26 Nisan 2024 Cuma

ISPARTA'DA FETÖ/PDY DAVASINDA İŞTE TÜM AYRINTILAR

ISPARTA'DA FETÖ/PDY DAVASINDA İŞTE TÜM AYRINTILAR

Asayiş

Isparta'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında açılan davada, eski Isparta Valisi Memduh Oğuz, eski Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Rektörü Hasan İbicioğlu ile bazı eski rektör yardımcılarının da aralarında bulunduğu 49'u tutuklu 130 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Isparta 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşma, sanık sayısının fazlalığı nedeniyle adliyenin konferans salonunda yapıldı.

Duruşmada, eski SDÜ Rektörü Hasan İbicioğlu, eski rektör yardımcıları Talip Türcan, Süleyman Seydi, eski Bilgi İşlem Dairesi Başkanı Halil Karakoç, eski Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Tuğrul Sezer, iş adamları Bedri Ayhan, Alper Bayhan ve Özcan Pınarcı'nın aralarında bulunduğu tutuklu sanıklar ile tutuksuz yargılanan bazı sanıklar hazır bulundu

Önceki duruşmada İzmir'e nakledilen örgütün sözde"Isparta bölge imamı" olduğu iddia edilen Osman Demirhan ile örgütü üniversite imamı Cabir Doğan ve eski Isparta Valisi Memduh Oğuz, duruşmaya SEGBİS İle katıldı.

Davada sanık avukatlarının savunmalarının ardından sanıkların tahliye talepleri dinlendi. Duruşmada söz alan eski SDÜ Rektörü ibicioğlu,  duruşmanın gerekli savunma hazırlıkları için ramazan ayının sonuna ertelenmesini istedi.

Mahkeme başkanına "1,5 yıldır cezaevindeyim yine de sizi sevmekten vazgeçmedim” diyen İbicioğlu, tahliyesini ve daha önceki duruşmada olduğu gibi emeklilik ikramiyesini istedi.

Verilen aranın ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti,tutuklu sanık Abdullah Eryiğit'in tahliyesine, diğer tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verdi. Heyet, tutuksuz sanıkların imza atma şartını kaldırarak, duruşmayı 14 Ağustos'a erteledi.

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

anti feto

10 Haziran 2017 Cumartesi 16:52

Ankasilan o ki yorumlara beyendi beyenmedi oylarina bakinca fetoculara emir gelmis beyenmeyen 19 beyenen 8 hayirdir ruyami gordunuz o kadar iyi gelecegi biliyoirsunuz da neden 15 temmuzu basarisizligini goremediniz tabi pensilvanyadan buraya hatlar parazit yapti degilmi basaramiyacaksiniz siz dini bozmaya ca****iniz siz her yolu mubah gordunuz siz k.kerimde lanetli bir kavmi israilogullarini seven bir kanibozugun arkasindan gittiniz

...

10 Haziran 2017 Cumartesi 19:42

yorumu yazan benim. 19 kişi beğenmeyenler devletle alay eden bu fetocu alçak ibiciklinin neyini savunuyor da beğenmediler onu anlamadım. hakimin şarkısında adam parasını istiyor sizi seviyorum diyor bu ne demek resmen sizi takmıyorum diyor milletin aklıyla alay ediyor bu şerefsiz

...

09 Haziran 2017 Cuma 19:06

ibicikli yine alay etmiş troll mudur nedir...

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR