19 Nisan 2024 Cuma

AZMİN ZAFERİ MÜTHİŞSİN MEHMET!

AZMİN ZAFERİ MÜTHİŞSİN MEHMET!

Eğitim

Isparta'da 2011'de liseden mezun olan Mehmet Çilenger vasat bir öğrenciydi. "Ben kazanamam" deyip üniversite sınavına bile girmedi. Isparta'daki elma tarlasında babasına yardım etmeye başladı. Büyük şehirlerde daha çok para kazanırım diye il il dolaştı. Ancak hiçbir işte dikiş tutturamadı. Uzman erbaş olmaya karar verdi. Sağlık muayenelerinde renk körü olduğu anlaşılınca bu hayali de suya düştü. Vatani görevini yapmak üzere Hakkâri'ye gitti. Komutanı, "Okumanın yaşı yok, zararın neresinden dönsen kardır" deyince ilk kez üniversite hayali kurmaya başladı.

Ne kalacak bir yeri ne de cebinde parası vardı...

 Ders çalıştığı kütüphanelerde yattı, çuvallardan yatak yaptı. Camilerde yıkadığı 2 pantolonu 3 gömleği ile hep tertemiz dolaştı. Beşiktaş HEM’nde sınava hazırlanan Mehmet’in çilesini en yakın arkadaşları bile anlamadı... Bu ‘güzel adam’ sonunda başardı; üniversite sınavını ilk 2 bine girerek kazandı

 

2.5 AY SOKAKLARDA YAŞADI

 Askerlik bitince memlekete döndü. Üniversite hayali devam ediyordu. Ancak ne elde vardı ne avuçta. 2016'da bir süpermarkette iş bulma umuduyla İstanbul'a geldi. İşe kabul edilmesi için hijyen eğitim belgesi alması gerekiyordu. Bu vesileyle Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı halk eğitim merkeziyle tanıştı. Belge almak içingittiği merkezde üniversite hazırlık kursları olduğunu öğrendi, hemen kayıt yaptırdı. Kendine söz verdi üniversiteye kazanacaktı. Ancak ne kalacak bir yerine de cebinde parası vardı. Tam 2.5 ay boyunca gecelerini kütüphanelerde,sabahlarını parklarda geçirdi. Yoksulluğunu kimse anlamasın diye kılık kıyafetinin temizliğine hep dikkat etti. 2 pantolonu 3 gömleği vardı ama her zaman tertemiz dolaştı. Sabah namazından önce camilere gidip kirli çamaşırlarını yıkadı. Öğleden sonra kurslara katıldı. Akşamları 24 saat açık kütüphanelere gidip ders çalıştı, kafasını buradaki masalara koyup uyudu. Hiç kimseye durumunu anlatmadı. Öğretmenleri de kurs arkadaşları da Mehmet'in yaşadığı bu zor günleri çok sonra öğrendi. Kendisine yapılan hiçbir yardımı kabul etmedi.

 

FRANSIZCA BİLE ÖĞRENDİ

Mehmet Çilenger, Aralık 2016'da başvurduğu süpermarkette işealındı. İlk maaşıyla kurstaki arkadaşlarına meyve suyu ve kurabiye getirecekkadar yüce gönüllüydü Mehmet... Arkadaşları, Kâğıthane'de Suriyeli mültecilerinkaldığı tek göz odalı, tuvaleti bile olmayan bir daire ayarladı. Çuvallardanyatak ve ders çalışma masası yaptı. Bu arada halk eğitim merkezindeki biröğretmeninden Fransızca dersi de almaya başladı. İleri düzeye kadar geldi.Fransızca kitaplar okumaya bile başladı.

 

DÜNYAYA İSLAMI TANITACAK

 Tam 9 ay boyuncahiçbir zorluğa yenik düşmeyip azimle çalışan Mehmet, üniversite sınavını dereceylekazandı. İlk 2 bine giren Muhteşem Mehmet, tercihlerinin ilk sırasına yazdığıİbn Haldun Üniversitesi İlahiyat Bölümü'ne girmek için gün sayıyor. Mehmet,"İslamiyet bir ilim dini. İlim öğrenmek dinimizde farzdır. Tüm dünyadayanlış tanınıyor, eksik biliniyor. Üniversiteyi bitirip İslamiyet'i doğru birşekilde tüm dünyaya tanıtmak istiyorum" dedi.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Ahmet Şahin

06 Ağustos 2017 Pazar 11:12

Kendisine ailesine ya da bir yakinina ulasmak istiyoruz. Taniyan var mi

mehmet boyacı

05 Ağustos 2017 Cumartesi 11:46

BU HABERI KEŞKE HER INSANLAR COCULLAR OKUSA OKULLARDA TEPRIK EDERIM BAŞARISINDAN DOLAYI

Ispartalı

04 Ağustos 2017 Cuma 22:27

Isparta aksulu bu kardeşimiz ve gerçekten ailesin şartlarda zordu helal olsun

Ali Asker

04 Ağustos 2017 Cuma 19:32

Tebrik eder başarıların devamını dileriz ve okuyan cahillerden olmamasını temenni ederim malum ortalıkta bolca mevcut...

ahmet gür

04 Ağustos 2017 Cuma 16:33

bu arkadaş nereli nerede sınava girdi onu da yazarsanız millet aydınlanır

Oktay Çınar

04 Ağustos 2017 Cuma 14:30

Allah yolunu bahtını açık etsin.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR