29 Mart 2024 Cuma

Özel Isparta Kültür Kolleji Sıfır Atık Zirvesine Katıldı

.

Eğitim

Özel Isparta Kültür Kolleji, Süleyman Demirel Üniversitesi,Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü,İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Isparta Belediyesi işbirliği ile düzenlenen “SIFIR ATIK ZİRVESİ”ne katıldı.

SDÜ Prof. Dr. Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezinde düzenlenen organizasyonda,Isparta’daki Sıfır Atık çalışmaları,atıkları geri dönüşüme kazandırabilme,gelecek nesillere temiz bir çevre ve tasarruf edebilme ile ilgili sunumlar, paneller,katılımcılar tarafından düzenlenip paylaşıldı.

Okul Müdürü Muharrem Akpınar, "Bizler de Kültür Koleji olarak SIFIR ATIK ZİRVE'sinde fuaye alanında standımızda Kurucumuz Serkan Gülgör, öğretmenlerimiz Aslı Atık, Yavuz Çelik ve öğrencilerimizle hazır bulunduk, zirvedeki katılımcıla'ra yaptığımız ve yapacağımız projelerimiz hakkında bilgiler verdik" dedi.

SIFIR ATIK ile ilgili Okul Müdürü Muharrem Akpınar; "Kültür Koleji öğretmenlerinden oluşan Sıfır Atık yönetimi oluşturduk.Entegre Çevre Bilgi  Sistemine(EÇBS) kaydımızı girerek günlük, haftalık atıklarımız konusunda öğrencilerimize ve Veli’lerimize seminer çalışması düzenledik. Bu bağlamda İLK olarak idari katlarda ve öğretmenler odasında bulunan çöp sepetlerini kaldırarak atıklarımız için geri dönüşüm kumbaralarımızı, TAB larımızı (Kağıt,cam, metal,plastik,pil kutuları)kullanmaya başladık. Bu uygulamamız sınıflara kadar ilerleyecek, öğrencilerimizde farkındalık oluşturacaktır" dedi.

Akpınar ayrıca; "Isparta’da İLK ve TEK uygulamaya konulan ELEKTRONİK ATIK kumbaraları oluşturarak atık durumdaki lambaları, florasanları çevreye zarar vermeden geri dönüşüme alarak sağlıklı bir çevre oluşturabilmeye katkı sağlamayı amaçladık.

Tasarruflu lambalar ile kompakt floresan lambalar çalışabilmeleri için civa buharı içermektedir. Lamba kırıldığında açığa çıkan civa,çevre ve insan sağlığı açısından tehlikeli bir duruma dönüşmektedir.

ELEKTRONİK ATIKLAR KUMBARAYA projesiyle toplayıp ve geri dönüşüme göndererek çevremizi daha sağlıklı geleceğe daha güzel bir yaşam sunma gayretindeyiz. Özverili çalışma ve gayretlerinden dolayı tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum"dedi.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Ak

28 Aralık 2019 Cumartesi 15:18

En sonunda ciddi bir milli eğitim müdürüne kavuştu Isparta

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR