29 Mart 2024 Cuma

YABANCI ÖĞRENCİLER ŞEHİTLİĞİ ZİYARET ETTİ

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın sosyal sorumluluk projesi kapsamında Çin, Suriye, Cezayir, Tacikistan, Bangladeş, Çad, Doğu Türkistan, Etiyopya, Filistin, Filipinler, Irak, Mısır, Somali ve Yemen'den gelen öğrenciler Isparta’da Şehitliği ziyaret ettiler.

Eğitim

Türkiye’deki üniversitelerde öğrenim gören öğrenciler Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın "Damla Projesi"  kapsamında Isparta’ya geldi. Türk öğrencilerin de yer aldığı 80 öğrenciden oluşan grup, şehitliği ziyaret etti. Mezar taşlarını yıkayan öğrenciler kuşlar için mezar taşları başındaki suluklara su doldurdu. Mezarların üzerine kuşlar için buğday bıraktılar. Bartın’dan gelen bir öğrenci ise şehitlerin mezarının üzerine mektup bıraktı.     

Gençlik ve Spor Bakanlığı Müşaviri Metin Ayvazoğlu, Gençlik ve Spor Bakanlığın projesi kapsamında 10 gün Isparta ziyaretlerinde neler yaptıklarını anlattı. Ayvazoğlu, Okullara gidiyoruz. Onlarla sohbet ederek başlarını okşarız. Temizlik yaparız. Onun ardından huzurevlerine gider oradaki yaşlılarımızın duasını isteriz. Mezarlıklarda temizlik yapar kuşlar için suluklara su koyarız” dedi. 

Ayvazoğlu, Isparta’da şehitliği de ziyaret ettiklerini belirterek, bu vatan için millet için vefat etmiş şehitlerimiz andık. Ve dualar ettik. Şehitlik mertebesini anlatmak boynumuz borcudur” dedi. 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR