28 Mart 2024 Perşembe

TÜRKİYE'DE GÜZEL HİZMETLER OLUYOR

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Ak Parti iktidarı döneminden önce toplanan vergilerin % 86'sının faize gittiği dile getirerek Ak Parti iktidarı döneminde bu rakamın % 17'sinin faize gittiği söyledi.

Ekonomi

     Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Geçen sene topladığımız 100 liralık verginin 16,6 lirasını, yani yaklaşık 17 lirasını faize ödedik. Geriye kalan 83 lirasını biz milletimize tekrar hizmet olarak sunduk" dedi.

Bakan Şimşek, Süleyman Demirel Üniversitesi'nin akademik açılışına katılmak için geldiği Isparta'da, Vali Memduh Oğuz'u makamında ziyaret etti. Burada Vali Oğuz'dan kent hakkında bilgi alan Şimşek, daha sonra partisinin il teşkilatında partililerle bir araya geldi.

 

Bakan Şimşek, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'yi ileri götürmek için yoğun bir çaba içinde olduklarını ifade ederek, "Türkiye'de çok güzel hizmetler oluyor, tüm bu hizmetler sizlerin sevap hanenize yazılıyor" diye konuştu.

 

Dünyada ve Türkiye'nin çevresinde sorunlar olduğuna değinen Şimşek, birlik ve beraberliği koruyarak, hep birlikte bu sorunları aşmak için çaba sarf ettiklerini kaydetti.

 

Şimşek, 2002 yılında toplanan her 100 lira verginin 86 lirasının faize gittiğine dikkati çekerek, şöyle konuştu:

 

"Yani milletten alınan vergiler millete hizmet olarak gideceğine, devletin iç ve dış borç faizine gidiyordu. Ak Parti iktidarı ile bu değişti. Geçen sene topladığımız 100 liralık verginin 16,6 lirasını, yani yaklaşık 17 lirasını faize ödedik. Geriye kalan 83 lirasını biz milletimize tekrar hizmet olarak sunduk. Yani özürlümüzden hastamıza, yolundan okuluna kadar her alanda milletten aldığımızı millete hizmet olarak sunduk. Tüm hükümetlerimiz döneminde Mali disipline, bütçeye özel önem verdik. Bu, aslında milletin hayrına olan bir konudur. Ülkemizin uzun vadeli geleceği için doğru bir yaklaşımdır. Çünkü eskiden Türkiye büyük sorunlar yaşamış. 90'lı, 2000'li yılların başlarında bu sorunlar birikmiş, şimdi bu sorunları kalıcı şekilde çözüyoruz."

 

Bakan Şimşek, Ak Parti hükümetinden önceki 10 yılda enflasyonun ortalama yüzde 74 olduğunu, Ak Parti hükümetinde ise bu rakamın tek haneye indiğini vurguladı. Şimşek, "Yani yüzde 10'un altına inmiş, bu yeterli değil daha düşürmek lazım" dedi.

 

Türkiye'nin çevresindeki tüm olumsuzluklara rağmen iyi gittiğine değinen Şimşek, Avrupa'da çok derin, çok ciddi bir kriz olduğunu, bunun Türkiye'ye de yansıdığını ifade etti.

 

Avrupa'nın, Türkiye'nin en büyük ticari ortağı olduğuna işaret eden Şimşek, sözlerini şöyle sürdürdü:

 

"Bu sene dünya ekonomisinin yavaş gitmesine rağmen maalesef petrol fiyatları hala yüksek seviyelerde. Türkiye, zamanında petrol fiyatı 20 dolar iken krizler yaşamış. Biz geçen sene petrol ve doğal gaz ithalatına 54 milyar dolar ödedik. Petrol fiyatları bugün 115 doların üzerinde. Bu şoka rağmen Türkiye iyi gidiyor. Yanı başımızda sıkıntılar var, ama bütün bu olumsuzluklara rağmen Türkiye başarı hikayesini sürdürüyor.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR