27 Nisan 2024 Cumartesi

Beytüşşebap'ta Çatışma!: 10 Şehit, 8 Yaralı...

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde teröristlerle güvenlik güçleri arasında silahlı çatışma yaşandı.

FİRMALARIMIZI TANIYALIM

Beytüşşebap ilçe merkezinde dün gece saat 22.00 sıralarında polis ve askeri noktaları hedef alan teröristler, uzun namlulu silahlarla saldırı düzenledi.Güve nlik güçlerinin anında karşılık vermesiyle ilçede çatışma yaşandı.

9 ŞEHİT
İlk belirlemelere göre saldırıda 10 asker şehit oldu, 8 güvenlik görevlisi de yaralandı.

20 PKK'LI ÖLDÜRÜLDÜ
PKK'lıların uzun namlulu silahlar kullandığı saldırıda 20 terör örgütü mensubu öldürüldü.

VALİ'DEN AÇIKLAMA
Şırnak Valisi Özkan'ın yaptığı açıklamaya göre 10 güvenlik görevlisinin şehit olduğu çatışmada 8 güvenlik görevlisi de yaralandı.
  

ŞEHİDİN EVİNE ATEŞ DÜŞTÜ

Beştüşşebap’ta şehit olan askerlerden Uzman Çavuş Ahmet Kurt’un Gaziantepteki baba ocağına ateş düştü.

Sabah saatlerinde şehidin acı haberini getiren iki subay Aktoprakta akrabalarında bulunan şehidin annesinin yanına gitti. Burada acı haberi alan aile subaylarla birlikte şehidin özgürlük mahallesindeki baba ocağına geldi. Acı haberi alan anne Rabia Kurt ve çocukları gözyaşlarına boğuldu. Şehidin bir türlü sakinleşemeyen kardeşlerinin feryadı yürek burktu. Bu sırada şehidin evinde hazır bekleyen sağlık ekipleri anne ve çocuklarına ilk müdahaleyi sokakta yaptı. Fenalık geçiren anne ve çocukları güçlükle eve alındı. Bu sırada şehidin il dışında olan babası Ali Kurt’a acı haberin verildiği ve Gaziantep’ dönmek için yola çıktığı öğrenildi.


İPSALA'DA ŞEHİT ACISI

Şırnak'ta şehit olan 10 güvenlik görevlisinden Piyade Er Emrah Karataban’ın Edirne’nin İpsala ilçesine bağlı Kumdere köyünden olduğu öğrenildi. Şırnak'ın Beytüşşebap ilçe merkezinde saat 22.00 sıralarında polis ve askeri noktaları hedef alan teröristler, uzun namlulu silahlarla saldırı düzenledi.

Güvenlik güçlerinin anında karşılık vermesiyle ilçede çatışma yaşandı. Yaşanan çatışmada şehit olan 10 askerden Piyade Er Emrah Karataban’ın Edirne’nin İpsala ilçesine bağlı Kumdere köyünden olduğu öğrenildi.

Karataban’ın ailesine şehit olduğu haberi, askeri görevliler verdi. 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR