19 Nisan 2024 Cuma

Dağlıca'da çatışma 8 asker şehit

Hakkari Dağlıca bölgesinde çıkan çatışmada 8 asker şehit oldu, 14 asker yaralandı. Yüksekova ilçesine bağlı Dağlıca bölgesinde teröristler ile güvenlik güçleri arasında dün gece geç saatlerde çatışma çıktı.

FİRMALARIMIZI TANIYALIM

Kuzey Irak'tan sızan teröristlerin üç ayrı noktadan saldırması sonucu 8 asker şehit oldu, 14 asker yaralandı.

Sınırda yer alan birliklere Irak'ın kuzeyinden sızan teröristlerin saldırısı üzerine başlayan çatışmanın devam ettiği bildirildi. Çatışma bölgesine kısa sürede havadan ve karadan ek birlikler gönderildi. Şemdinli ve yakındaki birliklerden şehit ve yaralıları almak için ambulansların da bölgeye gönderildiği öğrenildi.

8 askerin şehit olmasının ardından Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Bekir Kalyoncu bölgeye hareket etti.

'BENİ NEDEN GETİRDİNİZ, BIRAKIN ÇATIŞAYIM'

 Yeşiltaş Karakolu’na düzenlenen saldırıda 8 askerin şehit olmasının ardından bölgede yoğun helikopter trafiği yaşanıyor.

Kuzey Irak topraklarından sızan çok sayıda PKK mensubu, 3 ayrı koldan Yeşiltaş Karakolu’na ağır silahlarla saldırdı. Sabah saatlerine kadar devam eden çatışmada, Hakkari ve Yüksekova’daki askeri birliklerden bölgeye helikopterler gönderildi. Geldikleri Kuzey Irak topraklarına doğru kaçan PKK’lılardan 10’u öldürülürken, diğer grubun da etkisiz hale getirilmesi için bölge ateş altına alındı.

Saldırıda yaralanan askerler helikopterle Fatih Kışlası’na, oradan da Askeri Hastane ile Hakkari Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Yaralıların sağlık durumları hakkında bilgi edinilemezken, bazı askerler yapılan ilk müdahalenin ardından Van’a sevk edildi.

Hakkari Devlet Hastanesi’ne kaldırılan yaralı bir askerin ise, "Beni neden getirdiniz? Bırakın çatışayım. Benim arkadaşlarımın yanında olmam lazımdı” diye bağırdığı belirtildi.

Öte yandan, yaşanan çatışmanın ardından Hakkari şehir merkezi büyük bir sessizliğe büründü.

İKİ YIL SONRA YİNE DAĞLICA

Dağılca'dan son şehit haberi iki yıl önce gelmişti. 7 Mayıs 2010'da teröristlerle çıkan çatışmada iki asker şehit olmuştu.

Dağlıca'da 21 Ekim 2007 günü yine Irak topraklarından sızan PKK’lıları 7 koldan saldırısı üzerine çıkan çatışmalarda 12 asker şehit olmuş, 16 asker yaralanmıştı. 8 asker de teröristlerce kaçırılmıştı. Çatışmalarda 32 terörist ölü ele geçirilmişti.

Bölgede son dönemde sessizlik hakimdi ancak dün gece yine çatışma sesleri geldi.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR