29 Mart 2024 Cuma

Şırnak'tan Acı Haber: 10 Şehit

Şırnak'ın Uludere ilçesi Gülyazı köyünde, askerleri taşıyan minibüsün şarampole yuvarlandığı bildirildi.

FİRMALARIMIZI TANIYALIM
Şırnak’ın Uludere ilçesinde askerleri taşıyan minibüsün devrilmesi sonucu ilk belirlemelere göre 9 asker ve 1 korucu şehit oldu, 9 asker de yaralandı. Şırnak Valisi Vahdettin Özkan, şarampole yuvarlanan araçta bulunan 9 asker ve 1 korucunun şehit olduğunu açıkladı.

Alınan bilgiye göre, Şırnak'ın Uludere ilçesi Gülyazı köyüne görev yapmak için gelen ve içinde 18 askerin bulunduğu minibüs virajı alamayarak uçuruma yuvarlandı. Gülyazı köyüne 200 metre kala meydana gelen kazada, araç takla attıktan sonra ters yattı. Köylülerin yardımıyla araçtan çıkarılan askerlere burada ilk müdahale yapıldı. Araçtan çıkarılan yaralı askerler köyün üst tarafında bulunan Gülyazı Sınır Tugayı'na taşındı, buradan da Şırnak Asker Hastanesi'ne sevk edildi. Kazada araç şoförü Mendi Tosun’un aralarında bulunduğu 9 asker şehit olurken 9 asker de yaralandı.

Askerlerin Gülyazı köyünde kurulan çadırı ziyaret edecek olan BDP Van Milletvekili Aysel Tuğluk ile BDP Mardin Milletvekili Ahmet Türk için köyde görevlendirildiği öğrenildi.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR