29 Mart 2024 Cuma

TERÖR KIŞKIRTICILIĞI İLE EŞDEĞERDİR

Kanal D Haber Spikeri ve Posta Gazetesi Baş Yazarı Usta Gazeteci Mehmet Ali Birand, Yalvaç Belediye Başkanı Tekin Bayram'ı köşesine taşıdı. Birand, ;BRAVO BAŞKAN KAFA KESENLERİN ÇOK OLSUN'; başlığı ile yayınladığı köşesinde fena yüklendi.

FİRMALARIMIZI TANIYALIM

Isparta'nın Yalvaç İlçesi'nde kendisine tecavüz eden Nurettin Gider'in başını keserek köy meydanına atan Nevin Y.'ye, Belediye Başkanı Tekin Bayram'dan destek gelmişti. Yalvaç DHA Muhabiri Havva Nur Arıkan’a konuşan Yalvaç Belediye Başkanı Tekin Bayram’ın: ‘Böyle bir olayın olmasını gönül istemezdi. Ancak tüm topluma iyi bir ders verdiğini düşünerek olayın faili Nevin Y.'yi gönülden destekliyorum. Cezaevinde ve sonrasında kendisine destek olacağız" sözleri ise yine ulusal medyada geniş yer bulmuştu.

Posta Gazetesi’nin dün manşetten verdiği haberde ise “Türk ve İslam kadınının yapması gerekeni yaptı” başlıklı haberinden sonra Tekin Bayram büyük tepkiler toplamıştı.

 

Posta Gazetesi Baş Yazarı Mehmet Al Birand, bugün köşe yazısında Yalvaç Belediye Başkanı Tekin Bayram’a ağır eleştirilerde bulundu. Birand, Tekin Bayram’ın bu açıklamalarının bir suç olduğunu ifade ederek, terör kışkırtıcılığı eş değerdir dedi. 

 

İşte Mehmet Ali Birand’ın köşe yazısı:

“BRAVO BAŞKAN KAFA KESENLERİN ÇOK OLSUN”

POSTA olaya damardan girmiş ve “Türk ve İslam kadınının yapması gerekeni yaptı” diyen Isparta Yalvaç Belediye Başkanı Tekin Bayram’ı dün manşete çıkarmış. MİLLİYET’in manşeti de yerindeydi: Ağzından çıkanı kulağın duydu mu?

Bravo doğrusu.. Bir Belediye başkanının, tecavüzcüsünü vurduktan sonra kafasını kesen ve bir çuvala koyup köy kahvesinin önüne atan kadına övgüler yağdırmasına hatta bununla yetinmeyip adeta başkanlarını da teşvik eder gibi maaş bağlamasına akıl erdirmek imkansız. Bir Belediye Başkanının. Adaleti kendi başına sağlamaya kalkan kimseyi cesaretlendirmeye hakkı yoktur. Bu, açıkçası suçtur. Terör kışkırtıcılığı ile eşdeğerdir. Tecavüze uğrayan kadına sahip çıkabilir, ona kol kanat gerebilir, acılarını dindirmesi için maaş bağlayabilir ancak kalkıp “Trük ve İslam kadınının yapması gerekeni yaptı” diyemez. Ne İslam’da ne de Türk kadınının geleneğinde böyle bir şey vardır. Cezayı yargı dağıtır.

 
 
 
 
 
 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR