26 Nisan 2024 Cuma

VALİ'DEN ÇILGIN PROJE

Isparta Valisi Memduh Oğuz, Atatürk Parkı, Burger Kıng ve Eğlenix gibi alanların kaldırılması ve yerine yeni bir düzenleme yapılmasını kararlaştırdığını söyledi.

FİRMALARIMIZI TANIYALIM

Isparta Valisi Memduh Oğuz, hükümet meydanının vatandaş tarafından daha etkin kullanılması için Millet Parkı uygulamasına başlayacaklarını belirtti. Başta Atatürk Parkı, Burger Kıng ve Eğlenix gibi alanların kaldırılması ve yerine yeni bir düzenleme yapılmasını kararlaştırdığını ve bu görüşünün de belediye meclisine geleceğini söyledi.

Isparta’nın sembolleri haline gelen valilik binası başta olmak hükümet meydanı için Isparta Valisi Memduh Oğuz’dan ”çılgın” denilebilecek nitelikte bir proje ortaya attı. Vali Memduh Oğuz, Hükümet meydanı çevresinde bulunan alanların yeniden düzenlenerek Millet Parkı şeklinde yeni bir kent meydanı oluşması noktasında düğmeye bastı. Amaçlanan düzenleneme ile Isparta halkının ortak kullanımına açılabilecek daha geniş alanlar oluşturulması gerektiğine dikkati çeken Vali Oğuz proje ile ilgili olarak şunları söyledi. “bilindiği gibi önümüzde bir festival var. Onun öncesinde SDÜ tarafından güzel bir organizasyon düzenleniyor. Buna hep birlikte iştirak ediyoruz. Örneğin SDÜ’nün bu çalışmasının ilk hükümet meydanından başlaması oldukça önemli. Bende valilik civarınan daha aktif halde bir kent meydanı statüsünde kullanılması için bazı çalışmalar yaptırıyorum. Örneğin Atatürk Parkı, askeriyenin sonradan ilave ettiği binalar, ve Atatürk parkı çevresinde bulunan yerlerin yeniden düzenlenmesi için bu konuyu belediye ile paylaştım. Belediye yetkilileri de konuyu meclise taşıyarak bir çalışma yapacaklar. Bizler istiyoruz ki halkın ortak kullanabileceği alanlar daha da arttırılmalı.”dedi. Vali Oğuz’un bu projesi önümüzdeki günlerde çok tartışılacağa benziyor.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR