25 Nisan 2024 Perşembe

Başkan Günaydın Isparta'da cinayet işlenmiş

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, belediye birimlerinin yaptığı hizmetler ve harcanan paralarla ilgili bilgiler vermeye devam ediyor.

Isparta Belediyesi

Isparta Belediyesi Kültür Müdürlüğünden, ISMEK kursları hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, kurslara talebin yoğun olduğunu söyledi.

 

ISMEK kurslarını bir Üniversitenin Fakültesine benzeten Başkan Günaydın, ISMEK’e geçmiş dönemde harcanan paralar ile kendi döneminde harcanan paralar ile ilgili de bilgiler verdi.

 

ISMEK kurslarına belediyenin ciddi anlamda önem verdiğini söyleyen Başkan Günaydın, kursların halka tam anlamıyla anlatılamadığını belirtti. Görevi devraldığında kursların çok yüksek fiyatlara mâl olduğunu belirten Başkan Günaydın, harcanan bu rakamlarla elde edilen verimin orantılı olmadığını söyledi. Belediyeyi devraldığımızda rakamlar yüksekti, verim hoşumuza gitmiyordu diyen Başkan Günaydın, bunu değiştirmek için çalışmalara başladıklarını söyledi. Belediye tarafından düzenlenen bu kurslarda ciddi başarılar elde edildiğini söyleyen Günaydın, 3 yılda 9 bin 994 kişiye kurs verildiğini söyledi. 3 yılda 11 bin kişinin kayıt yaptırdığını söyleyen Günaydın, “Biz bu kursları, kursiyerlere belge vermek için düzenlemiyoruz. Bilgi beceri sahibi olsunlar diye düzenliyoruz. Belediyeyi devraldığımızdan bugüne kadar 6 bin 30 kişiye başarı belgesi verildi. Bu belgelen Milli Eğitim Bakanlığı onayıyla verildi. Sıradan bir belge değil” dedi.

 

ISMEK’de en çok ilgi gören kursların İngilizce, Almanca olduğunu söyleyen Günaydın, “İngilizce kursuna 3 bin 713, Almanca kursuna 289 ve bilgisayar kursuna ise 4 bin kişi müracaat etmiştir” şeklide bilgi verdi.  Günaydın, kurs verdikleri kursiyerlerin yüzde 90’nına belge verildiğini belirterek, bunun da Kültür Müdürlüğü’nün eğitim başarısını ortaya koyduğunu ifade etti.

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günyadın, Hasan Balaman döneminde yapılan harcamalar ile kendi döneminde yapılan harcamaları da kıyasladı. Günaydın, iki dönem arasında dağlar gibi farkın olduğu harcamalarda, bu dönemde ne kadar kar yapıldığını ortaya koydu. Günaydın, 3 yıl içerisinde geçen dönem 7 milyon liraya yakın harcama yapıldığına dikkat çekerek kendi dönemlerinde ise 1 milyon 288 bin liranın harcandığını aktardı.

Başkan Günaydın, 2007 yılında Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde yapılan harcamaların 1 milyon 203 bin lira olduğunu söyledi. Günaydın, 2008 yılında ise 2 milyon 203 bin lira harcanmış. 2099 yılında ise 2 trilyon 208 bin lira harcama yapılmış” şeklinde konuştu.

Belediye Başkanı Günaydın, yine aynı müdürlük bünyesinde kendi dönemlerinde açtıkları kurslara yapılan harcamalarla ilgili detaylı bilgi de verdi. Günyadın,  “2010 yılında 426 bin, 2011 yılında 216 bin ve bu sene ise 446 bin lira olmak üzere 3 yıl içerisinde toplam 1 milyon 288 bin lira harcama yapmışız. Bunun sonucunda da binlerce öğrenciye kurs verip, hem meslek sahibi olmalarını hem de beceri sahibi olmalarını sağladık” dedi.

2007 ve 2009 yılları arasında yani Hasan Balaman döneminde Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde harcanan paralarının nereye kullanıldığını gösteren herhangi bir belge veya bilgi olmadığını da söyleyen Başkan Günaydın, “Biz şeffaf belediyecilik anlayışı ile sürdürdüğümüz görevimizi böyle devam ettireceğiz. Biz nereye harcama yaptıysak günü gününe kaydı vardır. Ve verildiği yerler bellidir” dedi.

Başkan Günaydın, Isparta’nın kazanması için belediye olarak ellerinden gelen çabayı sarf ettiklerini belirterek, “Geçen dönemlerde yapılan harcamalar cinayet gibidir. Isparta’da cinayet işlenmiş. 3 yıl içerisinde nereye harcandığı belli olmayan bir para var. Bu Isparta’nın parasıdır. Biz Ispartalının parasını en iyi şekilde değerlendiriyor ve parasının üzerine para katıyoruz” dedi.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR