28 Mart 2024 Perşembe

BAŞKAN GÜNAYDIN TÜRKMEN CÜBBESİ GİYDİ

Türkmenistan Başkonsolosu Orazmukhamed Charıyev, Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’ı makamında ziyaret etti.

Isparta Belediyesi

Ziyarette Başkonsolos Charıyev, Başkan Günaydın’a ülkesinin önemli kıyafeti Türkmen Cübbesi, kuşak ve kalpak hediye etti. Başkonsolos, kıyafetleri elleriyle Başkan Günaydın’a giydirdi. Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, böyle bir güzel hediye almaktan duyduğu memnuniyeti dile getirirken, kendisine hediye edilen bu kıyafetlerin Prof. Dr. Turan Yazgan Etnografya Müzesi’ne konacağını dile getirdi.

 

Türkmenistan Başkonsolosu Orazmukhamed Charıyev, beraberinde Dış İlişkiler Müsteşarı Hakan Muhammed Zahedow, SDÜ Rektör Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Cahit Sevindir, SDÜ Türk Dünyası ve Aileleri Topluluğu Koordinatörü Ahmet Akgül ve Türkmen Öğrenciler Temsilcisi Hüdaverdi Hocamguliyev, Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’ı makamında ziyaret etti.

 

3.dönem belediye başkanlığının hayırlı olması temennilerini ileten Türkmenistan Başkonsolosu Orazmukhamed Charıyev, Başkan Günaydın’a başarı dileklerini iletti. SDÜ’de Türkmenistanlı 500 öğrencinin öğrenim gördüğünü dile getiren Başkonsolos Orazmukhamed Charıyev, üniversitenin eğitim ve bilimde kaliteli ve saygıdeğer bir üniversite olduğundan bahsetti. Başkan Günaydın’ın bugüne kadar ülkesinin öğrencilerine vermiş olduğu ve bundan sonrada vereceği desteklerden dolayı da teşekkürlerini ileten Başkonsolos Charıyev, “Gelecekte sizleri ata toprağımızda görmek ve misafir etmek isteriz. Bu bize mutluluk verecektir” dedi.

 

Türkiye’yi önemli olarak gördüklerini de belirten Başkonsolos Charıyev, eğitimin yanı sıra ekonomik alanlarda da Isparta ile işbirliğinin artması düşüncesi taşıdıklarını aktardı. ‘Bir millet iki devletiz’ diyen Başkonsolos Charıyev, Isparta’nın bir Selçuklu memleketi olduğunu ve Isparta ile ilişkilerin daha da geliştirilmesi için çalışacaklarını belirtti.

 

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ileten Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın'da, “Ziyaretiniz bizi sevindirdi, mutlu etti. Burada yaşayan Türkmenistanlı kardeşlerimize bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da yapabileceğimiz her noktada yardıma hazırız. Bizler özgardaşlarız. Aynı kandan, aynı soydan geliyoruz. Burada öğrenim gören ve yaşayan Türkmen kardeşlerimize, öğrencilerimizin yapmak istedikleri bir programında, günlerinde belediye olarak her türlü katkıyı da sunmaya hazırız” şeklinde konuştu.

 

Konuşmaların ardından Türkmenistan Başkonsolosu Orazmukhamed Charıyev, önemli kişilere hediye edilen ülkesinin Türkmen Dony (Türkmen Cübbesi), Kuşak, Telpek (Kalpak) hediye ederken, bu kıyafetleri kendi elleriyle Başkan Günaydın’a giydirdi. Başkan Günaydın’da misafirlerine Isparta’nın simgesi gül ürünlerinden hediye ederken, kendisine Türkmenistan Başkonsolosu Orazmukhamed Charıyev tarafından hediye edilen kıyafetlerin Çayboyu’nda bulunan Prof. Dr. Turan Yazgan Etnografya Müzesi’ne konacağını ve burada sergileneceğini belirtti.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

ıspartalı

19 Nisan 2014 Cumartesi 16:46

sana herşey yakışır sayın başkanım. sana iftira atanlar artık piyasada yoklar.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR