23 Nisan 2024 Salı

BELEDİYE MECLİSİ KARIŞTI

Belediye Meclisi tartışma ile başladı

Isparta Belediyesi
Ak Parti Belediye Meclis Üyesi İsmail Tanışman ile Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın meclis yoklamasından sonra uzun süre tartıştı. Başkan Günaydın meclise ara verdi.
 
Şubat Ayı'nın son meclis toplantısı Beledişe Başkanı Günaydın başkanlığında toplandı. Günaydın'ın yoklama yapmasından sonra söz hakkı isteyen Ak Parti Meclis Üyesi İsmail Tanışman ile Başkan Günaydın tartışmaya başladı.
 
Ak Parti Meclis Üyesi Tanışman, kendisine saygısızlık yapıldığı gerekçesi ile başladığı konuşmasında daha önceki meclis üyesi olarak sorduğu sorulara cevap alamadığını belirtti. Tanışman ayrıca mecliste kendisine hitap edilirken "Bu" diye değil, İsmail Tanışman olarak hitap edilmesini istedi.
 
 
AK Partili Meclis Üyesi Tanışman; "Benim daha önceki sorduğum sorulara cevap verilmedi. Ben burada eşya değilim. Sizden saygı bekliyorum.
Başkan Günaydın; "Meclis senin yüzünden rahatsız oluyor. Sen meclisin huzuruna bozuyorsun. Buranın düzenini bozuyorsun.   
 
GÜNAYDIN; BUNUN YAPTIĞI DENSİZLİK
 

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Sen her meclis toplantısında sorun yaratıyorsun. Böyle devam edersen seni atarım" dedi.

Tanışman, "Ben meclis üyesiyim eşya değilim"
 
Başkan Günaydın; "Luzümsuz konuşuyonsun. Saygısızlık yapma seni dışarı atarım. Meşhur olma derdiniz var. Meclisin seviyesini düşürüyorsun"
 
Başkan Günaydın tartışmaların ardından mecliste huzursuzluk çıkardığı gerekçesiyle Tanışman'ın hakkında gerekenin yapılmasını istedi.

Meclise 5 dakika ara verildi. Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın meclisi terk etti.

Meclise ara verilmesine rağmen AK Partili meclis üyeleri ile MHP'li meclis üyeleri arasındaki tartışma devam ediyor.
 
SDÜ'YE ONAY ÇIKMADI
 
Belediye Meclisi, SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu'nun meclise gelerek sunduğu kampus alanı içerisine LPG istasyonu kurulması ve TED Koleji'nin bulunduğu alana konut yapılması isteğini oy çokluğu ile kabul etmedi.
SDÜ yönetiminin, daha önce "ya satın al ya boşalt" talebinde bulunduğu TED Isparta Kolejinin yer aldığı alanın konut alanına çevrilmesini istediği oy çokluğu red edildi.
Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu'nun geçtiğimiz yıl da akademisyenlere yönelik olarak konut yapılması isteği red edilmişti.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR