27 Nisan 2024 Cumartesi

BELEDİYE MECLİSİNDE SICAK SAATLER İŞTE TÜM AYRINTILAR...

Süleyman Demirel Üniversitesinin TED kolejlinin bulunduğu alan ve üniversitenin yerleşkesi içerisinde bulunan bir alanın benzinlik ve dinlenme istasyonu yapılması talepleri Şubat ayı meclisinde görüşülmeye başlandı.

Isparta Belediyesi
Meclisin bu gün yapılan ilk oturumunda İmar Komisyonuna havale edilmesi istenen dilekçeler mecliste gerginliğe neden oldu. Bağımsız Meclis Üyesi Seyfettin Kalem konunun meclise dahi getirilmesinin yanlış olduğunu söyleyerek ‘Bu nasıl taleptir. Böyle bir konunun meclis gündemine dahi alınması yanlıştır dedi
 

SDÜ'DEN GELEN TALEPLER DAHA KOMİSYONA BİLE HAVALE

EDİLMEDEN MECLİSTE TARTIŞMA YARATTI

Bu doğrultuda gündem maddeleri Başkan Günaydın tarafın tek tek okunarak ilgili komisyonlara havale edildi. Gündemin üçüncü maddesinde bulunan; İmar planı tadilatlarının görüşülmesi konusu okunduktan sonra söz alan Meclisin Bağımsız Üyesi Seyfettin Kalem, gelecek toplantıda görüşülecek olan, İmar Komisyonuna havalesi öncesi meclis üyelerine

dağıtılan komisyon raporu17 ve 18. maddelerinde yer alan Süleyman Demirel Üniversitesinin taleplerini içeren konu hakkında açıklamalarda bulundu.

 

KALEM; "BU İKİ KONUNUN GÜNDEME ALINMASI DAHİ MECLİSE

HAKARETTİR"

Seyfettin Kalem; "Gelecek toplantıda görüşülerek karara bağlanmak için İmar Komisyonunda görüşülecek konuların içinde yer alan Süleyman Demirel Üniversitesi'nin iki talebine şimdiden red vereceğimi belirtmek istiyorum ve bu iki maddenin gündeme dahi alınmadan komisyona da havale edilmesini istemiyorum. Çünkü, bu iki talebin ve görüşülmek üzere

rapora yazılmasını, gündeme daha alınmasını ben bu meclise hakaret olarak değerlendiriyorum.

"EĞİTİM ALANLARI TİCARİ ALAN OLMAMALIDIR"

İmar Komisyonuna havale edeceğimiz konuların yer aldıı raporun 17. Maddesinde Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, üniversite kampüsü içinde bulunan konut alanının ticari alana çevrilmesi ve LPG istasyonu yapmak için değişiklik yapılmasını istiyor. 18. Maddesinde ise sayın Rektör; şuanda TED Kolejinin bulunduğu alanın eğitim alanından çıkartılarak konut alanına alınmasını istiyor. Ben bu iki maddeyi şimdiden reddediyorum. Bu maddelerin gündeme alınması bile meclise hakarettir.

"REKTÖR BEY BİZİ CAHİLLİKLE SUÇLAMIŞTI ŞİMDİ İSE..."

Bilindiği gibi bu konu geçtiğimiz aylarda da önümüze gelmiş ve biz red vermiştik. Ama sayın Rektör, bunun üzerine meclisi yani bizleri cahillikle itham etti. Şimdi ise eğitim alanını konut alanına çevirmek istiyor. Cahilin kim olduğunu kamuoyunun takdirine bırakıyorum. Orası eğitim alanı olarak kalmalıdır. Kesinlikle konut alanı olmamalıdır. Onun için ben bu iki maddenin İmar Komisyonuna havale edilecek konular arasından çıkarılmasını talep ediyorum" dedi.

BESTELCİ; "MECLİSİN GÜNDEMİNİ BELİRLEMEK BİR KİŞİYE AİT

DEĞİLDİR"

Bu konuda söz alan Meclisin MHP'li üyesi Uğur Bestelci ise konuşmasında; "Evet, bende eğitim alanının konut alanına çevrilmesi konusunda aynı Seyfettin Bey gibi düşünüyorum. Ancak, bu iş öyle 'Ben istemiyorum' demekle olmaz. Bu işin bir kuralı, kaidesi var. Kanun ve

yönetmeliklere göre; meclisin gündemini belirleyen Başkanlık makamının belirlediği gündemi değiştirmek meclisin yetkisindedir. Konu gelir burada görüşülür ve istenirse hemen karara bağlanır, istenirse ilgili komisyona havale edilir. Bu iş bu kadar basittir" dedi.

GÜNAYDIN; "KANUN GEREĞİ KONUYU İMAR KOMİSYONUNA

HAVALE EDELİM"

Bu konuda bir açıklama yapan Belediye ve Meclis Başkanı Yusuf Ziya Günaydın da açıklamasında; "Biz bu konularda İmar Komisyonumuza güveniyoruz. Konunun içeriğini beğensek de beğenmesek de kanun gereği ilgili komisyona yanı İmar Komisyonumuza havale edelim. Komisyondaki arkadaşlar konu hakkında çalışıp bir rapor getirsinler. O raporu kabul edip etmemek yine meclisin taktirindedir" dedi.

AYDEMİR - KALEM TARTIŞMASI

Meclisin Ak Partili Belediye Meclis Üyesi Ahmet Aydemir'in de, görüşülecek konuların bir bütün olarak geldiğini ve o haliyle ilgili komisyona havale edilmesi gerektiğini belirtmesi üzerine, Bağımsız üye Seyfettin Kalem'in 'Sen ne biliyorsun da oradan konuşuyorsun' demesi üzerine Aydemir; "Burası meclis burada herkes seviyeli olmak zorundadır" dedi.

KONUYU İMAR KOMİSYONU İNCELEYECEK

Söz konusu madde üzerinde yapılan konuşma ve tartışmaların ardından konunun İmar Komisyonuna havalesi meclis üyelerinin onayına sunuldu ve Seyfettin Kalem'in red verdiği madde, oy çokluğu ile İmar Komisyonuna havale edildi.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR