28 Mart 2024 Perşembe

BESTELCİ SHOW BAŞLADI...

Isparta Belediye meclisi 2011 yılı denetim komisyonu raparu Komisyon Başkanı Remzi Erdoğan tarafından okundu. Okunan rapor sonucunda Uğur Bestelci ve Ahmet Aydemir arasında sert tartışmalar yaşandı. Erbay Dinçay'da konuyla ilgili kendisine söz vermeyen Başkan Günaydın'ı protesto etti.

Isparta Belediyesi
 
Bestelci, “Biz belediyenin 2011 yılı harcama ve giderlerini en ince ayrıntısına kadar inceledik. Ancak gördük ki koskoca raporun içinde misina alımı ve gül kalıbı ile ilgili iki konu ortaya çıkarılmıştır. Bu raporda amaç üzüm yemek değil bağcı dövmektir. 88 milyon harcama yapan bir belediyede iki konuyu bulup buraya getirmek yanlıştır. Gül Isparta’nın bir sembolüdür. Ve bir daha böyle gül heykeli yapılırken sürekli paralar ödenmesin diye alınan bir kalıptır. Bunda hiç bir yanlış yoktur. Bu kalıp bir şaibeye sebep olmaması için alınmıştır. Eğer burada bir suistimal varsa, bir zimmet varsa ona bakmak lazımdır. 2011 yılında 50 müfettişin geldiği, 100 muhakkikin incelediği bir belediyeden bahsediyoruz. Bu üzüm yeme değil, bağcı dövme mantığıdır. Bulanık suda balık avlamanması yanlıştır. Bu zihniyet tamamen yanlıştır. Bu tür şeylerle ısparta’nın önünü kapatmak değil açmaktır.”dedi. 
SAPLA SAMANI KARIŞTIRIYORSUNUZ
Bunun üzerine konuya mudahil olan Ahmet Aydemir ise, Bestelci’nin sapla samanı birbirine karıştırdığını iddia etti. Aydemir burada konuşmasının durumunda Bestelci’nin mahçup olacağını söylemesi üzerine Bestelci’de Aydemir’e "Sen medeni bir insan değilsin. Komisyon incelemesi esnasında 3 defa masaya yumruk vuran bir insan medeni bir insan olamaz.”dedi.
Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın ise okunan raporda sistem hatasının olduğunu belirterek, hazırlanan raporun bağcı dövme mantığı ile düzenlendiğini belirtti. 
Tartışmalarla ilgili söz isteyen AK Parti'li meclisi üyesi Erbay Dinçay'a Başkan Günaydın söz vermeyince, Dinçay, "Sizi protesto ediyorum başkan" diye bağırdı.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR