19 Nisan 2024 Cuma

DAVRAZ'A MODERN PAZAR.. ISPARTA'YA ETNOGRAFYA MÜZESİ...

Isparta Belediyesi Davraz Mahallesi Modern Halk Pazarı'nın inşası için proje hazırladı.

Isparta Belediyesi
 
 
 
 
Haftada iki gün halk pazarı ve 5 gün açık fuar alanı olarak da kullanılması planlanan pazar alanı 18 metre yükseklikte, toplam 7 bin 858 . metrekarelik bir alana inşa edilecek.
 
Proje hakkında bilgi veren Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Eren, Davraz Mahallesi Modem Halk Pazarı'nın üstünün kapalı olacağını belirtti. Pazaryerinin çelik konstrüksiyondan yapılacağını aktaran Eren, Yapacakları projenin geniş açıklı bir pazaryeri olacağını kaydetti.
 
Eren, "Pazaryerimiz statik ve genişlik açısından önemli bir proje olacak. 1 Haziran'da ihaleye çıkıyoruz. Pazar yeri alan 2 futbol sahasına eş değer çok fonksiyonlu bir Pazar yeri olacak. Fuar ve konser alanı olarak da kullanılabilecek. Biz bu çalışmaları Isparta'nın olması için yapıyoruz. Isparta halkı bize güvensin " diye konuştu.
 
Pazaryerinin sembol bir çarşı olacağını belirten Eren, esnafın artık gergi, çadır kullanmayacağını ve modern bir alana kavuşacaklarını dile getirdi. Eren 1 Haziran'da ihaleye çıkacaklarını anlattı.
 
BU PROJELER TURİZM ÇEKECEK
 
Bundan sonra ikinci bir çalışmalarının daha bulunduğunu ifade eden Eren, yine Batıkent Mahallesi'ne de Gökkubbe Projesi'ni uygulayacaklarını belirterek "Bu projeler önemli yapılar haline gelecek ve turizm çekecek. Şehrin sembolü olan güllerle donatılmış bir proje. Bunun ihale işlemi için de projeleri hazırladık" dedi.
 
Projelerin uygulanması noktasında kararlı olduklarını aktaran Eren,' "Projeler Isparta’nın onuru haline gelecek yapılar olacak. Isparta halkımıza şimdiden hayırlı olsun diyorum" şeklinde konuştu.
 
EN BÜYÜK ETNOGRAFYA MÜZESİ KURULACAK
 
Türkiye'nin en büyük etnografya Kilim ve Halı Müzesini Isparta’da kuracaklarını müjdeleyen Başkan Yardımcısı Orhan Eren, Isparta’nın turizmde cazibe merkezi olabilmesi için belediyenin üzerine düşen görevi her zaman yerine getirmeye hazır olduğunu açıkladı.
 
Projenin ihaleye çıkma aşamasına geldiğini bildiren Eren, "Isparta olarak turizmde yol almak istiyorsak tanıtıma büyük önem vermemiz gerekmektedir. Turizm açısından Isparta’mızın her şeyi var.
 
Hem doğal güzelliği hem de kültürel zenginlikleri ile büyük bir kaynak durumunda. Bildiğiniz gibi Türkiye'de 600 kilimin üzerinde kilimlerden olu-şan bir etnografya müzesi yok.
 
Isparta belediyesi olarak 3 bin 500 kilim'den oluşan bir müze kuracağız. Burada da tarihimiz ve kültürümüz buram buram kokacak" dedi.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR