28 Mart 2024 Perşembe

DEĞİŞİM HAREKETİ SÜRÜYOR...

Isparta Belediyesi'nin 2012 yılında şehir genelinde başlattığı değişim hareketi sürüyor. Bu kapsamda yollarda altyapı ve dayanıklı asfalt çalışmaları sürerken, diğer taraftan da yatırımcı daire müdürlüklerinin çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Isparta Belediyesi son olarak bunlara ek olarak Yeni Çarşamba Pazarı inşaatına start verdi.

Isparta Belediyesi

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’ın talimatları doğrultusunda projelendirilen ve 1 Haziran 2012 tarihinde ihalesi yapılan 105 Cadde üzerinde bulunan Yeni Çarşamba Pazarı’nın hafriyat alma işlemleri tamamlanırken, temel hazırlama çalışmaları sürüyor. 8 bin metrekarelik alanda modern bir şekilde inşa edilecek olan Kapalı Pazar ve Fuar Alanı Projesi, maksimum 18, minimum 11 metre yüksekliğe sahip. Yine maksimum 75, minimum 45 metre genişliğine sahip olan projenin 15 Aralık 2012 tarihinde tamamlanması planlanıyor.

Avrupa Birliği müktesebatına uygun, doğal ve elektrikli aydınlatma özelliğine sahip olacak pazar alanının aynı zamanda fuar, festival ve büyük organizasyonlara ev sahipliği yapabileceğini söyleyen Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, pazar alanındaki çalışmaların büyük bir hızla başladığını ve önümüzdeki günlerde temelinin atılacağını duyurdu.

 

Pazar alanının tamamlanmasıyla birlikte bölgenin de cazibe merkezi haline geleceğini dile getiren Başkan Günaydın, çalışmaların çift vardiya olarak sürdürüleceğini dile getirerek kısa bir sürede bitirileceğinin müjdesini verdi. Günaydın ayrıca inşaatta 600 ton demir çelik kullanılacağını belirterek, “Isparta bir değişim ve yenilik içerisinde bu da yakında daha net görülecektir” dedi.

 
 

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR