25 Nisan 2024 Perşembe

ESNAFIN KATI ATIK VERGİSİ SORUNU ÇÖZÜLDÜ

ESNAFIN KATI ATIK VERGİSİ SORUNU ÇÖZÜLDÜ

Isparta Belediyesi

Belediye Meclisi Tarife komisyonu tarafından yapılan çalışma sonucu katı atık bedellerinde büyük indirim yapıldı. Tarife Komisyonun çalışması ile Belediye tarafından verilen hizmetlerin birçoğunun fiyatına 2017yılı için zam yapılmazken, bazı hizmetlerde ise yapılan düzenleme indirime gidildi.

GÜNAYDIN’DAN SORUNU ÇÖZÜN TALİMATI

Tarife Komisyonu Başkanı Güran Taştekin, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın tarafından katı atık bedelleri ile ilgili sorunun çözülmesi talimatı verildiğini söyleyerek “Belediye Başkanımız ayrıca 2017 yılı için yapılacak tarife belirlemesinin, zaten ekonomik sıkıntı yaşayan vatandaşlara olumsuz yansımayacak şekilde yapılmasını istedi. Bizde tarifelerde fiyat artışı yapmak yerine indirime gittik” diye konuştu.

KATI ATIK BEDELİNE BÜYÜK İNDİRİM

Belediye Meclisinde Tarife Komisyonu tarafından 2017 yılı belirlenen tarife değişiklikleri görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.Isparta Belediyesi tarafından verilen hizmetlerin birçoğunun fiyatına 2017 yılı için zam yapılmazken, bazı hizmetlerde ise yapılan düzenleme indirime gidildi.Isparta Belediyesi tarafından yapılan tarife düzenlemeleri arasında lokantacı esnafı tarafından şikayet konusu olan katı atık bedelleri düzenlemesi de yeralıyor. Katı Atık bedelleri ile ilgili yapılan düzenleme sonucu lokantaların katı atık bedeller %75 ile %90 arasında oranlarda düşürüldü. Örneğin 2016 yılı için yıllık 20 bin TL’nin üzerinde katı atık bedeli ödeyen bir lokanta, 2017 yılında yıllık 4 bin 765 TL katı atık bedeli ödeyecek.

VATANDAŞIN SUYUNA İNDİRİM

Tarife Komisyonu Başkanı Gürsan Taştekin 2017 yılı ile ilgili düzenleme yapılan konularda bilgi vererek “Belediye Başkanımızın da teşviki ile tarife düzenlemeleri ile ilgili yoğun mesai harcadık. Örneğin su fiyatlarında kullanım miktarlarını yeniden ele aldık. Isparta’da meskenlerin%80’i aylık ortalama 6 ile 25 ton arasında su tüketiyor. Biz su fiyatını 0,67 kuruştan 1,00 TL’ye yükselttik gibi görülse de, 2016 yılında aylık 25 ton su tüketen bir mesken ÇTV hariç 55,47 TL öderken yeni tarifeye göre ÇTV dahil 52,63 TL ödeyecek” dedi. 

OTEL İLE VATANDAŞ AYNI ÜCRETİ ÖDEMEYECEK

Önceki düzenlemeye göre turizm belgeli otel ile bağlar mahallesindeki bir evin aynı fiyattan su kullandığına dikkat çeken Taştekin“yapılan düzenleme ile artık turizm belgeli bir otel ile evinde su kullanan vatandaş aynı ücreti ödemeyecek. Su kullanım miktarına göre yapılan düzenleme vatandaş ile işletmeciyi ayrı değerlendirmiş oldu” şeklinde konuştu. Taştekin,yapılan düzenlemenin vatandaşın evinde kullandığı suya indirim yaparken daha çok su tüketen turizm belgeli otellerin suyuna zam anlamı taşıdığına dikkat çekti.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Vatand-aç

17 Aralık 2016 Cumartesi 11:38

Vatandaşın katı atık ücretinde niye düşüş yok ,esnaf yapılan tüm zammı sattığı mala yansıtırken vatandaş her zam olduğunda devletten ek zam mı alıyor ,Aylık su giderim 4-6 ton 2.68 su ücreti atık su 1.20,SH bedeli 0.27,ÇTB 0.80 KDV 1.46 EKA 6.25 Kullanılan sudan çok hizmet parası öde ,esnaf dan indirip yap oldu bir nevi halkın parası ile esnafı kalkındır sonra ben yaptım

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR