29 Mart 2024 Cuma

Hani Park Yapılmayacaktı?

Çalışmalarda son aşamaya gelinmesiyle birlikte trafiğe açılan Mimar Sinan caddesinde çift sıra park yapan araçlar yolu boydan boya kapladı.

Isparta Belediyesi

Isparta Belediyesi Kaymakkapı Meydanı ve Mimar Sinan Caddesindeki kalıcı asfalt çalışmalarında sona geldi. Çalışmalar kapsamında cadde üzerinde revizyona gidilerek, hem bisiklet yolu yapılacaktı hem de park yasağı uygulanacaktı. Fakat çalışmalarda son aşamaya gelinmesiyle birlikte trafiğe açılan caddede bırakın park yasağını, geçmişte olduğu gibi çift sıra park yapan araçlar yolu boydan boya kapladı.

 ARAÇLAR YOL BOYU DİZİLDİ

Isparta Belediyesi tarafından yaklaşık iki hafta önce başlatılan asfalt çalışmaları nedeniyle Mimar Sinan Caddesi trafiğe kapatılmıştı. Caddede kaldırım düzenlemeleri hala devam ederken, yol düntrafiğe açıldı. Çalışmaların başladığı ilk sıralarda cadde üzerinde park yasağının uygulanacağı söyleniyordu. Fakat sürücüler çift sıra park yapmaktan yine geri kalmayarak, araçlarını yol boyu dizdi. Duruma tepki gösterenvatandaşlar, "Çalışmalar esnasında yolu rahatça kullanabiliyorduk. Şimdiise her an çarpılma tehlikesiyle karşı karşıyayız" dedi.

 MOTOSİKLETLER CEPLERİ İŞGAL ETTİ

 

Yük indirip bindirmek ve acil işler için yapılan cepler isekuryelerin motosikletleri tarafından işgal edildi. Mimar Sinan, Kaymakkapı Meydanı ve Cumhuriyet Caddesi'nde yapılması planlanan bisiklet yolu nedeniyle daraltılan yola bir de çift sıra park eklenince caddeden tek araç anca geçebiliyor. Çalışmaların başladığı ilk zamanlarda caddenin tamamen trafiğe kapatılmasını isteyen vatandaşların önerileri tekrar gündeme gelirken, kaldırım düzenlemelerinin de bitmesiyle birlikte park yasağının ne kadar uygulanabileceği merak konusu haline geldi.

 PARK YASAĞI UYGULANACAK ve BİSİKLET YOLU YAPILACAKTI

Çalışmalarda neredeyse sona gelindi. Önceki gün asfaltatılan cadde, dün de trafiğe açıldı. Kaldırımlarda düzenlemeler hala devamediyor. Ayrıca bisiklet yolu için de yol daraltıldı, park yasağı da göz önünealınarak kısa mesafeli cepler oluşturuldu. Caddenin trafiğe açılmasıyla birlikte çift sıra park da başlarken, "Park yasağı uygulanmayacakmı?" soru akıllara geldi.

 TAMAMEN KAPATILSIN

Belediyenin çalışmalara başladığı ilk gün caddenin trafiğe tamamen kapatılması gerektiğini Gülses Gazetesi manşetlerine taşımıştı. Gerek vatandaşlar gerekse de cadde üzerindeki esnaf, buranın trafiğe kapatılması konusunda fikir birliği sağlamıştı. Hatta çalışmalar nedeniyle trafiğe kapatılan yolun tamamlandıktan sonra da kapatılması hususunda prova niteliği taşıdığını belirtmiş ve kaldırımlarda sürekli rastladığımız elektrikli bisikletlere de çözüm bulunmasını istemişlerdi. Vatandaşların bu taleplerini değerlendiren Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, şehir merkezinde bisiklet yollarının oluşturulacağını müjdeleyerek; bu çalışmaların ilkinin Mimar SinanCaddesi’nden başlatılacağını duyurmuştu. Mimar Sinan Caddesi’nde araç park yasağı uygulamasına geçileceğini ve caddeye bisiklet yolunun ayrılacağını aktaran Günaydın, bisiklet yolunun Kaymakkapı Meydanı ve Cumhuriyet Caddesi’ndede olacağını ifade etmişti.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

spartans

05 Eylül 2014 Cuma 11:39

başkan burayı yapmadan önce otopark sorununu çözmeliydi.Dünyada olmayan caddeye dünyada olmayan bi otopark planlamalıydı... anlayan anladı...

taner

05 Eylül 2014 Cuma 01:26

fatih bey sonsuza dek haklı.ıspartada bu zihniyet olduktan sonra ne trafik düzelir ne yollar işler ısparta düzelmez.zaten geriye gitmiştik bu reisle,yetmedi bidaha seçtiler.ben ısparta trafiği kadar kötü bir trafik ve bilinçsiz araba kullanan görmedim.adam sola işaret verir sağa döner.önünde seyir halindeyken birden durur biriyle sohbete başlar.cezalar bence dahada artsın hakediyorlar.(özellikle kuş serisi araçlılara duyurulur)

fatih

04 Eylül 2014 Perşembe 12:13

ziya bey bunuda yüzüne gözüne bulaştırır bence. zaten ISPARTALI kaldırır 2 . sıra park değil 3, sıra ya koyuyor yol değil otban yapsan tatmin olmaz bu ıspartalı sen önce altaernatif bi cadde oluştur yıllardır aynı cadde aynı sokak örneğin 110 cadde tek gidiş olsun insanlar karşıya atlıyamuyolar ama sayın ziya beyin ASLİ GÖREVİ TAMAMİYLE ASFALT BAŞKA Bİ B. BİLDİĞİ YOK

hünkar

05 Eylül 2014 Cuma 00:32

sen ne kadar o bi b... u biliyorsan laf edip torba doldurma kardeşim

hünkar

05 Eylül 2014 Cuma 00:31

daha ne yapacak asli görevini yapıyor başkan otobanmı bekliyorsun...

sami

04 Eylül 2014 Perşembe 11:40

yapılacak şey şu saatten sonra çok basit. önce belediye park yasağı konusunda kararını alacak, daha sonra da emniyet bir kaç hafta ****arda gezinip cayır cayır ceza yazacak (kaldırımlardaki kurye motorlarıda dahil) ancak bu sayede ıspartalı yürümeye alışır

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR