26 Nisan 2024 Cuma

Her yerde değişim var

Basın Kulübü'nün konuğu olan Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın'ın açıklamalarını Demokrat Gazetesi bugün en ince ayrıntısına kadar kaleme aldı.

Isparta Belediyesi

 

 

Basın Kulübü’nün konuğu olan Belediye Başkanı Yusuf Ziya  Günaydın, yerel seçimlere bir yıl kala yaptıklarını ve yapacaklarını anlattı.  Görev süresi içerisinde yapacaklarıyla Isparta’da değişim hareketi başlatacaklarını kaydetti.

 

-Önümüzde 16 ay kaldı zaten ben bu sürede hedefimin büyük bölümünü gerçekleştirmiş olacağım. Sonra bunu durduramayacaksınız. Şimdi aday olup olmamayı düşünerek o vizyonumu küçültmüş olurum. Benim bir yıl içinde şu vizyonu Isparta’ya vermem lazım. Büyük projelerle uğraşan insanlar öyle küçük meselelerle uğraşamazlar.

 

 

-Bir saatte 15 ton malzeme üretiyor. 15 ton da dolgu malzemesi. Türkiye’de böyle bir fabrika yok. 5 ay sonra burayı bitiriyoruz. Bundan birkaç tane daha yaparsam Isparta pomzada merkez olacak.  Ton ton tırlarla ihraç yalıtım malzemesi gidecek. Sonra bir fabrika daha kuracağım. Isparta daha çok kazanacak.

 

-.Hiç tahmin edemeyeceğiniz kazançlarım var.  En büyük kazancım şehre fonksiyon yükleyen ihalelere katılım sağlamam. Çünkü bu tür ihalelere güven duyulmadığı için katılım olmuyor.  Ben kasada 15 trilyon var diyorum. Paramın olduğunu söylüyorum. İşte Davraz’da çarşı ihalesi yapıldı. Bu ihaleden kazancım 1 milyon lira

 

-Lityum enerjisi yatırım kararı geçen yıl alındı. Çinlilere Isparta’yı anlattım.  Bu enerji ile İstanbul’a iki kez gidip geliyorsunuz. Cep telefonları çok uzun süre  enerji ihtiyacı duymuyor. İşte bu sanayi kurulduğun da  Isparta’da değişim olacak. Her tarafta değişim var. Biz değişim hedefine kurşun atıyoruz.” dedi.

  

Belediye  Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Kanal 32’de yayımlanan Basın Kulübünde gazeteciler Mehmet Erçakır, Soner Toros ve Şakir Aksöz’ün sorularını yanıtladı.  Sakin ve kendinden emin tavrıyla dikkat çeken Günaydın,  projelerini anlattı.  Siyasi söylemlerden uzak durmaya çalıştı. Program boyunca Isparta’da değişim hareketi başlattığı vurgusu yaptı 

 KAYIPLARI BÖYLE  KAPATTIM

Borçlu Belediyeyi nasıl ayağa kaldırdığı sorusuna yanıt veren Belediye Başkanı Günaydın, “Göreve geldiğimizde ciddi borçlarla karşılaştık. Binecek bir velesbitimiz bile yoktu. İşe trilyonlarca kira verdiğimiz hizmet araçlarını geri göndermekle başladık. O dönem araçlarımızı icra yoluyla leblebi gibi topluyorlardı. Sonra dev araç projelerine giriştik. 12  trilyonluk araç aldık. Şimdi bu araçlar ful çalışıyor. Kendime bir çizgi koydum. Çok çeşitli kazançlarım var. Hiç tahmin edemeyeceğiniz kazançlarım var.  En büyük kazancım şehre fonksiyon yükleyen ihalelere katılım sağlamam. Çünkü bu tür ihalelere güven duyulmadığı için katılım olmuyor.  Ben kasada 15 trilyon var diyorum. Paramın olduğunu söylüyorum. İşte Davraz’da çarşı ihalesi yapıldı ve en ciddi firmalar ihaleye katıldı. 8 profesyonel müteahhit katıldı ve 2 milyon 130 bin TL’ye verdik. Kazancım 1 milyon lira. İşte ben parayı böyle kazanıyorum. Bilinçli yatırım bilinçli ihale yaparsanız rekabet ortamı oluşuyor. Temizlik ihalesi yaptık 3 senede 22 trilyon kazandık. Bilinçli, kararlı ve dürüst olursanız mantar gibi kaybedilen paraları böyle kazanırsınız. Su sayacı okuma işe özelleştirilmiş  1.4 milyon liraya. Ben bu parayı verinceye kadar fabrika kurarım  11 tane genç delikanlı buldum. Bana yıllık maliyetleri 180 bin TL ve tek şikayet getirmediler. Araç kiralamalarından yıllık 3-3.5 milyon liralık kayıp vardı Büyük bir infial. Böyle kayıp olamaz. Araçlarımı aldım bir yılda amorti etti. 15 milyon lira sadece araçlardan kazandım. Bu kayıpları kendi gücümle kapattım” dedi.

ESKİ FABRİKA YILBAŞINA

DOĞRU KALDIRILACAK

Altın yumurtlayan tavuk olarak nitelendirdiği ISBAŞ’ın pomza rezervleriyle birlikte  1 milyon liraya satıldığını kendisinin bu tavuğu yeniden altın yumurtlar hale getirdiğini kaydeden Günaydın, “Yeni fabrika kurdum. Şimdi bir ay sonra üç vardiyaya çıkıyoruz.  Eski fabrika ile birlikte toplam 54 bin bims üretiyoruz. Üç ay sonra üretim 127 bine çıkacak. Günlük 70 tır dolusu üretim” dedi. Eski fabrikanın  ne zaman kaldırılacağı sorusuna ise Günaydın, “Eski fabrika büyük kazanç sağlıyor. Yeni fabrikayla yarışıyor. 250 bin TL kazanıyoruz oradan. Kaldıracaktık ama çok ciddi kazanç sağladığımı gördüm. İki arada bir derede kaldım. Galiba yılbaşına doğru kaldıracağız. Buradaki işçileri de yukarı taşıyacağız” yanıtını verdi.

10 YILDA YAPILAN BİR ŞEY YOK

Isparta’da son bir buçuk yılda 3 bin 200 kişinin göç verdiğine çünkü iş sahası olmadığına dikkat çeken Başkan Günaydın, “Siyasi anlamda söylemiyorum.  Kimse bana cevap versin diye söylemiyorum. Gerçeği konuşuyorum. 10 yılda yapılan bir şey yok. Bir atölye bile yapılmadı. Tekstil fabrikaları kapandı. 9 bin kişi işsiz kaldı göçüp gitti.  Isparta’da değişim olması için harekete geçmek gerekiyordu. Teşvikte yaşananlar insanımızın moralini bozdu. Yatırımcılar geri adım attı. Baktım bu değişimi sağlayacak kimse yok. Biz de bu hareketi başlattık. 15 Ocak 2011’de fabrika  temelini attık ve bu tarihi milat kabul ettik. Isparta ekonomik anlamda lokomotif hale gelmeliydi. Öncelikle Isparta’da değişimi gösterecek fuar yapmak gerekiyordu. 17 Ekim tarihinde fuar alanı ve modern halk pazarı için ihaleye çıkıyoruz. Davraz’da yapılacak çarşı 15 Aralık’ta hizmete girecek. Gökçay Kavşağı’na Etnografya Halı Kilim ve Müzesi yapıyoruz. 5-6 içinde bitecek. Kaymakkapı Meydanı’na diktiğimiz güllerin asıl adresi burası. Burada 3 bin 200 kilim sergilenecek. 68 metre kulesi olacak. Tüm bunlar şehre yepyeni bir değer kazandıracak. Isparta’yı kavrayacak” diye konuştu.           

ISPARTA POMZANIN MEKREZİ OLACAK

Pomza esaslı doğal yalıtım malzemeleri fabrikası için anlaşma sağlandığını kaydeden Başkan Günaydın, “Bir saatte 15 ton malzeme üretiyor. 15 ton da dolgu malzemesi. Türkiye’de böyle bir fabrika yok. 5 ay sonra burayı bitiriyoruz. Bundan birkaç tane daha yaparsam Isparta pomzada merkez olacak.  Ton ton tırlarla ihraç yalıtım malzemesi gidecek. Sonra bir fabrika daha kuracağım. Isparta  daha çok kazanacak. Bunu yaptıktan sonra benden sonra yönetime gelen sata sata yine bitiremeyecek. Çünkü trilyonlar kazanacak. İşte o zaman ekonomide değişim başlayacak. Bu fabrika kendisini 4 ayda amorti ediyor. Ardından 30 ton malzeme üreten bir fabrika daha kuracağım. Bunların parası hep hazır. Önümüzdeki 1 yılda 50 yıllık hizmet vereceğime inanıyorum. Ben böyle çalışıyorum”  görüşünü iletti.  

ITKM KIŞ GİRMEDEN BİTECEK

Isparta Ticaret Kültür Merkezi’nin ne zaman açılacağı yönündeki soruya da Başkan Günaydın, “174 kişiyle inşaat sürüyor. Kış gelmeden bu inşaat bitecek. İsteyen şantiyeye gidip görsün. Orası da bitince değişimin ufak bir parçası olacak. Ben bahsettiğim değişimi tamamlayım ITKM onların yanında küçük bir nüans kalacak” yanıtını verdi.

LİTYUM PİL FABRİKASI ÇEVREYE ZARARLI DEĞİL

Isparta’ya lityum enerji sistemiyle kurulacak pil fabrikası ve bu fabrikanın çevre felaketine yol açacağı şeklindeki tenkitlerin anımsatıldığı Başkan Günaydın, “Fabrika için 17 Ekim’de Çin’e gidiyorum. Bu kurşun pil değil. Lityum enerji teknolojisi. Türkiye’de henüz böyle bir yatırım yok. Böyle bir fabrika kuracak adam memleketi zehirler mi?  Terk edilen kurşun pil sistemi lityum değil. Bu yatırım kararı geçen yıl alındı. Çinlilere Isparta’yı anlattım.  Bu enerji ile İstanbul’a iki kez gidip geliyorsunuz. Cep telefonları çok uzun süre  enerji ihtiyacı duymuyor. İşte bu sanayi kurulduğun da  Isparta’da değişim olacak. Her tarafta değişim var. Biz değişim hedefine kurşun atıyoruz.” dedi.

GÜL MOTİFLİ ÜRÜNLERİ

DÜNYAYA SATACAĞIZ

Belediye bünyesinde ahşap oyması  ürünleri ve gül motifli hediyelik ürünler tasarladıklarını kaydeden Günaydın, sadece gül ve lale motifi yapmak için 500 kişinin çalışacağını söyledi.  Günaydın, tüm dünyaya Ispartagül  markası adında bu ürünleri satacaklarını belirtti. Isparta’dan beyin göçünün önüne geçmek için, dershanelere gitmeye imkanı olmayan  çocukları sınava  hazırladıklarını kaydeden Günaydın, “Bu çocuklar okumak istiyor. Onları yetiştirirsek ve bu çocuklar Isparta’da kalırsa yetişmiş insan gücünün en iyisini bulursunuz” diye konuştu.

ADAYLIĞI ŞİMDİ DÜŞÜNMEK

VİZYONUMU KÜÇÜLTÜR 

Belediye Başkanı Günaydın’a önümüzdeki yerel seçimlerde aday mısınız diye de soruldu.  Günaydın bu soruya “ Yanlış anlaşılmasın ben bir vizyonu gerçekleştirmek  için uğraşıyorum. Önümüzde 16 ay kaldı zaten ben bu sürede hedefimin büyük bölümünü gerçekleştirmiş olacağım. Sonra bunu durduramayacaksınız. O hareket devam edecek artık.  Şimdi aday olup olmamayı düşünerek o vizyonumu küçültmüş olurum. Benim bir yıl içinde şu vizyonu Isparta’ya vermem lazım. Büyük projelerle uğraşan insanlar öyle küçük meselelerle uğraşamazlar. Ama arkadaşlar başladılar daha bir buçuk yıl şu mu aday bu mu aday diye. Bırakın bunları da bu belediye başkanı ne yapıyor bir bakın.  Bunu takip edini öğrenin de sizde aday olup kazandığınızda yeni projeleri kazandırırsınız belki de. Isparta bu projeleri sahiplenmelidir” şeklinde yanıt verdi.

80 KM ASFALT DÖKÜLECEK

Başka Günaydın, asfalt çalışmalarına ilişkin de ana yolların kış bitmeden kalıcı asfaltla asfaltlanacağını belirterek,  bu yıl içinde 80 km. asfalt dökeceklerini  iletti. Şimdiye kadar 50 km asfalt döktüklerini  kaydeden Günaydın, “27 milyon liralık asfalt dökmüşüz ama bize maliyeti 7 milyon lira. İşte ben parayı böyle kazanıyorum. Önümüzdeki yılda ara yollara girilecek” dedi  

 

 

 

 

 

 

 

 

  

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR