19 Nisan 2024 Cuma

IHLAMUR, GÜLÜN KARDEŞİDİR

IHLAMUR, GÜLÜN KARDEŞİDİR

Isparta Belediyesi

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’ın başkanlığı sürecinde şehre dikilen şifa kaynağı ıhlamur ağaçları çiçek vermeye başladı. Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın,vatandaşlara ıhlamurları toplama çağrısında bulundu.

Bugüne kadar dikilen ve şu anda çiçek vermeye başlayan ıhlamurların en iyi kaliteye sahip olduğunu söyleyen Başkan Günaydın, “Şehrimizin tüm mahallelerine, sokaklarına, caddelerine binlerce ıhlamur ağacı dikmiştik. Bu ağaçlarımız bugün 16-17 yaşlarına geldi. Şehrimizin her tarafı güller ve ıhlamurlarla donatıldı. Bu sezonda da ıhlamur ağaçlarımız çiçek vermeye başladı. Isparta’mız gül memleketi. Gülün kokusu insana huzur, rahatlık verir.Ihlamur gülün kardeşidir. Ihlamur da insana huzur verir, direnci artırır,sağlığa faydalıdır. Ihlamur bilindiği gibi geçen kış aylarında yüksek fiyatlardan satışı yapıldı. Ihlamuru dikme sebeplerimizden birisi de bunları vatandaşlarımızın toplamasını istememizdir. Geçtiğimiz yıllarda şehir dışından bir ıhlamur tüccarı gelmişti ve bizlere bunu toplamak istediğini ve belediyeye bedelini ödemek istediğini belirtmişti. Ancak biz bunu satış niyetiyle dikmediğimizi, Isparta halkımızın toplaması amacıyla diktiğimizi belirtmiştim.Ihlamurun insanlarımızın sağlığına katkı sunmasını istedik” dedi.

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, vatandaşlara da ıhlamurları ağaçlara ve dallarına zarar vermeden toplama çağrısında bulundu.Günaydın, “Vatandaşlarımız evlerinden çıktığında en fazla 50 metre ilerisinde mutlaka bir ıhlamur ağacı ile karşılaşacaktır. Vatandaşlarımız bunları toplasınlar. Fazla topladılarsa da bunu hasta ziyaretlerine, komşu ziyaretlerine götürsünler, hediye etsinler” görüşlerinde bulundu.  

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Turko

19 Haziran 2017 Pazartesi 13:36

herkes ihtiyacı kadar toplamalı

başkanım saygılar

19 Haziran 2017 Pazartesi 13:10

başkanım tebrikler- tulumbacılara bişey demiyom:9 yorumcunun biri fena haşladı.. ama o bilmiyoki ramzan bitincede aynı üretimi yapanlar var, inşallah olmaz tabi ama olursa yazıcma gene- rqamazanda tamam serbest herşey

VATANDAŞ

19 Haziran 2017 Pazartesi 12:35

SAYIN BAŞKANIM IHLAMUR TOPLANSIN AMA ÖZELLİKLE GÖKÇAY'DA ZABITA ARADA DEVRİYE ATSA OLMAZ MI BİR SURU KİRAZ AĞACI DİKTİNİZ HEPSİ ÇOK GÜZEL OLDU AMA NE YAZIK Kİ MİLLETİMİZ TADIMLIK YEMEK YERİNE BÜTÜN AĞACI TOPLUYOR HADİ TOPLUYORLAR TAMAM DALLARINI NİYE KIRIYORLAR AĞAÇLARI KORUMAYA YÖNELİK BİR KONTROL ÖNLEMİ ALINMALI

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR