19 Nisan 2024 Cuma

ISPARTA BELEDİYESİ 2017 ASFALT SEZONUNU AÇTI

ISPARTA BELEDİYESİ 2017 ASFALT SEZONUNU AÇTI

Isparta Belediyesi

Isparta Belediyesi 2017 yılı altyapı ve asfalt sezonunu açtı. Bu yıl çalışmalar iki ayrı ekiple mahallelerde sokak bazlı olarak devam ettirilecek. Bu kapsamda ilk çalışmalar geçen yıl 10 sokağı tamamlanan Pirimehmet Mahallesinden başlatıldı. Toplam 66 sokağın bulunduğu Pirimehmet Mahallesinde kalan 56 sokağın altyapı ve dayanıklı asfalt çalışmaları gerçekleştirilecek. Bu sokakların 10’unda başlatılan çalışmalar 31 Mart 2017 tarihi itibariyle tamamlanacak.

Geçen yıl Matbaalar Çarşısı olarak bilinen 10 sokakta altyapı ve asfalt çalışmaları tamamlanan Pirimehmet Mahallesindeki çalışmaların ikinci etabı Kunduracılar Sitesi ile 113 Cadde arasında kalan sokaklarda başlatıldı. Fen İşleri Müdürlüğünce ilk etapta yorgun asfalt freze ile kaldırıldı.

Kunduracılar Sitesi bölgesinde başlatılan çalışmaları belediye meclisi üyeleriyle birlikte inceleyen Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, 2017 yılı altyapı ve asfalt çalışmalarının oluşturulan iki ekiple gece-gündüz devam ettirileceğini söyledi.

Bugüne kadar ana yolların ve ikinci ana yolların altyapı ve dayanıklı asfalt çalışmalarının tamamlandığını aktaran Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Isparta’da 2 bin sokağın bulunduğunu kaydetti. Mahallelerdeki sokak bazlı çalışmaların iki yıl içerisinde tamamlanacağını dile getiren Başkan Günaydın, “Mimar Sinan Caddesi ile Cumhuriyet Caddesi arasında kalan ve Özkanlar Kavşağına kadar devam eden bölgede Pirimehmet Mahallesine bağlı 66 sokağımız var. Bu sokaklarımızın 10’unun altyapı ve dayanıklı asfaltını geçen sezon sonunda bitirmiştik. Bu sezonun ilk çalışmalarını yine bu geriye kalan 56 sokağımızın ilk etabı olan 10’unda başlattık. Çalışmalarımızı hava şartlarının iyileşmesi dolayısıyla 15 gün öne çektik. Şehrimizdeki mahallelerimizde başlattığımız sokak bazlı çalışmalarımızın tamamını iki yıl içerisinde tamamlayacağız. Bunu yapabilecek mali güce sahibiz” dedi.

Yine sokak bazlı çalışmaların yanı sıra Çünür Yenişehir’dede bu sezon dayanıklı asfalt çalışmalarına başlanacak. Başkan Günaydın, “Ana yollarımızı nasıl bitirdiysek, şimdi de tüm ara sokaklarımızı tamamlayacağız.Bu çalışmalarla birlikte Isparta yepyeni olacak. Bu çalışmalarımız esnasında vatandaşlarımız ve esnaflarımızdan da hoşgörü ve sabır yönünde anlayış bekliyoruz. Araçlarımız, asfalt fabrikamızla güçlüyüz. Bütün personelimiz bu çalışmalar için ayaktadır. 2017 yılı asfalt sezonumuzun hayırlı olmasını diliyorum” görüşlerinde bulundu.

Pirimehmet Mahallesi Muhtarı Bayram Kısadere de, Başkan Günaydın’ın kendilerine sürpriz yaptığını, normalde çalışmalara 1 Nisan’da başlanacağını ancak programın 15 gün öne çekildiğini söyledi. Kısadere, “Başkanımıza, meclis üyelerimize, başkan yardımcılarımıza, daire müdürlerimize ve tüm çalışanlara teşekkür ediyorum” ifadelerinde bulundu.

Beraberinde belediye meclisi üyeleri ile 2017 yılının ilk asfalt sezonu başlangıcı için çalışmaları yerinde inceleyen Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Kunduracılar Sitesi ve bölgedeki esnaflarla da bir araya gelerek onlarla sohbet etti, öneri ve taleplerini dinledi.

Isparta Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü 2017 asfalt sezonunu için iki ekip oluşturdu. Buna göre ilk ekip Pirimehmet Mahallesindeki çalışmalarının ardından Bahçelievler, Yayla, Yedişehitler Gazi Kemal, İskender,Turan, Doğancı, Keçeci, Bağlar ve Gülistan Mahallelerine geçecek ve burada Suve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü ile koordineli bir şekilde dayanıklı asfalt çalışmalarını gerçekleştirecek.

Buna paralel olarak aynı anda ikinci ekipte, Anadolu,Modernevler, Sanayi, Davraz, Karaağaç, Sermet, Mehmet Tönge, Işıkkent, Batıkent, Binbirevler, Ayazmana, Vatan, Halife Sultan, Gülevler, Halıkent, Emre, Gülcü, Sidre ve Hızırbey mahallelerinde çalışmalar yürütecek. Yine, Çünür Yenişehir’de de ana arter, cadde, otobüs güzergahı ve yapılaşma yoğunluğu gerçekleşen sokaklarda asfalt çalışmaları gerçekleşecek. 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Berkay Bulgurcu

08 Mayıs 2017 Pazartesi 18:43

Davraz mahallesi 3923. sokak ta yağmur yağdığnda acayip su birikiyor.büyük bir çukur var lütfen ilgileniniz

Muhterem Bey

16 Mart 2017 Perşembe 13:42

Sayın Başkan, Batıkent Mahallesi 255. Caddeyi de programa alın lütfen. Doğalgaz geçen yerler göçük olduğu için her halk otobüsü geçtiğinde deprem oldu sanıyoruz.

fikri

16 Mart 2017 Perşembe 11:05

Yaw bunlar kalıcı asfalt değilmiydi.Eski haberleri bi karıştırın bakalım yok 50 sene kalıcı asfalt vs. açıklamaları yapılmıştı.1 Sene dayanmadı...

uslu

16 Mart 2017 Perşembe 09:29

Sayın Başkan birde diş hastanesine giden yolu asvaltlarsanız çok iyi olacak her yağmurda oyuklar oluşuyor .Şimdiden teşekkürler.....

Cunurlu

15 Mart 2017 Çarşamba 23:04

Bu nasıl belediyecilik kendi oturdukları sokakları asfaltliyorlar gerisi yalan adamlar 6 ayda denizin altına tünel yapar ispartA belediyesi çukurları kapatmaktan aciz gelin cunur yolundaki çukurlara beraber ağaç dikelim

behzat

15 Mart 2017 Çarşamba 19:51

ceza evinin önüde çok felaket ..bi zahmet

papatya

15 Mart 2017 Çarşamba 19:30

Öncelikle belediyemizi asfalt çalışmalarına başlaması ve bu konuya gösterdiği hassasiyet nedeniyle kutlarım.Ancak yeni asfaltlar eskisi kadar dayanıklı olmuyor ve daha çabuk bozuluyor. 300 Ispartalı üzerinden yürüsün hemen çökmeler oluyor. Bunun nedeni araştırılsın bence. Neden yani?

MEHMET BOYACI

15 Mart 2017 Çarşamba 14:14

ANADOLU MH 20 YIL OLDU ALT YAPI BUGÜN MERKEZE BAK AYAGIN SUYA DEYMIYOR CAMIR OLMUYOR ISPARTANI KIŞI 5 AY 6 AY HIZMET YAPĞILIYOR COK ŞÜKÜR BENCE SIRASI GELEN MH YAPILIYOR SAYGILAR

furkan

15 Mart 2017 Çarşamba 13:42

Çelebiler Mah. İrfan Yolu 1412 sokağa köstebekler yuva yapmış.Belediyeden rica ediyoruz yuvaları bozmayın yazık hayvanlara...

Sdu lu

15 Mart 2017 Çarşamba 12:36

Başkanım çukuru modern şehir ya****am dedin b8z de gittik yerleştik. Ama 1 yıldır çamur ve tozları boğuşuyorum. Bitsin artık bu cileeeer

misafir

15 Mart 2017 Çarşamba 12:17

her sene asfalt mı yenilenir. Adam gibi yaparsın bir kere 10 yıl boyunca dönüp bakmazsın.

Vatandaş

15 Mart 2017 Çarşamba 15:19

Bu asfaltlar 40 yıllık kardeş ne diyon sen..

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR