20 Nisan 2024 Cumartesi

ISPARTA BELEDİYESİNDEN KARLA ETKİN MÜCADELE

ISPARTA BELEDİYESİNDEN KARLA ETKİN MÜCADELE

Isparta Belediyesi

Isparta Belediyesi kar yağışı ile birlikte daha önceden hazırladığı Acil Eylem Planı çerçevesinde karla mücadele çalışmasını başarıyla gerçekleştirdi. İlk etapta karla mücadele çalışmalarına 62 iş makinesi ve 163 personel katıldı. Herhangi bir olumsuz durumun yaşanmadığı kentte, vatandaşlarda karın tadını kartopu oynayarak çıkardı. Yine kar yağışı kentin birçok noktasında kartpostallık görüntüler ortaya çıkardı.

Isparta Belediyesi, ilimizde yaşanan kar yağışıyla birlikte geçen yıllarda uygulamaya koyduğu Acil Eylem Planı çerçevesinde harekete geçti.Dün öğleden sonra yoğunlaşan kar yağışıyla birlikte Isparta Belediyesi bünyesinde oluşturulan Acil Eylem Planı çerçevesindeki onlarca iş makinesi ve personel ile karla mücadele çalışması başlatıldı. Çalışmalar gece boyu devam ederken, şehirde herhangi bir olumsuz durumla karşılaşılmadı.

Isparta Belediyesi, meteorolojik uyarının ardından şehrin belli kilit noktalarında hazır beklettiği iş makinesi ve personel ile birlikte ana yollarda kar kürüme çalışmalarına başladı. Akşamdan itibaren öncelikle hastane ile okul önleri ve ana arterlerde çalışma gerçekleştiren belediye ekipleri gün boyunca da kaldırımlarda çalışmalarını devam ettirdi.

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın,meteorolojik uyarılar karşısında belediye olarak alarm durumuna geçtiklerini ve yağışla birlikte 44 mahallede karla mücadele çalışmalarının başlatıldığını söyledi. Çalışmaların Acil Eylem Planı çerçevesinde planlı bir şekilde sürdürüldüğünü kaydeden Başkan Günaydın, tüm ana arterlerin açık tutulduğunu,kaldırımlarda biriken karların temizliklerin de gün boyu devam ettiğini belirtti.

Meteorolojik uyarıyla birlikte karla mücadele edecek olan ekiplerin gün içerisinde daha önceden belirlenen Acil Eylem Planı çerçevesinde şehrin kilit noktalarına yerleştirildiğini kaydeden Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, çalışmalara ilk etapta kar kürüme, tuzlama,solüsyon araçları ile birlikte JCB, greyder, botcat, yükleyici ve kamyon olmak üzere 62 iş makinesi ve 163 personelin katıldığını belirtti.

Öncelikli olarak hastane, halk otobüsü geçiş güzergahları,ana arterler ve okul yollarının açık tutulduğunu dile getiren Başkan Günaydın,“Şehrimizde hiçbir yolumuz kapalı değil. Müdahalesi en zor mahallelerimiz arasında yer alan Dere, Işıkkent gibi mahallelerimizde de her hangi bir sorun yok. Belediye olarak bilinçli bir çalışma gerçekleştirdik. Tüm ekibimiz cansiperhane çalıştı. Çalışmalara ilk etapta 62 iş makinesi ve 163 personelimiz katıldı” dedi.

Belediye olarak daha önceden herhangi bir kar yağışına karşı hangi araç ve personelin nerede çalışacağının belli olduğunu aktaran Başkan Günaydın, “Kar yağışıyla birlikte gerekli müdahale anında yapılmıştır.Böylelikle halkımızın ve çocuklarımız herhangi bir engelle karşılaşmamıştır. Bu çalışmaları büyük bir özveri içerisinde gerçekleştiren ekibime teşekkür ederim”görüşlerinde bulundu.

Isparta Belediyesi karla mücadele çalışmalarını gerçekleştirirken Ispartalılar da yoğun kar yağışıyla birlikte sokaklara ve meydanlara döküldü. Karın tadını kartopu oynayarak çıkaran Isparta’da, yağışla birlikte kartpostallık görüntüleri de beraberinde getirdi.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

ayşe

31 Aralık 2016 Cumartesi 22:29

Yaa " sağlïk isimli arkadaş" yorumun beni güldürdü..bir zaman facede " hemşire, kapı ve 39" diye bir şey paylaşmıştım. O geldi aklıma

ayşe

31 Aralık 2016 Cumartesi 22:25

Başkanım ışıkkentte bi sokak var " sanki yemin etmiş kepceci" o sokağa girmemeye..ilk karda arabam kaldı...Belediyede kimse telefona bakmadı.....dolaylı yoldan kepceciye ulaštık zorla sokağa temizlettik...hoop üstüne bi daha kara yağdı...ertesi günü yine benim sokağa uğramamış...

İsmet

31 Aralık 2016 Cumartesi 00:59

Nasıl karla mücadeleyi basardilar kaldırımlar sulu kar yollar yine öyle hiçmi caddelerde sokaklarda yürümediniz

Asya

30 Aralık 2016 Cuma 23:13

Isparta'da yaşamıyor olsak inanacagız..Sabah işe gideceğiz diye burnumuzdan geldi.Ara sokakları bırakın ana caddeler bile açık değildi.Heykel yapmak yerine böyle vatandaşa yararlı hizmetlerde bulunulsa ne güzel olur.

Sağlık

30 Aralık 2016 Cuma 21:17

O belediyedeki şişman hemşire çıksın temizlesin

Ersin

30 Aralık 2016 Cuma 21:14

Millete yalan haber yapıp göz boyamaya kalkışmayın belediye tam not almış siz İsparta da yasamiyorsunuz belliki mahalle aralarina bi gelin bakın rezalete. Millet sabahın 8:00/8:30 da bi halla işe gitmeye calisiyorken bi tane dozer takildi oda trafiği alt üst etmekten baska bi ise yaramadı belediyemizden demirden gül heykelleri degiz böyle karda kışta hizmet bekliyoruz.

Yakup

30 Aralık 2016 Cuma 16:06

Kusura bakmayın ne tam notu gelin hızırbey mahallesine bakun bi bu saatte bile sokaklar açılmadı daha bilinçsiz iş yapıyorlar binaların ve arabaların üzerine kürüyorlar karı boş tarafa değil bina girişleri ve araçlara doğru kusura bakmayın dün calışma vardı iyiydi ama bu gğn belediye karla mücadelede yetersizdir. Kusura bakmasın başkan. Ama doğru olan bu. Yetersizlikleridir.

Ayşe

30 Aralık 2016 Cuma 12:39

Belediye kesinlikle sınıfta kaldı. Böyle rezillik olmaz. Millet kaya kaya gidiyor. Acil eylem planı bu gibiyse yandık.

E.K

30 Aralık 2016 Cuma 12:24

Bu haberleri kim yapıyor Allah Aşkına. Siz vatandaşla dalga mı geçiyorsunuz. Sanki vatandaş geri zekalı, dışarıyı görmüyor bu sahte haberleri okuyunca belediyenin çalıştığını düşünüyor. Bu milleti geri zekalı yerine koymayı da yalakalığı da bırakın artık. Sabah şehitliğin oradan hastane caddesine çıkana kadar anam ağladı. Merkezde bile yollar sıkıntılıydı. Kaldırımları hiç söylemiyorum bile. Ama yapacak bişey yok yandaş medya başkanı öve öve bitiremez. Adam olun biraz.

Cagatay

30 Aralık 2016 Cuma 12:03

Yok artık tam not mu saçmalamayın bomba32 bey haber yapmadan önce sokaklara davet ediyorum sizi..

şukufe

30 Aralık 2016 Cuma 11:26

vatan mah.halıkentden demir köprüye kadar yollar açılmamıştı .sabah.tuzlama dersen ülkü okulunun oraya kadar yoktu.sadece iş mmakinaları valinin evinin önünde gidip gidip geliyordu.Bumu tam not.kim notladı bunları.otobüsler bile gelmedi

vatandaş

30 Aralık 2016 Cuma 11:00

neyden tam not alıyor çünüre gelsinde görsün neyaptığını belediyenin sallıyorsunuz

ışıkkent

30 Aralık 2016 Cuma 10:39

allahtan bellemişler çarşı merkez ana yollar tamam ****ar açık mahalle sokak aralarında yaşıyan insan değilmi başkanım çıkında sokak aralarını gezin ışıkkent 1001 evler dere mahbatıkent hızır beyın üst tarafları muzaffer türkeş gezin görün başkanım tam not alacakmısınız bence 000000000 non hada --------- bile

sengetli

30 Aralık 2016 Cuma 10:22

yorumlara göre bu haberinizi değiştirin.tam not aldı falan.ne alaka.

Selim Bulut

30 Aralık 2016 Cuma 10:14

Bugün okullar tatil değil. Okul evime 500 metre mesafede ama çocuğum yürüyerek okula gidemedi bile. 50 metre gidip eve geri dönmek zorunda kaldı. Allahtan baharda belediye seçimleri yok.

GÜNAYDINNN. ÜSKÜDARDA SABAH OLDU

30 Aralık 2016 Cuma 08:50

BELEDİYENİN ÖNÜ TEMİZLENİNCE IŞPARTA TEMİZLENMİŞ OLUYOR KALDIRIMLARA YOLLARA MÜDAHALEYE NE GEREK VAR?????

ahmet atacan

30 Aralık 2016 Cuma 08:47

batıkent ve ışıkkentte hayat durdu. yoksa burası burdur belediyesine mi bağlı

Mustafa

30 Aralık 2016 Cuma 08:25

Evet tam not aldı kocaman bir sıfır (0) Işıkkent mahallesine neredeyse giriş çıkış yok. Belediye başkanı her zamanki gibi Haberlerde her şeyin mük****l olduğunu söylüyor ya da size söyletiyor. Karla mücadele yok sayın günaydın Kâr ile imtihanınız var bay başkan.....

Utanmaz

30 Aralık 2016 Cuma 06:58

Tüm Isparta elinde kürek kapı önü değil, sokağı kürüyor, baktık olmuyor mahalleye girişiyoruz. Ere sen hala utanmıyorsun, 2dönem yapabildiğiniz en iyi şey Utanmazlığınız

Kepçe nedir Paşam

30 Aralık 2016 Cuma 06:56

Yalan haber tamamda ayrı bir konu var, yapamıcan asfalta ki zaten yamalı bohça yaptığında. Kepçeyle kürememi olur, asfaltı kazıdı geçti. Sanki 2metre kar varda kepçeyle iş görecek. Dee get derler adama

ali

30 Aralık 2016 Cuma 01:18

hadi canım sizde bırakın yalakalığıda sokakları , mahalleri bi dolaşın

gerçek

30 Aralık 2016 Cuma 01:05

nerde her yer kar yolları araçlar açmış bir tane belediye aracı görmedik şu an saat 01.04 istasyon valilik altı yolda 10 cm kar var

Burkii

30 Aralık 2016 Cuma 00:47

Atma ziya atmaaaaaaaa

Ahmet Yılmaz

29 Aralık 2016 Perşembe 23:34

Belediye öyle bir çalışıyor ki maşallah kar kalmadı yerde. Diğer illere gidin bakın belediye işçileri sabahları yaya yollarını açar. Geceleri de yolları hem kürür hemde tuzlama yapar. Kimse kusura bakmasın belediye de işçileri de yatıyor. Ana hartellerde bile çalışma yok yazık bu ısparta halkına araçlar sayesinde yollar açıldı. Millet ana hatları kürekle açıyor Belediyenin yapması gerekli iken halk çalışıyor belediye Yatıyor. İyi Kış Uykuları Isparta Belediyesi.

Es

29 Aralık 2016 Perşembe 23:29

Biz de sabaha kadar nöbet tuttuğumuz oluyor ama gazete sayfalarına boy boy nöbet tuttuk çalıştık dıye ilan vermıyoruz! Çunku gorev dıyıp işimizi yapıoruz. Burda abartılacak durum ne?? Sanki yapılmaması gereken bi iş mi yapıldı??

ışık kent li

29 Aralık 2016 Perşembe 23:08

Nerde tam not aldı ışık kent 5648nolu sokağın fotoğrafını çekip yollamak isterdim diz boyu kar bir tane araç gelip kar kurumez mi atıl bir mahalle ücra bir köyde yaşam sürüyoruz gibi birde tam not aldı diyorsunuz defalarca telefon ile iletişim sağladık fakat ne gelen var ne giden

Uğur

29 Aralık 2016 Perşembe 22:49

Ara sokaklar antalyanınmı,okul servisleri zor geliyor,neymiş tam not almış

ben

29 Aralık 2016 Perşembe 21:34

Ya olum niye temizliyorsunuz ya sizin yüzünüzden yarın okul var

Fatihli

29 Aralık 2016 Perşembe 20:06

Fatih Mah. ara sokaklarına hiç bir araç girmedi. Hala da gelen temizleyen bir araç yok. Sabah Göltaş caddesi bile doğru düzgün temiz değildi. Ya başkanı yanlış bilgilendiriyorlar. Ya da siz araştırmıyorsunuz.

Naci TATOĞLU

29 Aralık 2016 Perşembe 19:59

TAM NOT ALMIŞ. GELİN GÜLİSTAN MAHALLESİNEDE HERKESİN ELİNDE KÜREK YOL AÇIYOR. DOĞRU EKSİ ÜZERİNDEN TAM NOT ALDI.BAŞKAN BİRDAHA SEÇİLEMEYECEĞİNİ BİLDİĞİ İÇİN YAZIN MAZOTLA KARIŞIK PÜSKÜRTÜLEN SİNEK İLACINI SIGARA DUMANI GİBİ ATTI ŞİMDİDE TRAKTÖR KEPÇESİ İLE KAR TEMİZLİĞİ YAPTIRIYOR.

lspartalı vatandaş

29 Aralık 2016 Perşembe 19:49

Sayın Başkan diyorsunuz ki 62 tane iş makinesi 163 personel diyosun iş başındaydı dün kaldırım düştüm kaldrimlar desen kar arabayla SDÜ tıp hastaneye gidicekdim yollar da kar oldugu için yolun yarısında bıraktım ve taksiyle gittim ve taksicide de kış lastigi vardı ama yollarda çok kar oldugu icin zor zalim gittik artık takdir sizin özkanlar kavşagı felç di çarşıda trafik gıdım gıdım ilerledi artık takdir sizin

Komik

29 Aralık 2016 Perşembe 19:36

Isparta yaşamasak inanıcaz, parayla bu kadarda yalan haber yapılmaz. Işıkkent mahallesinin sokaklarına girilmiyor. Sayın valimizin evinin önğnü yalakalık olsun diye temizlediyseniZ sabaha kadar inanırız

YALNIZ KURT

29 Aralık 2016 Perşembe 18:52

not mot yok bu akşam bille bi dünya araba mahsur.. boş lafllar.sadece şehir içi gerisi yalan.

Zafer kümevler mah

29 Aralık 2016 Perşembe 18:15

44 mahalle yaptik diyorsunuz da zaferdeki kümevler mahallesini imar dısı oldugu için kürümediniz ama yerel seçimlerde oy almak geliyorsunuz o zaman vqtandas oluyoruz başa geldikten sonra ilgilenmiosunuz. Benim aracim tam 3 kere kara saplandi isime gidemedim bide reklam yapionuz ayıp.

Kar Delisi

29 Aralık 2016 Perşembe 17:51

Gözümün önünde kaza oldu buna göz yumacak insan varas helal olsun demekten başka bişey söylenemez.Hala tatil olcak bişey yok falan az empati yapın.Bizde öğrenciyiz okumak istiyoruz fakat gidilecek gibi değil dışarısı.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR