19 Mart 2024 Salı

ISPARTA BELEDİYESİNİN RAMAZAN ETKİNLİKLERİ DEVAM EDİYOR

ISPARTA BELEDİYESİNİN RAMAZAN ETKİNLİKLERİ DEVAM EDİYOR

Isparta Belediyesi

Isparta Belediyesinin Ramazan Şenlikleri kapsamında ‘Şehirde Ne Varsa Köyde de Olacak’ sloganıyla düzenlediği etkinliklerin Yalvaç bölümündeki son durağı Özbayat Köyü oldu. Şırnak Şenoba bölgesinde yaşanan helikopter kazasında şehit düşen 13 kahraman askerimiz başta olmak üzere tüm şehitlerimizin anıldığı programda İlahi Sanatçısı Abdullah Beyhan da, başta‘Şehitler Ölmez’, ‘Şehit Tahtında Rabbe Gülümser’ olmak üzere çok sayıda eser seslendirdi.

Isparta Belediyesi Ramazan Şenliklerinin Yalvaç ayağının son durağı olan Özbayat Köyünde program gerçekleştirdi. Şehirde Ne Varsa Köyde de Olacak sloganıyla devam eden etkinliklerin Özbayat Köyündeki programına Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, eşi Dilek Günaydın, Yalvaç İlçe Emniyet Müdürü Tarık Korucu, İl Genel Meclisi Üyeleri, Belediye Meclisi Üyeleri, Özbayat ve çevre köy muhtarları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Özbayat Köyü Muhtarı Emrullah Uçar, Isparta Belediyesine ve Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’a yaptığı organizasyondan dolayı teşekkür ederken, Ramazan ayının ülkemize ve milletimize hayırlar getirmesini temenni etti. Uçar, “Belediye Başkanımıza maddi ve manevi desteklerinden dolayı şahsım ve halkımız adına teşekkür ederim. Belediye başkanımızla beraber bu programı gerçekleştirmek için girişimde bulunduk. Bizde elimizden geldiğince misafirperver olarak halkımıza, milletimize böyle bir şenlik yaşatmayı arzu ettik. Kültürel değerleri hatırlatmak adına gençlerimize,çocuklarımıza böyle bir özlemi yaşatmak adına böyle etkinliğe millet olarak ihtiyacımız vardı. Bunu belediye başkanımızın sayesinde giderdik. Çocuklarımızı şenlendirdik. Büyüklerimizde bu tür organizasyonları yapmanın heyecanı içerisinde oldu” dedi.

Ramazan Şenliklerine katılan vatandaşlar da, “Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Şehirde Ne Varsa Köyde de Olacak demiş,bu söz bize yetiyor. Başkana bu güzellikleri yaşattığı için teşekkür ediyoruz.Bugüne kadar böyle bir etkinlik köyümüzde hiç olmamıştı. Bugüne kadar kimse gelmemişti, ilk defa görüyoruz. Allah razı olsun. Bu etkinlik bizi memnun etti.Çocuklarımız eğleniyor. Özbayatımızı şenlendirdiğiniz için teşekkür ediyorum.Başkanımız çalışıyor, çalışmıyor olsaydı üç dönem başkan olmazdı” görüşlerinde bulundu.

Konuşmasına Şırnak Şenoba bölgesinde yaşanan helikopter kazasında şehit düşen 13 kahraman askerimiz başta olmak üzere tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet dileyerek başlayan Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, “Özbayat ve Isparta halkımız adına, milletimiz adına şehitlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabırlar diliyorum”dedi.

Köylerde halk ile buluştuklarını iftar açtıklarını, ramazan şenlikleri düzenlediklerini hatırlatan Başkan Günaydın, “Halkımızla bir araya geldik. Karşılıklı sevgilerimizi, saygılarımızı sunduk” derken, kendisinin köy yaşantısını çok iyi bildiğini ve Eğirdir Yılanlı köyünden olduğundan bahsetti.Günaydın, “Umutların güzeli ve büyüğü bir gün gelecek köylerimiz olacak. Bunu zaman içerisinde göreceğiz. Şu anda hala köylerimizden şehirlere çeşitli nedenlerden dolayı göç oluyor. Yine bir gün gelecek şehirlerden, köylere göç başlayacak. Bundan emin olunuz. Köy başka bir güzelliktir. Köy umuttur. Köy toprakla beraberdir” şeklinde konuştu.

Doğal üretimden de bahseden Başkan Günaydın, kimyasalların insanların sağlığına zarar verdiğini belirterek, doğal üretime yönelinmesi çağrısında bulundu. Günaydın, “Kimyasallar bizim sağlığımıza zarar vermekte.Bunlar anlaşılacak ve sonrasında doğal tarım daha da hız kazanacak. Doğal tarımı mutlaka yapmak zorundayız. Hastalıklar çoğaldı. Doğal yaşamayı başardığımız zaman hayat kalitemiz artacaktır. O zaman işte göç köylere olacaktır” görüşlerinde bulundu.

Program kapsamında iftar öncesi ve sonrası Hacivat Karagöz,yüz boyama, ebru gibi faaliyetlerin yanı sıra kurulan balon parkta çocuklar doyasıya eğlendi. Köy meydanında kurulan sofralarda iftarlar açıldı. İftar sonrasında İlahi Sanatçısı Abdullah Beyhan sahne alırken, vatandaşlar Ramazan ayının tadını doyasıya çıkardı. Program süresince çeşitli ikramlarda bulunuldu.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Halikent

03 Haziran 2017 Cumartesi 21:31

Halıkent e ışık koydunKöylerede koySıgırlar geçerken rahat olsun

Abuzittin Kesekağıdı

03 Haziran 2017 Cumartesi 20:11

Bu saatten sonra siyasi meftasın yzg

Aaaa

03 Haziran 2017 Cumartesi 16:10

Riya gösteriş hepsi içinde

deniz

03 Haziran 2017 Cumartesi 19:45

ucuz ve sıradan bi yorum olmuş.zavallı

Zeki mürende bizi görecekmi

03 Haziran 2017 Cumartesi 14:41

Heyyyy siyaset sen nelere kadirsin (en nihayetinde oy ve menfeat) acaba sayın başkanım.yıllar içinde bir köye gitmişliniz olduysa helal olsun. Ama büyükşehir olcaz diye oy avcıluğı ise.... Buna gerek yoktu. Saygılar. Sizi seviyoruz. Ama oy veren biri olarak fikrimi bilmekte hakkınız

karaçalı

03 Haziran 2017 Cumartesi 14:23

Başkanım milletvekilliği hazırlığı yapıyor. tecrübelerim öyle diyor. Hayırlı olsun. 2 sene sonra dogruymus derler. Şimdiki seçtiğimiz feto sempatizanı milletvekili nden 10 kat daha üstündür. Milletvekili yüksek mimar yusufun Ziya Günaydın diyebilirsiniz.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR