19 Mart 2024 Salı

ISPARTA'DA GÜREŞ ALANI YAPIM ÇALIŞMALARI BAŞLADI

ISPARTA'DA GÜREŞ ALANI YAPIM ÇALIŞMALARI BAŞLADI

Isparta Belediyesi

Isparta Belediyesi Gökkubbe Fuar ve Kongre Merkezinin ön bölümünde bulunan 50 dönümlük alana güreş, açık hava konser, spor alanları ile 500 araçlık otopark inşaatına başlanıyor. Alanda ayrıca yaklaşık 20 dönümlük gül bahçesi ve parkı oluşturuluyor. Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, 5 Ağustos’ta düzenlenecek olan yağlı güreş müsabakalarına güreş alanının yetiştirileceğini, kalan diğer yatırımların ise ardından devam edeceğini söyledi.

Isparta Belediyesi Gökkubbe Fuar ve Kongre Merkezinin ön bölümünde bulunan 50 dönümlük boş alanda yeni bir büyük yatırıma daha imza atıyor.Projede 2750 metrekaresi güreş alanı ve açık hava konserlerinin yapılabildiği,tribünleri ile birlikte 10 bin metrekarelik etkinlik alanı bulunuyor. 4 bin metrekareden oluşan toplam 8 bin metrekarelik iki adet meydanın da oluşturulacağı proje kapsamında meydanlar 18 bin metrekareden oluşacak.Projenin diğer bölümlerinde ise tartan pist, koşu alanları, 500 araçlık otopark yapılırken, yaklaşık 20 dönümlük alanda gül tarlaları ve dinlenme alanları bulunuyor.

5 Ağustos’ta yapılacak olan yağlı güreşler için saha yapım çalışmaları başlarken, hafriyat çalışmaları son hızıyla devam ediyor. Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, inşaat alanında incelemelerde bulundu. Gökkubbe’nin ön bölümünde kalan 50 dönümlük alan için bugüne kadar çok sayıda proje çalışması gerçekleştirdiklerine değinen Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “Burası yeşil alan olarak biliniyor. Şehrimizde yapıları istediğimiz yere yapabiliyoruz, ancak böylesi tesisler için alan bulmak çok zor” dedi.

Alanda hafriyat çalışmalarına başlandığını aktaran Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın şunları söyledi:

“Buraya güreş meydanı yapıyoruz. Güreş meydanının yanı sıra bu meydanın çok çeşitli etkinliklerde de kullanılması düşünüldü. Burada resmi bayram kutlamaları, açık hava konserleri yapılabilecek. Projemizde yürüyüş yolları, spor alanları bulunuyor. Gökkubbe’nin önündeki meydanımızın iki kat daha büyüklüğünde meydanlar olacak. Gökkubbe ile bu projemiz birleşmiş olacak.İkisi birbirine entegre oluyor. Böylelikle daha büyük fuarlar da yapılabilecek.Tarım fuarında Gökkubbe’ye sığmadık. Bu bizim için sevindirici bir olay. Burası fonksiyon olarak Gökkubbe ile bütünleşiyor.

Çevremizde ağaçlarımızı koruyup yeşillendiriyoruz. Yine gül senfoni parkları kuracağız. Yaşayan Otogar Projemizde 20 dönüm gül parkı yapılıyor. Buraya da aynı şekilde gül parkı yapacağız. Tesisimizi kucaklayacak ve ilimizi de temsil etmiş olacak. Gül burada da ortaya çıkacak.

Uzun süredir üzerinde çalıştığımız bu projemiz netleşmiştir.Apartmanları nereye olsa yapabiliriz ancak bu tesisler daha zaruri olduğu için bunu yapıyoruz. İnşallah 5 Ağustos’ta düzenlenecek olan güreşe bir bölümü yetişecek, ardından inşaat çalışması devam edecek. Böyle bir tesisin ihtiyaç olduğu kanaatindeyiz ve kabul göreceğini düşünüyoruz. Şimdiden bu tesisimizin de hayırlı olmasını diliyorum”

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

hd

14 Mayıs 2017 Pazar 22:13

otopark isabetli olmuş, arkadaki kapalı otopark dolup taşıyordu.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR