20 Nisan 2024 Cumartesi

ISPARTAYA KATLI OTOPARK MÜJDESİ...

Belediye tarafından yapılacak 4 katlı yer altı otoparkı ile ilgili istimlak çalışmalarında son aşamaya gelindi.

Isparta Belediyesi
     Başkan Günaydın, şehir merkezinin batı ve doğusunun otoparklara kavuşması durumunda Mimar Sinan Caddesi’nin trafiğe rahatlıkla kapatılabileceğini söyledi.
 
     16 Ocak 2013, 09:07 Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, Çelebiler Mahallesi'nde yapılacak 4 katlı yer altı otopark projesinin istimlak çalışmalarında son aşamaya gelindiğini söyledi.
     Otoparkın yapılacağı yerde 16 parselin alındığını sadece 1 parça yerin kaldığını belirten Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “Şimdiye kadar yer altı otoparkı yapılacak arazide 3 bin 500 metrekarelik alan istimlak edildi.
      Bu istimlak kamu yararına herkesle el sıkışılarak helalleşerek yapıldı. Kimse hakkım kaldı diyemez. Arazi sahipleri hakkı olanı almıştır. Burası yüzlerce yıl kullanılabilecek bir yapı olacak. Şu an son noktaya gelindi. Artık projeye başlamak istiyoruz. Buranın yer altı otopark üstü kent meydanı olacak.   
      Kalın bir toprak tabakasıyla üstü örtülecek meydan ağaçlandırılacak. Yaklaşık otopark kullanım alanı 18 bin metrekare olacak ve 2 bin araç park kapasiteli olacak. Yan cepheden geçen yol sınırına 30 metreye yakın fore kazıklar çakılıp harfiyat alınacak” dedi.
      Isparta’da katlı otoparklar yapılacağını kaydeden Başkan Günaydın, “Bu yapacağımız yer altı otoparkıyla şehrin merkezinin doğu kanadının otopark sorunu çözülmüş oluyor. Şehir merkezinin batı tarafında ITKM atında otopark yapılıyor. Bir de eğer mümkün olursa yıkılması gereken Özel İdare binasının altıda yapılırsa bin 100 metrekare de burada otopark alanı var. Böylece burası da yapılarak meydana bağlanabilir. Bunun olmasını arzuluyoruz.
      Herkes şehrin sorunlarının çözümü için uğraşıyor. İl Genel Meclisi üyeleri de buna inanırsa onlarla bir araya geliriz. Gerekirse bu mülkiyet karşılığı onlara başka yer gösteririz. O zaman dışarıda bir tane araç caddelere konulmaz. Şehrin kuzeybatı tarafındaki Gökkubbe inşaatındaki otopark, Belediye binası altındaki otopark yapıldığı takdirde ayrıca okullar bölgesindeki 10 bin metrekarelik okul bahçesinin altıda yer altı otopark yapıldığı takdirde otopark sorunu kalmıyor. İşte o zaman Mimar Sinan Caddesi’ni kapatabiliriz.
      Herkes meydanlarda dolaşabilir. Isparta o zaman sevimli, en çok yeşili olan kent olacaktır. O nedenle başlayacağımız proje Isparta için çok önemli. Isparta halkının bu projeye sahip çıkmasını istiyorum” şeklinde konuştu.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR