19 Mart 2024 Salı

KÖY BİR UMUTTUR, GÜZELLİKTİR

KÖY BİR UMUTTUR, GÜZELLİKTİR

Isparta Belediyesi

Isparta Belediyesi Ramazan Şenlikleri kapsamında ‘Şehirde Ne Varsa Köyde de Olacak’ Sloganıyla,köylerde etkinlik düzenliyor.  Isparta Belediyesi bu kapsamda ilk etkinliğini Yalvaç’a bağlı Kumdanlı Köyünde gerçekleştirdi.

Isparta Belediyesi bu yıl Ramazan Şenliklerini köylerde düzenliyor. Ramazan ayında çeşitli tarihlerde 10 köyde ‘Şehirde Ne Varsa Köyde de Olacak’ sloganıyla yola çıkan Isparta Belediyesi ilk etkinliğini Yalvaç’a bağlı Kumdanlı Köyünde düzenledi.Etkinliğe Kumdanlı halkının yanı sıra Aşağı Kaşıkara, Yukarı Kaşıkara, Taşevi, Yukarı Tırtar, Aşağı Tırtar, Celeptaş, Mısırlı, Kırkbaş, Körküler, Yağcılar,Yarıkkaya, Terziler ve İleği Köyü başta olmak üzere yakın beldelerin sakinleri katıldı.


Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’da etkinliğe eşi Dilek Günaydın ile birlikte geldi. Köy meydanında kurulan sofralarda akşam ezanı ile birlikte iftarlar açıldı. Köy muhtarları ile yüzlerce vatandaşın katıldığı etkinlikte Isparta Belediye Meclisi Üyeleri, İl Genel Meclisi üyeleri, belediye başkan yardımcıları, daire müdürleri de hazır bulundu.

İftar öncesinde eşi Dilek Günaydın ile birlikte iftar saatini bekleyen yüzlerce vatandaşla sohbet eden ve Ramazan ayını tebrik eden Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın,ardından iftarını vatandaşlarla birlikte açtı.

İftar öncesinde ve sonrasında çocuklar için Hacivat Karagöz oyunu düzenlenirken kurulan Balon Parkta minikler gönüllerince eğlendi. Yüz boyamaları ve ebrunun yapıldığı gecede ayrıca vatandaşlara gül şerbeti, dondurma ve pamuk şeker ikramları gerçekleştirildi.


İftar sonrasında köy meydanında vatandaşlara Türk Bayrakları dağıtılırken, mehter gösterisi, semazen gösterileri de yer aldı. Son olarak İlahi Sanatçısı Abdullah Beyhan sahne aldı.

Konser öncesinde Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’a köylerinde düzenlenen Ramazan Şenliklerinden dolayı teşekkür eden Köy Muhtarı Ramazan Biçer“Etkinlikten dolayı şahsım ve halkım adına teşekkür ederim” dedi.

Böylesi güzel bir ayda Isparta köylerinde vatandaşlarla birlikte Ramazan etkinliği düzenlenmesi noktasında bir arzusunun bulunduğunu söyleyen Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın “Bu etkinliklerin ilki Kumdanlı köyümüze kısmet oldu. Böyle güzel bir ayın içerisinde böyle güzel insanlarla beraber olduğum için Allah’ıma da şükrediyorum” dedi. Tüm komşu köylerin muhtarları ve sakinleriyle de bir arada olmaktan mutlu olduğunu dile getiren Başkan Günaydın, “Bana da bir bayram yaşattınız. Çünkü insanların birbirini sevmesi, sayması ve birlik beraberlik içerisinde olması en yüce olaylardan birisidir. Bugün bunu yaşıyoruz” şeklinde konuştu.


Isparta’da okumada zorluk çeken öğrenciler için Oğuzata’yı kurduklarını dile getiren Başkan Günaydın, “Okumakta zorluk çeken çocuklarımızın eğitimleri için Oğuzata diye dershane kurduk. Eğitim verdiğimiz çok sayıda çocuğumuz şu anda üniversiteden mezun oldu. Sizlerin çocukları da kurs görebilir, onlara da üniversiteyi kazandırabiliriz. Isparta’da bazı imkanlar oluşturabiliriz. Ben bir şey istiyorum mümkün müdür? Şu anda bütün köylerdeki insanlarımız şehirlere göç ediyor, yurt dışına çıkıyor. Gençlerimizin çoğu göçüyor, bu güzel Kumdanlımızda böyle olmamalı. Çocuklarımız okuyacak, tekrar Kumdanlı’ya gelecek ve bilgisiyle üretken bir yapıya sahip olacaklar. Köy bir umuttur, güzelliktir. Bunu bir köy çocuğu olarak söylüyorum. Ramazan ayımız ve ardından gelecek olan bayramımızı şimdiden kutlu olsun, milletimize memleketimize hayırlı olsun, her şey ülkemiz için güzel olsun” görüşlerinde bulundu.

Kumdanlı halkı da Isparta Belediyesinin düzenlemiş olduğu etkinliklerden dolayı duydukları memnuniyetlerini dile getirdiler. Vatandaşlar “Köyümüze güzel bir katkı ve etkinlik oldu. Başkanımızın Isparta’ya yaptığı hizmetleri çok yakından biliyorum. Başkanımız güzel çalışıyor. 600 yıllık bir yerleşim alanıyız,hizmetler gelmediğinden çok geri kalmış bir durumdayız. Bu tip etkinliklerin tekrar yapılmasını istiyoruz. Köyümüz böyle bir şenliği ilk defa gördü.Başkanımız ve ekibine teşekkür ediyoruz” dedi.

Çocuklarda gönüllerince eğlendiklerini dile getirerek“Çok mutluyuz, köyümüze ilk defa böyle bir şey geldi. Çok eğlendik” dedi.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

way be :) pes demiyorum. pes pes diyorum:)

01 Haziran 2017 Perşembe 09:12

sadece bir oy uğrunamıydı herşey.)

+32

31 Mayıs 2017 Çarşamba 14:26

BURASI ISPARTA NIN HANGİ MAHALLESİ HİÇ DUYMAMIŞIM

ıspartalı

31 Mayıs 2017 Çarşamba 14:09

Isparta büyük şehir olacakya onların oyuna ihtiyaç olacak.

dumrul

31 Mayıs 2017 Çarşamba 15:06

bir defa olsun siyasi düşünmeyerek yapılan güzel işleri begenseniz nasıl olur

dumrul

31 Mayıs 2017 Çarşamba 12:58

sayın günaydına teşekkürler güzel bir etkinlik

MEHMET BOYACI

31 Mayıs 2017 Çarşamba 12:50

sayın başkanıma teşekkür

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR