19 Nisan 2024 Cuma

Maliye Bakanı Belediyeyi ziyaret etti

Bir dizi etkinlik ve SDÜ'nün 2012-2013 yılı eğitim&öğretim yılının açılışı için Isparta'ya gelen Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Isparta Belediyesi'ni de ziyaret etti

Isparta Belediyesi
      Saat 14.00’de gerçekleştirilen ziyaret yarım saat sürdü. Belediye Başkanı Günaydın yaptığı çalışma ve hizmetleri anlatırken, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’te ülke ekonomisine katkı payı olan herkesin tebrik edilecek kişiler olduğunu belirtti. Günaydın ayrıca ziyarette Maliye Bakanına Gül motifli sandığın içerisinde Gül motifli bir vazo hediye etti. Ziyaret esnasında Günaydın, göreve geldiği günlerde belediyenin ekonomik zorluklar içerisinde olduğunu iki yıl içerisinde düzlüğe çıkardığını ifade ederek, alt yapı hizmetlerinde de büyük bir atak gerçekleştirdiklerini söyledi. Günaydın yaptığı açıklamada, “Seçimi kazandığımız günden itibaren büyük bir sıkıntı içerisinde yaşadık. Kısa süre içerisinde ekonomimizi yeniden toparlayarak hizmete devam ettik. Alt yapı sorunlarını çözmek için elimizden gelen gayreti göstererek şehrimizin hemen hemen her cadde ve sokağındaki alt yapı sorunlarını tamamladık.
        Asfalt kaplama çalışmalarımızda aynı hızla devam etmektedir. Bu günlerde artık ekonomik bir sıkıntımız yoktur. Yapılandırma ile maliyeye olan eski borcumuzu artık zamanında ödeme şansını yakaladık. Bu yasayı çıkardığınız için sizlere teşekkür ediyorum. Bildiğim kadarı ile herkes Maliye Bakanın’dan bir şey isterler biz ise sizden bir şey istemiyoruz. Belediyemiz kendi kendini idare eder duruma geldi” dedi. Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’ın Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’ten hiçbir şey istememesi gülümsemelere neden oldu ve Maliye Bakanı da Günaydın’ı yanına oturmasını istedi. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’te yaptığı kısa açıklamada, “Belediye Başkanımıza yapmış olduğu bu güzel misafirperverlik için kendisine teşekkür ediyorum. Yoğun bir program akışımız olduğu için belediyemizi ziyareti eksik bırakmıştık. Ama Başkanımızın ısrarı ile programımıza dahil ettik. Bu vesile ile de başkanımızla tanışma imkanı bulduk. Ülkemizin hakikaten hayırlı vazifeler yapan kişilere ihtiyacı var. Ülkemize katkı yapan herkesin başımızın üstünde yeri var. Belediyemizin de borçlarını ödemede her hangi bir sorun yaşamadan yaptığını gördük. Buda bizi memnun etmiştir. Bizler de Maliye Bakanı olarak belediyelerimizin yükünü en aza indirmek için gerekli girişimlerimiz devam etmektedir. Bildiğiniz gibi kadro fazlası olan personellerini bizler kendi üzerimize alarak belediyelerimizi rahatlatmayı hedefledik. Ayrıca şehir içi aydınlatma ücretlerini de belediyemizin üzerinden alarak bu ücretin de belediyelerde kalmasını sağladık” dedi.
 
 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR