28 Mart 2024 Perşembe

MECLİSTE ORTALIK KARIŞTI...

Isparta Belediye Meclis toplantısının sonunda 2005 yılında yıkılan büfesi ile ilgili derdini anlatmak isteyen şehit yakını Murat Şençimen konuşturulmadı. Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın'ın emriyle güvenlik görevlileri tarafından darp edilerek toplantı salonundan çıkartılan Şençimen, gazetecilere konuştu.

Isparta Belediyesi

 

Elindeki belgeleri Başkan Günaydın’a göstermek isteyen Şençimen’e güvenlik görevlileri engel oldu. Kısa süreli bir tartışmanın ardından dışarıya çıkarılan Şençimen, gazetecilere yaptığı açıklamada; 13 yıldır mağdur edildiğini, Hasan Balaman’ın sözünde durmadığını, Yusuf Ziya Günaydın’ın da siyaset yaparak kendisinin mağdur edildiğini belirtti.

 

DERDİNİ ANLATTI

 

Seçimler sonrasında başkanlığa gelen Hasan Balaman’dan iş değişikliği için izin istedim. Kendisi birkaç kez reddetti. Ardından encümen kararı çıkartıldı. Ancak bu karar bana 2-3 ay verilmedi. Dilekçe ile müracaat ettim ve encümen kararı aldım. Dükkanımı encümen kararına göre iş değişikliği yaparken, iş yerimi mühürlediler. Daha sonra iş yerimi zar zor açtım. Ruhsatımı da verdi. Ruhsatımı aldıktan sonra 3-4 ay gibi bir süre içerisinde dükkanımı yıkacaklarını söylediler. Ben belediye başkanına burası yeşil saha, burası park alanı, buraya komple dükkan yapılmayacağını söyledi. Dozerlerle dükkanım yıkılmak istendi. Borçlarım çoğaldı. Kredi kartları yüzünden cezaevine girdim.

 
BALAMAN SÖZÜNÜ TUTMADI

Dönemin Belediye Başkanı Hasan Balaman, benim rahmetli kayınvalidem ile görüşmüş ve yıkmayacağını söylemiş. Fakat işyerim yıkıldı.

 
 
AYDEMİR DOĞRULADI

Geçmiş yıllarda dükkanın yıkımından sorumlu olan Ahmet Aydemir ise olayı doğruladı. Şençimen’in dışarı atılmasından sonra Günaydın, Ahmet Aydemir’den olayı anlatmasını istedi. Aydemir, Belediye Meclis toplantısında bunun açıklanmasının yanlış olacağını ancak Şençimen’in mağdur edildiğini söyledi. İleriki günlerde konuyla ilgili açıklama yapacağını dile getiren Aydemir, “Evet arkadaşımız geçmiş yıllarda mağdur edildi. Bu mağduriyetliğini gidermemiz gerekir. Şuan meclis toplantısında bunu açıklayamam. Fakat ileriki günlerde konuyla ilgili bilgi vereceğim.

 
 
YİNE İŞYERİNDEN TAHLİYESİNİ İSTİYORLAR
Belediye Halı Sarayında bulunan ikinci iş yerinden de tahliye edilmek istendiğini söyleyen Şençimen, Belediye Başkanı Y. Ziya Günaydın ile görüşmek için geçtiğimiz gün öğdelen sonra akşama kadar beklediğini söyledi. Şençimen, bir takım şahıslar tarafından resmen dükkanım elimden alındı. Bütün işyerlerime belediye el koyuyor. Bu nasıl bir anlayış bu nasıl bir zihniyet. Ben buraya mağduriyetimin giderilmesini istiyorum. Belediye Meclisi’ne mağduriyetliğimi dile getirmek istedim. Ancak kapı dışarı edildim” dedi
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR