19 Nisan 2024 Cuma

ÖFKELENDİM VE DEĞİŞİKLİK YAPTIM

Paket yok para var

Isparta Belediyesi

Makamında düzenlendiği basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Ramazan yardımlarının şeklini bu yıl değiştirdiklerini ifade etti. Geçen Ramazan her mahallede toplam 64 bin kişiye iftar verdiklerini belirten Günaydın, bu sene zaman, mekan ve imkansızlık nedeniyle iftar veremediklerini açıkladı.

‘ÖFKELENDİM VE DEĞİŞİKLİK YAPTIM’

Gıda paketi yerine bu yıl nakdi yardımda bulunduklarını anlatan Başkan Günaydın, “Bu sene paketi verme işinde değişiklik yapalım istedim. Paket vermememdeki neden de istediğim kalite de gıdaları ihale şartıyla alamıyordum. İhale yasalarından dolayı marka belirleyemiyorsun. Bu güne kadar aldığım ihalelerde paketlerin en kalitelisini vermeyi hedeflediğim halde istediğim şey olmadı. İstiyorsun olmuyor.  Ben ne istemiştim. Ben neyi yemek istiyorsam fakirimizin de benim yediğimden en iyisini yemesini istemiştim.  Ben sucuk alırsam hangisi en iyisi ise fakirinde onu yemesini istedim. Gıda çok önemli. Benim yiyemediğimden iyisini yesin istiyorum. öfkelendim ve bir değişiklik yaptım” dedi.

MİNİMUM 100 TL NAKDİ YARDIM

İhtiyaç sahibi bin kişiye yardımda bulunduklarını belirten Günaydın, “Paket takriben 70-80 TL ise ben iki katlayacak rakamda ve gerçek ihtiyacı olan kişilere gıda yerine para veriyoruz. Minimum 100 TL. Fu tutar fakirlik derecesine göre değişiyor” dedi.

HAYALİM GIDA BANK

Isparta’ya Gıda bank kurmayı hayal ettiğinin altını çizen Günaydın, “İhtiyaç sahiplerine alışveriş çeki verip gıda banka gidip en iyi ürünleri almalarını düşünüyorum. En iyi şekilde alışveriş yapmalarını istiyorum. Ben bu bankayı kurdum mu gıda ürünlerinde en iyi kaliteyi ve markayı burada görürüm. Fakirlere de yediririm.  Fakirlere kaliteli şeyler verilmiyor. Ben alamadığı, yiyemediği gıdaları yeme şansı olsun istiyorum. Bu yardımı gizli olarak yapıyoruz” diye konuştu.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR