29 Mart 2024 Cuma

OTOPARK AÇILIYOR

Son yıllarda Isparta Ticaret ve Kültür Merkezi adına duyduğumuz en güzel haber. Akdeniz'in 'Belediye, ITKM'de neden 1800 araçlık otoparkı halkın kullanımına açmıyor?' haberi üzerine çalışma başlatıldı.

Isparta Belediyesi

 MÜTEAHHİT 'AÇABİLİRSİNİZ' DEDİ

            2006'da yapılan kat karşılığı ihale sözleşmesi kapsamında yapılan paylaşım planına göre, mülkiyeti Isparta Belediyesi'ne bırakılan 1800 araçlık yeraltı otoparkının kullanıma açılması için müteahhit firma ile ilk temas sağlandı. Bugün Isparta'ya davet edilen Kadıahmetoğulları yetkililerinden yazılı olur alındıktan sonra otoparkın eksiklikleri tamamlanacak ve kullanıma açılacak.

            Akdeniz'in keşmekeşen dönen trafik sorununa çözüm olarak Isparta Ticaret ve Kültür Merkezi'nin hazır olduğu halde bomboş bekletildiği ve Belediyenin mülkü olan otoparkın kullanıma açılması yönündeki haberi etkisini gösterdi. Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın'ın haberin yayınlandığı 13 Nisan Çarşamba günü ITKM Projesini takip eden uzmanlara talimat verip, otoparkın kullanıma açılması konusunda çalışma yapılmasını istediği öğrenildi. 2006'da yapılan ihale kapsamında paylaşım planında Isparta Belediyesi'nin mülkiyetine bırakılan 1800 araçlık yeraltı katlı otoparkın kullanıma açılması için telefon aracılığıyla yapılan ilk temastan olumlu sonuç çıktı. Bugün Isparta'ya davet edilen Kadıahmetoğulları sahiplerinden otoparkın kullanıma açılmasına yönelik yazılı olur alınacak. Belediye, bu yazılı olur ile otoparkın kullanıma açılmasına yönelik eksikliklerin tamamlanması için yapılacak maliyetin hukuki bir sıkıntı çıkması durumunda daha sonradan müteahhit firmadan tahsil edilebileceğini taahhüt altına almak istiyor.

            Kadıahmetoğulları sahiplerinden Ahmet Ünal'ın bugün Isparta'ya geleceği ve Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın ile bir görüşme yapacağı öğrenildi. Teknik ve hukukçu uzmanların da katılacağı toplantıda müteahhit firma ile sözleşme gereği tüm iş ve işlemleri tamamlanan 1800 araçlık otoparkın, Isparta Belediyesi tarafından işletmeye açılmasının nasıl ve ne şekilde olacağının görüşüleceği bildirildi. Belediyenin otoparkın işletmeye açılması için yapılacak yatırımlar için harcanan paranın daha sonradan hukuki sıkıntı çıkması durumunda yüklenici firmadan karşılanabileceğine ilişkin taahhüt isteyeceği belirtildi. Müteahhit firma yetkilisinden bu şekilde bir yazılı belge alınmasından sonra otoparkın işletmeye açılması için çalışmalara başlanacak.

            Edinilen bilgilere göre, ITKM otoparkının işletmeye açılabilmesi için 35 bin M2'lik taban alanda epoksi yatırımı yapılması gerekiyor. Belediyenin mevcut işletmeye açtığı yeraltı otoparklarında olduğu gibi yapılacak epoksinin 1 milyon TL tutarında olduğu belirtiliyor. Yine dolu-boş bilgisinin gösterildiği ışıklandırma ve sinyalizasyon sistemleri de ITKM otoparkında eksik olan yatırımlar arasında. Bu yatırımların yapılmasından sonra Isparta Belediyesi Otopark İşletme Müdürlüğü'nün ITKM otoparkını da diğer otoparklarda olduğu gibi işletme kapsamına alacağı öğrenildi.

            Öte yandan Müteahhit firma yetkilisi ile bugün yapılacak görüşmede ruhsat yenileme durumu da görüşülecek. Belediye yönetiminin, ruhsat yenileme için gereken 100 bin TL'lik harç bedelinin ödenmesi ve hızlı bir şekilde inşaatın tamamlanmasını isteyeceeği edinilen bilgiler arasında.

            Hatırlanacağı üzere eski Belediye Başkanı Hasan Balaman ölümünden önce Basın Kulübü'ne ve Akdeniz Gazetesi'ne verdiği son röportajda 'Otopark Isparta Belediyesi'nin malıdır. Açsınlar Isparta'nın otopark sorunu kökünden çözülür' diye açıklamalarda bulunmuştu.Bu açıklama da Akdeniz de Balaman'ın ölümünden 3 gün sonra 13 Nisan Çarşamba günü yayınlanmıştı.

(AKDENİZ)

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Objektif

18 Nisan 2016 Pazartesi 11:55

ITKM otoparkı faaliyete geçtiğiiçin Belediye Başkanı Sayın Günaydın ITKM'den Çarşı PolisKarakoluna kadar Cumhuriyet Caddesini trafiğe kapatarak kapalıyol yapınız. Tüm büyük şehirlerde popüler olarak kullanılan kapalıyol O semtteki hareketi artıracak hemde IYAŞ civarındaki cazibe merkezi gibi Ispartanın ihtiyacı olan bir görünüm olacaktır. Bu kapalı yola gelen insanlar ITKM otoparkına araçlarını park edeceklerdir. Kapalıyol Ispartanın çehresini değiştirir.

dede

18 Nisan 2016 Pazartesi 18:59

arkadaş esnaf sabah 7 de arabayı ciziyor caddeye birde kaldırıma malzeme yığıyor adam daha o kadar olmuşki arabası yok galiba yola el arabasını koymuş başkan camı açsa salı pazarına çıkan yola baksa orda boyacı var adamcağız kaldırımı doldurmuş malzemeyle herhalde arabası yok yola birde elarabası koymuş tam belediyeden yukarda

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR