19 Mart 2024 Salı

TÜRKİYE’NİN EN GELİŞMİŞ HAYVAN BARINAĞI ISPARTA’DA OLACAK

TÜRKİYE’NİN EN GELİŞMİŞ HAYVAN BARINAĞI ISPARTA’DA OLACAK

Isparta Belediyesi

Isparta Belediyesi eski Burdur Yolu üzerinde hayvan barınağı kurma çalışmalarına devam ediyor. 50 dönümlük ormanlık alan içerisinde yapım çalışmaları devam eden hayvan barınağında incelemelerde bulunan Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, “Türkiye’nin en gelişmiş hayvan barınağı ve rehabilitasyon merkezi olacak” dedi.

İçerisinde kedi ve köpek evlerinin bulunduğu hayvan barınağında, kedi ve köpekler için ayrı ayrı hastane, kısırlaştırma merkezleri,ameliyathane, anne ve yavruların aynı yerde kalabilecekleri yuvalar, normal yuvalar ve karantina bölgeleri yer alıyor. Köpekler için ayrıca ormanlık alan içerisinde doğal barınaklarda bulunacak. Bakımı tamamlanan hayvanlar doğal ortamda yaşayacak. Bunun yanı sıra hayvan barınağına gelecek olan çocuklar için masal odaları, eğlence yerleri ile yetişkinler için dinlenme alanları da oluşturulacak. Hayvan barınağında bir yandan inşaat çalışmaları devam ederken,diğer taraftan da çevre düzenlemesi gerçekleştiriliyor.


Hayvan Barınağı ve Rehabilitasyon Merkezinde süren çalışmaları yerinde inceleyen ve gelinen son nokta ile ilgili bilgiler alan Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “Alanımızda eksiklikleri yerinde tespit ediyoruz. Hayvan Barınağımız doğaya uygun bir halde olacak ve yaz aylarının ortalarında hizmet vermeye başlayacak. Burası Türkiye’nin en gelişmiş hayvan barınağı ve rehabilitasyon merkezlerinden birisi olacak. Barınağımızın içerisinde kedi ve köpekler için ayrı ayrı hastane, kısırlaştırma merkezleri,ameliyathane, anne ve yavruların aynı yerde kalabilecekleri yuvalar, normal yuvalar ve karantina bölgeleri yer alıyor. Doğanın içerisinde bir barınak.Çocuklarımızın, hayvan severlerimizin görebileceği, hayvanlarla yakından ilgilenebileceği, güzel vakit geçirebilecekleri bu alanımızın şimdiden hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” görüşlerinde bulundu.


Bir şehir görünümünde olacak hayvan barınağı için 2 kilometre uzaklıktaki Mehmet Tönge Mahallesi bölgesinden altyapı getirilirken altyapı içerisinde doğalgaz, pis ve temiz su, elektrik hatları yer alıyor. Hayvan barınağı projesinde doğallık ve estetik ön planda tutuluyor. Yapılarda Isparta’ya has köfke taşı da kullanılıyor. Barınağın yanı sıra hayvanlar için doğal ortamda da yuvalar yapılarak, doğal yaşam alanları sağlanıyor. Hayvan barınağında ayrıca insanların dinlenebilecekleri ahşap pergolalar yapılacak ve 5 bin adedin üzerinde başta sarmaşık olmak üzere güller dikilecek.


YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

MEHMET BOYACI

08 Nisan 2017 Cumartesi 08:54

SAYIN INSANLARIMIZ INSANLARKADAR HAYVANLARADA SEVGIMIZ OLMASI LAZIM GÖRÜN ILERDE ANLARSINIZ FAYDASININ GÜZEL COCUKLAR ICIN BILHASSA SAYGILAR TEŞEKKÜR BAŞKANIMA EMEYI GECENLERE

ünikent

07 Nisan 2017 Cuma 21:40

O alt yapıyı getirdiğiniz yollar ne durumda başkan barınağa gelirken bu yolları görmüyormu? Yazık yazık

Misafir

07 Nisan 2017 Cuma 16:18

Üniversite sınırları içerisinde dolaşan başıboş köpekler var. Barınak faaliyete geçince bu hayvanlar da oraya nakledilse iyi olur diye düşünüyorum. Saygılarımla.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR