25 Nisan 2024 Perşembe

Yama geçici, hedef kalıcı asfalt

Isparta Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’nce, dayanıklı asfalt ve yama çalışmaları aralıksız olarak sürüyor. Fen İşleri Müdürlüğü’nce dayanıklı asfalt çalışmalarının yanı sıra 4 ekiple şehrin muhtelif mahallelerinde yama çalışmaları Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’ın talimatları doğrultusunda devam ediyor.

Isparta Belediyesi

4 EKİPLE ASFALT YAMA

Gerek doğalgaz, gerekse diğer kurumlar tarafından yapılan kazı çalışmaları sonrasında Isparta Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü Sidre Mahallesi, Hızırbey Mahallesi ile Mehmet Tönge Mahallesi ve şehir merkezinde asfalt yama çalışmalarını sürdürüyor. Altyapı çalışmaları için kazılan asfaltların yerine dayanıklı asfalt dökülünceye kadar Fen İşleri Müdürlüğü’nce asfalt yama çalışması sürdürülüyor.

135 CADDE TAMAMLANDI

Isparta Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ile Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü’nce yürütülen dayanıklı asfalt çalışmaları kapsamında ise 135 Cadde’nin birinci kat asfaltı tamamlandı. Karaağaç Mahallesi’ne inen ve Divan Yolu olarak da bilinen 115 Cadde’nin devamı olarak 105 Cadde’den, Antalya çevre yoluna bağlanan Tahsin Bilginer Yüzme Havuzu’nun da üzerinde bulunduğu 135 Cadde’de birinci kat asfalt çalışması tamamlandı. Yolda kaldırım çalışmaları devam ederken, kaldırım çalışmalarının hemen ardından da yolda ikinci kat dayanıklı asfaltın dökülmesine başlanacak.

221 CADDE’DE SONA GELİNDİ

Isparta’nın ana arterleri arasında bulunan ve çok sayıda mahalle ile Isparta’yı Burdur’a bağlayan 221 Cadde’de birinci kat asfalt çalışmasında ise son aşamaya gelindi.  Bu caddenin birinci kat asfaltı tamamlanma aşamasında iken, bu caddenin devamı olan Asri Mezarlık ile Doğumevi arasında kalan 111 Cadde’de de kaldırım çalışmaları hummalı bir şekilde devam ediyor. Orta refüjde yenileme çalışmaları süren 111 Cadde’de ayrıca yaya kaldırımları da elden geçiriliyor.

YAMA GEÇİCİ, HEDEF KALICI ASFALT

Yollarda başta doğalgaz olmak üzere kazı çalışmaları tamamlanan yolların çok kısa süre içerisinde kurulan 4 ekiple birlikte yamasının yapıldığını söyleyen Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, bunun yanı sıra program dahilinde dayanıklı asfalt çalışmalarının da aralıksız olarak sürdürüldüğünü belirtti. Günaydın, “Yama çalışmaları kısa süreli olarak sorunu çözmeye yöneliktir. Asıl amacımız yollarımızda geçen yıl başlattığımız ve halen çok süratle mesai mefhumu gözetmeksizin sürdürdüğümüz dayanıklı asfalt ile olacaktır. Bütün şehrimizdeki yollarlımızı dayanıklı asfalt ile kaplama yapacağız” dedi.

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR