27 Nisan 2024 Cumartesi

15 EKİM’DE BAŞLIYOR

15 EKİM’DE BAŞLIYOR

Isparta

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Türkiye olarak pandemideki mücadelemizi vaka hasta kavramlarına indirgeyerek gölgelemeyelim. Vatandaşımız, ilk günden beri verdiğimiz bütün rakamların tamamından doğru olduğundan emin olsun" dedi.

'15 EKİM'DE SAHA TARAMASINI TEKRARLIYORUZ'

Bakan Koca, daha önce enfeksiyonun yaygınlığı ve bağışıklık durumunu ölçmek için 153 bin kişiyi kapsayan bir saha taraması yaptıklarını hatırlattı. 15 Ekim'de tekrar yapılacak saha taramasının toplumun tamamını yansıtacak bir büyüklükte olacağını kaydeden Koca, "Hem semptomsuz yani belirtisiz olduğu halde testi pozitif çıkan taşıyıcı vakaları hem de antikor testleri ile daha önce virüs kendisine bulaştığı halde bunu fark etmemiş fakat sonuçta bağışıklık geliştirmiş kişileri tespit etmiş olacağız. Bu çalışma bize toplumun tamamı hakkında fikir verecektir" dedi.

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

temaslı

15 Ekim 2020 Perşembe 09:30

yahu sayın bakan... temaslı olarak 14 gün karantinada kaldım... covid danışma merkezini, aile hekimini, covid kriz masasını vs aramadığım yer kalmadı test yapılması için ama bi Allah ın kulu gelipte test falan yapmadı... neye in****ım şimdi siz söyleyin

İşçi

15 Ekim 2020 Perşembe 07:55

Öncelik hastane çalışanına olsun...günde kaçbinkişi geliyor gidiyor

Halk

15 Ekim 2020 Perşembe 02:08

Yine test yapılacak kişiler bellidir...

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR