27 Nisan 2024 Cumartesi

18 AY ÖNCE VERDİĞİNİZ SÖZÜ TUTUN

18 AY ÖNCE VERDİĞİNİZ SÖZÜ TUTUN

Isparta

İYİ Parti Isparta Milletvekili Dr. Aylin Cesur, yıllardır kamuda istihdam edilmeyi bekleyen binlerce işsiz ziraat, gıda, su ürünleri mühendisi ile veteriner hekimin sorununu Meclise taşıdı. Her yıl mezun olanlarla birlikte ülkemizde işsiz mühendisler ordusunun 150 bine ulaştığı ifade ederek, verdiğiniz sözü tutacak mısınız” dedi.

Isparta milletvekili Cesur, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli tarafından yanıtlanması istemiyle verdiği yazılı soru önergesinde, mezun olmalarına karşın iş bulamayan binlerce Ziraat, Gıda, Su Ürünleri Mühendisi ve Veteriner Hekimin kamuda istihdam edilmesini istedi.

“Bu gençlerin sesine kulak verin. Onların geleceğe dair umutlarını ve hayallerini yıkmayın” diye konuştu.

Dr. Cesur, Türkiye’de sayıları 150 bini bulan bu mesleklerdeki gençlerin işsizlik ve atama sorunları ile karşı karşıya bulunduğuna dikkat çekerek şunları söyledi:

Kamuda istihdam edilmeyi bekleyen binlerce işsiz ziraat, gıda, su ürünleri mühendisi ile veteriner hekim 18 aydır Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan atama bekliyor. Her yıl mezun olanlarla birlikte ülkemizde işsiz mühendisler ordusunun 150 bine ulaştığı ifade edilmektedir.

Eski Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, 19 Aralık 2017’de TBMM görüşmelerinde 2018 yılı içerisinde 3 bin 500 atama yapacaklarını açıklamıştı. Fakıbaba, 10 Haziran 2018’de Şanlıurfa’da katıldığı bir TV programında da, “Bakanlar Kurulu’nda konuştum Allah’ın izniyle atamalar olacak” diyerek müjde vermişti.

Fakıbaba, 9 Şubat 2018’de ise, ziraat mühendisi, veteriner hekim ve gıda mühendisleri istihdamı için 10 bin 551 personel alımı için talepte bulunduklarını ifade etmişti.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli 6 Şubat 2019’da bir milletvekilinin yazılı soru önergesine, “Bakanlığımızda 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 4/B maddesine göre sözleşmeli pozisyonda görev yapmak üzere toplam 10.551 sözleşmeli personel pozisyonu Devlet Personel Başkanlığı ve Maliye Bakanlığı’ndan talep edilmiştir” cevabını verdi. Ancak, 18 aydır hiçbir personelin ataması yapılmadı. Bu verilere göre;

1-2017 yılından itibaren hükümet değişmediğine göre verilen sözler neden tutulmadı?

2-10.551 personel talebi 9 Şubat 2018’den beri Maliye Bakanlığı’nda bekliyor. Bu talebe onay verilmesi için bir girişimde bulundunuz mu?

3-2019’un ilk çeyreğinde Tarım ve Orman Bakanlığı’na 10 bin 551 personel ataması yapmayı düşünüyor musunuz?

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

gıda mühendsi

24 Mart 2019 Pazar 13:35

Helal olsun, sonunda bizi anlayan ,hakkımızı arayan biri çıktı. Gıda müh. adına teşekkürler milletvekilim, arkanızdayız.

Sinan

23 Mart 2019 Cumartesi 23:54

Bu bölümlerin üniversite kontenjanı düşürülmeli. Her yıl bu bölümlerden mezun olanların çoğu ya işsiz ya da başka işlerde. Çoğu KPSS girip düz memur olmaya çalışıyor. Devlet ancak 100 de 1 ini istihdam edebilir. Bunu herkes biliyor ama şimdi seçim zamanı. Vitrine oynamak lazım. Maksat oy. Ver coşkuyu.

Böylesi gelmedi Isparta’ya

23 Mart 2019 Cumartesi 10:00

Helal be Cesur kız...3 eşittir 1 değil valla.

RED GÖRENLERE KADRO ŞART GEÇ KALMAYIN

23 Mart 2019 Cumartesi 05:51

RED GÖREN KAMUDA KİMİNİ YÜZDE 70 KİMINİ ASIL KİMINİ MÜŞAVİR DEYİP İŞE ŞİRKET ÇALIŞANI KADROSUNA ALMAYIP. BUNA KARŞILIK AYNI KATAGORIDE ÇALIŞAN KÖMÜRCÜYE KADRO VERİLDİ BAŞBAKANLIK ŞÖFÖRLERİNE KADRO VERİLDİ 113 KİŞİYE EŞİTLİK İLKESİNE YAKIŞIYORMU. BU RED GÖRENLERDE BU VATANIN EVLADI ANLAYAMADIK İŞTİHDAM SEFERBERLİGİ DENILDİ NASILBİR SEFERBERLİK ACISI SANDIGA YANSIRSA BENDE SÖYLEMİŞ OLAYIM. TURİST YATIRIMINI SINIRLAYIVERİN. HERTÜRLÜ PİSLİK AB DEN GELİYOR.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR