28 Mart 2024 Perşembe

2 yeni bulvarın ardından 3 yeni alt geçit yapıyor

Isparta’da şehir içi trafiği azaltma adına 2 yeni bulvar açan Belediye, şimdi de 3 yeni alt geçit için harekete geçti. Mehmet Tönge-SDÜ arasına yapılacak alt geçidin ihalesi önümüzdeki günlerde yapılacak. Karayolları-Şehir Hastanesi Kavşağı ile Anadolu Mahallesi Çevre yoluna da alt geçit yapılacak.

Isparta

Isparta’nın en önemli sorunları arasında gösterilen ulaşımla ilgili Belediye çalışmalarını sürdürüyor. Kavşak çalışması ile trafiğe neşter vuran Belediye, 2 yeni bulvar açarak Mimar Sinan Caddesinin yoğunluğunu azaltmıştı.

Mahkeme kararı ile iptal ettirilen şehir içi ücretli otopark ile hem trafik akışını hızlandıran hem de gelişi güzel parkların önüne geçen Belediye, şimdi de kente 3 yeni alt geçit kazandıracak.

***Mehmet Tönge-SDÜ arasına ve Karayolları Kavşağına alt geçit yapılıyor

Mehmet Tönge-SDÜ arasına yapılacak alt geçidin ihalesine çıkılacağını söyleyen Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Karayolları-Şehir Hastanesi kavşağına alt geçit için çalışmaların başladığını kaydetti.

Belediye Başkanı Başdeğirmen açıklamasında şu görüşlere yer verdi: “Mehmet-Tönge ile SDÜ arasında yapacağımız battı-çıktının ihalesi önümüzdeki günlerde gerçekleştireceğiz. Böylelikle yeni açtığımız bulvarın fonksiyonu daha da artacak. Zaten şu anda açtığımız yeni bulvar ana yol gibi çalışıyor. Bunun yanı sıra Karayolları kavşağına da battı-çıktı yapacağız. Şehir Hastanesinin üzerine. Karayolları ile birlikte bu konuda çalışıyoruz. Bununla ilgili proje çalışmamız sürüyor. Hatta projesi bitmek üzere. Orada sanayiden aşağıya doğru bir battı çıktı ya da milli eğitimin önünde sanayiye doğru bir battı çıktı olacak. Bununla ilgili çalışma sürüyor. Hangisi rantabl olursa onu uygulayacağız. Teknik çalışma devam ediyor ” diye konuştu.

***Anadolu Mahallesi Çevre yoluna alt geçit yapılacak

Anadolu Mahallesi çevre yoluna da bir alt geçit yapılacağını açıklayan Başkan Başdeğirmen, “yapılacak alt geçit ile hızlı bir geçiş sağlayacağız. Migros kavşağından gelen bir araç hiç ışıkta durmadan çünür mahallesine kadar ışıksız bir şekilde seyir yapabilecek” diye konuştu.

* Merkezdeki altyapı nedeniyle alt geçit yapılamıyor

Şehir merkezine altyapı nedeniyle battı –çıktı yapamadıklarını belirten Başkan Başdeğirmen, “şehir merkezinde girişler çok zor. Altyapıları deplase edemiyoruz. Mesela Mimar Sinan Caddesi veya Otel Isparta’nın önüne battı çıktı yapalım desek, altyapıları deplase edemiyoruz. Altta neler olduğunu görüyoruz ama altyapıları nasıl kaldıracaksın. O kadar çok tesisat var ki deplase edecek yer yok. Yan tarafa alamıyorsun. Hepsi altta bir yoğunluk var. Otel Isparta’dan Müftülüğe doğru bir battı çıktı yapsan, üstten gelen altyapıları deplase edemiyorsun. Deplase edecek yer yok. Aslında daha önce yapılması gerekenler çalışmalar yapılamadığı için, bugün biz şehir merkezine alt geçit yapamıyoruz. Mehmet Tönge ile SDÜ arasındaki alt geçitte deplase şansımız var. Altyapıları yan tarafa alıyoruz, biz orada öylelikle battı-çıktı yapabiliyoruz” dedi.

* Başkan Başdeğirmen: Mimar Sinan Caddesini rahatlatmak için 2 yeni bulvar açtık

Şehir içi trafiği rahatlatmak için 2 yeni bulvar açtıklarını dile getiren Belediye Başkanı Başdeğirmen, “açtığımız bulvarla bir nebze olsun bu sorunu çözüme kavuşturduk.. Yeni bulvarlarımız ana yol gibi çalışıyor. Ekonomi kampüsünün arkasından gelen yeni bulvar, Hızırbey, Fatih, Zafer, Işıkkent , Dere Mahallelerine hizmet ediyor. Doğu kampüsü tarafındaki yeni bulvarımız da Davraz, Karaağa, Vatan, Halıkent Mahallelerine trafik akışını sağlıyor. Mimar Sinan’daki trafiği azaltıyor. Çalışmalarımız sürüyor” dedi.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

yangın var

02 Mart 2021 Salı 17:18

vur neşteri birazda sen yık tozduman para varsa esnaf kardeşimize yardımcı olsaydınız botona otoparka yatıracagınıza devletin paraları tarumar böyle aşı alacak para yok devlet kasasında artık aşlı çinden litreyle alınıp türkiyede şişeleniyor haberiniz varmı ucuz diye hala inatla yol hala inatla k**** pes

Raylı sistem

02 Mart 2021 Salı 14:34

Tramvay bitti mi..¿

.

02 Mart 2021 Salı 09:08

sdü tarafından gelip fatih zafer ışıkknet hızırbey dere tarafına gidenler zaten emniyet sapağından itibaren bu güzegahı kullanıyordu. buraya açılan bulvar mimar sinanı nasıl rahatlattı anlamış değilim. saat 4 den sonra bi girin bakalım mimar sinana rahatlamış mı bunalmış mı

Mali

02 Mart 2021 Salı 01:10

Iyaş parkın oraya da bi el at başkan dik parkı yasaklanmalı trafik acayip sıkışıyor

Mahalleli

02 Mart 2021 Salı 00:12

Başkanım sürücü kursu eğitimlerinin olduğu oktay petrol üstü kuran kursunun oldugu kavşağa battı çıktı olmalı. Çok bekliyoruz. Sesimizi duy başkanım

Isparta halk sesi

02 Mart 2021 Salı 00:08

Bir polis abimiz kaza geçirmişti. Acilen fatih Kuran kursunun oldugu kavşağa battı çıktı istiyoruz. Sürekli kaza oluyor başkanım. Burayı ısparta belediyesi olarak siz yapmalısınız. Halıkent ayazmana bölges herkes burayı kavşağı kullanıyor.

Çünürlü

01 Mart 2021 Pazartesi 23:25

Anadolu mahallesinden Sdü doğu kampüsüne yapılan bulvardaki vatandaşın arazilerini, parasını ödemeden, 18 uygulamadan Isparta belediyesi cebren yolu açtı. Ama batı kampüsüne açılan bulvar 18 uygulaması yapılarak açıldı. Bir gün arazi sahipleri bir gece ansızın yolu kapatırsa şaşırmayın Sayın Başkan. Bu mağduriyete acilen bir çözüm bulmanız lazım.

Cömert

01 Mart 2021 Pazartesi 22:27

Şehir merkezindeki trafiğin rahatlaması, tamamen otopark sorunu. Yolları otopark yapmaktan kaçınmadığımız sürece bu sorunu çözmeniz mümkün değil. Subay lojmanlarının oradaki otopark yerine neden el atılmıyor? Yeni otopark alanları oluşturmadıkça, kurallara uymadıkça senelerce bunları konuşuruz o kadar.

Hikmet Anıl

01 Mart 2021 Pazartesi 22:16

Başkan stresli ve panik halde sanki. Zaman daralıyor. Etrafında boş beleş bir sürü işe yaramaz. Ama bu da bir tercih tabiiki.

Sebebi neydi ki

01 Mart 2021 Pazartesi 22:00

Tönge-SDÜ arasında nasıl bir yoğunluk nasıl bir araç trafiği önlenecek merak ediyorum. Bunu yapabilmek için orada bir deplase fırsatı var ise SDÜ şehir merkezi istikameti daha mantıklı olmaz mı? Akşam 4ten sonra 2 ışık bekleniyor orada en az.

Halıkent ayazmana

01 Mart 2021 Pazartesi 21:14

Fatih. Kuran kursunun oraya acilen battı çıktı yapılmalı

Isparta

01 Mart 2021 Pazartesi 21:13

Oktay petrolün üzerindeki kavşak battı çıktı olmalı. Kazaya sebebiyet veriyor. Yığılma oluyor

maxwell

01 Mart 2021 Pazartesi 20:51

yazıktır günahtır m.tönge-sdü yerine sdü-çarşı arasına yapsanıza o tarafa doğru geçen araç sayısı daha fazla değil mi?

...

01 Mart 2021 Pazartesi 20:48

Matım gecitler çabuk biter..yoksa bir yıl trafik gene felc .

.

01 Mart 2021 Pazartesi 20:33

Battı çıktının sonuna 3 dakikalık bir trafik ışığı koyarlar , o trafik sıkışıklığını yine sağlarlar

Komutan logar

01 Mart 2021 Pazartesi 20:06

Başkanım hazır başlamışken olmayacak tramvay yolunuda el atıver

Kamil Ayata

01 Mart 2021 Pazartesi 20:05

mimar sinanı rahatlatan yeni bulvarlar nerede bilen var mı?

Vatandaş

01 Mart 2021 Pazartesi 19:53

Allah askına biri bari bi başlasın bitsin de görelim artık başkanım ya

Esnaf007

01 Mart 2021 Pazartesi 19:37

Sayın Başkanım 5 yıl bitiyor nezaman başlamayı düşünüyorsun

Vatandaş

01 Mart 2021 Pazartesi 19:35

Bunlarıda karayolları yapıyo sende reklam faslındasın geç bunları sen kendin proje koyda görelim ama nafile çünkü vizyon yok

Siradan vatandas

01 Mart 2021 Pazartesi 19:32

Bisiklet yolu da bisikletliler de dusunulse keşke

Teşekkürler başkanım

01 Mart 2021 Pazartesi 19:23

Teşekkürler başkanım sayenizde 20 senedir aynı olan ısparta değişiyor gelişiyor en büyük eksik alt geçitler yapılınca trafik çok rahatlayacak elinize sağlık

Anadolu mahalleli

01 Mart 2021 Pazartesi 19:04

Çevre yoluna kesin yapılsın, 5dk 6dk ışık bekliyoruz müebbet gibi

Osman Zeval

01 Mart 2021 Pazartesi 19:01

Esas şehir hastanenin önüne Alt geçit lazım.Trafik orada felç.

Vatandaş Rıza

01 Mart 2021 Pazartesi 18:40

Once oktay petrol civarındaki sürücü kursları kalksın birde çevre yolunu yapın artık bu dediklerim çok kolay savdan çünüre cikariver

ISPARTALILILILI

01 Mart 2021 Pazartesi 18:33

Maalesef bu battı çıktıların önceki dönemlerde yapılması gerekiyordu. Çünkü o zamanlarda da trafik sıkıntısı söz konusuydu. Şimdi trafiği azaltmak için yapılan bu çalışmalar bizleri sevindiriyor. Teşekkürler Şükrü Bey.

Akkentli adam

01 Mart 2021 Pazartesi 18:28

Sayın başkanım duyun sesimizi akkente yapımı başlanan sosyal alan tepeye yapılıyor bizlere aşağıya yapılacak altında mescit olcak denilmişti şimdi tepeye yapılıyor zaten tepede sosyal alan var halk cıkamadığı için istiyor .sözde 1 inci etapla 2 inci etap arasına yapılacaktı lütfen izin vermeyin başkanım ,buradaki yaşayan halka sordurun ,3,5 kişinin lafına bakmayın .

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR