29 Mart 2024 Cuma

3 ADET 1 AMERİKAN DOLARI ELE GEÇİRİLDİ

3 ADET 1 AMERİKAN DOLARI ELE GEÇİRİLDİ

Isparta

ISPARTA’da, 'FETÖ/PDY üyesi olmak' iddiasıyla haklarında adli işlem yapılan, KHK ile öğretmenlikten ihraç edilen ve kentte özel eğitim-öğretim kursu adı altında kayıt dışı ve sahte kimlik kullanarak özel ders verdiği ortaya çıkan ve polisin yaptığı operasyonla gözaltına alınan 14 şüpheliden 8'i çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Ayrıca yapılan operasyonlarda şüphelileri ait 3 adet 1 Amerikan Doları ele geçirildiği öğrenildi.

Isparta Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün faaliyetlerinin ortaya çıkarılması amacıyla Isparta Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü’nce çalışma başlatıldı. 'FETÖ/PDY silahlı terör örgütü' üyesi olmak suçundan daha önce haklarında adli işlem yapılan, KHK ile öğretmenlikten ihraç edilen ve farklı adli makamlarca halen aranan örgüt üyelerinin Isparta’da özel eğitim ve öğretim kursu adı altında kayıt dışı veya sahte kimlik kullanarak apartman dairelerinde özel ders verdikleri ve bir özel eğitim kurumunun odak haline geldiği tespit edildi.

14 ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINMIŞTI

Şüphelilerin örgütsel dayanışma içinde oldukları, birlikte hareket ettikleri ve yeni yapılanma içerisinde olduklarının anlaşılması üzerine operasyon düzenlendi. Hücre evlerine eş zamanlı düzenlenen operasyonda 14 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.

Şüphelileri aralarında Isparta ve diğer illerden haklarında arama kararı bulunan, BYLOCK kullanıcısı olan, adli işlem görerek adli kontrol alan, ihraç edilen veya çalışma izinleri iptal edilen, iltisaklı şirketlerde çalışmış kişilerin merdiven altı etüt merkezi, ve özel bir ETÜD merkezinde birliktelik içinde hareket ederek kayıt dışı, sahte kimlik ve kod isimlerle özel ders verdikleri tespit edildi. Şüphelilerin yapılan ev, iş ve oto aramalarında dijital materyaller, belge ve dökümanlar, sahte kimlikler ile 3 adet 1 Amerikan doları olmak üzere 21,460 TL nakit paralara el konuldu.  Şüpheliler FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmak ve Resmi Belgede Sahtecilik suçlarından bugün adliyeye sevk edildi.

Adliyeye sevk edilen şüphelilerden 8'i  tutuklanırken, 4  şüpheli adli kontrol ile 2 Şüpheli Cumhuriyet Başsavcılığından serbest bırakıldı.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Abdi bozkurt

25 Mayıs 2019 Cumartesi 16:19

Bu feto denen iti zehirleyici yoksa feto iti bizim saf beyinsiz çocukları zehirliyor

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR