19 Nisan 2024 Cuma

3 Kadın Örgütü Temsilcisinden Gazeteciler Cemiyetine ziyaret

3 Kadın Örgütü Temsilcisinden Gazeteciler Cemiyetine ziyaret

Isparta

“Eşitliğe Ulaşmak ve Güvencelerimiz" projesinin Isparta birinci izleme çalışmaları tamamlandı. Projeye destek veren Isparta’daki 3 kadın örgütü temsilcileri Isparta Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mustafa Baş’ı ziyaret etti.

Türk Kadınlar Birliği tarafından Türk Üniversiteli Kadınlar Derneğinin ortaklığı ve  AB Delegasyonunun mali desteğiyle 2020 Ocak ayında başlatılan "Eşitliğe Ulaşmak ve Ayrımcılıkla Mücadelede Güvencelerimiz" Projesinin Isparta ile ilgili 1.  izleme sonuçları bugün  basın toplantısında kamuoyu ile paylaşılacak.  35 ilde yürütülen proje faaliyetleri ile kadına yönelik şiddet ve ayrımcılıkla mücadelede uluslararası sözleşmelerin ve ilgili ulusal mevzuatımızın tanınırlığını ve uygulanmasını sağlamak için yereldeki aktörlerin farkındalığının arttırılması, sözleşmelerin yasaların hayata geçirilmesini sağlayacak izleme ve savunuculuk becerilerinin güçlendirilmesi amaçlanıyor.

IGC’YE ZİYARET…

Sözkonusu projenin Muğla Bölge Mentörü Gaye Cön, Isparta Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mustafa Baş’ı Tuhafiyeciler Sitesindeki ofisinde ziyaret ederek projeye ilişkin bilgi verdi. Cön, Isparta’da Türk Kadınlar Birliği Isparta Şubesi, Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği Isparta Şubesi ve Isparta Barosu Kadın Hakları Komisyonu olarak 3 kadın örgütü tarafından bir izleme çalışması gerçekleştirildiğini ifade etti. Ziyarette sözkonusu projeye destek veren Isparta’daki kadın örgütü temsilcileri Av.Oya Şahin, Av. Aysel Artan, Tuğçe Demiralay, Ayşe Nur Yeşilyurt, Ebru Hanbar, Ayfer Türkan, Semiramis Karataş’ın yanı sıra Duayen Gazeteci Nasuh Özkan ile Nokta Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Tayfun Yılmaz’da hazır bulundu. Projenin Muğla Bölge Mentörü Gaye Cön, Isparta’daki izleme sonuçlarının gayet olumlu olduğunu ifade ederek çalışmaya ilişkin şu bilgileri verdi:

“Türk Kadınlar Birliği tarafından Türk Üniversiteli Kadınlar Derneğinin ortaklığı ve AB Delegasyonunun mali desteğiyle “Eşitliğe Ulaşmak ve Ayrımcılıkla Mücadelede Güvencelerimiz” projesi yürütülmektedir. Projemizin amacı; kadına yönelik şiddetin önlenmesi, cinsiyete dayalı ayrımcılığın ortadan kaldırılması ve toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması bakımından son derece önemli olan uluslar arası ve ulusal mevzuatın hayata geçmesi, bilinirliğinin yaygınlaştırılması ve etkili bir şekilde uygulanmasının sağlanmasıdır. Ocak 2000 tarihinde başlayan projenin süresi 30 aydır. Projenin önemli faaliyetlerinden birisi de Türkiye’de 34 ilde hak temelli çalışan STK ve Kadın STK’lar ile yapılan izleme çalışmasıdır. Bu çerçevede Isparta ilinde; Türk Kadınlar Birliği Isparta Şubesi, Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği Isparta Şubesi ve Isparta Barosu Kadın Hakları Komisyonu olarak 3 kadın örgütü tarafından bir izleme çalışması gerçekleştirilmiştir. Bu izleme kapsamnında ;

•Kadına yönelik şiddet, istihdam, eğitim ve kalıp yargılar alanına ilişkin izleme yapılmıştır.

•Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Isparta Belediyesi, İl Ticaret Müdürlüğü, Tarım Orman İl Müdürlüğü, Emniyet İl Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, 1. ve 2. Aile Mahkemeleri ile İl İnsan Hakları Kurulu ve Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Koordinasyon İzleme ve Değerlendirme Komisyonu izlenmiştir.

•Bilgi edinme başvurusu çerçevesinde kurumlara gönderilen dilekçeler ile izlenen kurumlara toplamda 122 soru yönetilmiştir ve cevapları alınmıştır.

•İzleme sonuçları raporlama çalışmaları  devam etmektedir.

•İkinci izleme döneminin Kasım ayında başlaması planlanmaktadır.

•İzleme çalışması ile elde edilen sonuçlar ışığında Isparta ilinde Kadın STK ve ilgili kurumların iş birliği ve iletişim içinde çalışarak, İlimizde kadına yönelik şiddet ve ayrımcılığın ortadan kaldırılması çalışmalarına katkı sağlanması hedeflenmektedir. “

Isparta Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mustafa Baş’da, İlimizde kadınlara yönelik şiddetin diğer illere göre düşük olduğunu ifade ederek basın olarak kadınlara yönelik suçların önlenmesi noktasında üzerlerine düşeni yapmaya hazır olduklarını ifade etti. Baş, ziyaretten dolayı kadın örgütü temsilcilerine de teşekkür etti.
 

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

ÖĞRETMENİM BEN

19 Ekim 2021 Salı 02:00

şükür ve teşekkür MUSTAFA KEMALİN RESMİ ASILMIŞ ÖLSEM GAM YEMEM ARTIK..TEŞEKKÜRLER

Takiyecilik en pis illettir

18 Ekim 2021 Pazartesi 21:53

istanbul sözleşmesi yaşatır ......

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR