20 Nisan 2024 Cumartesi

7 MAHALLEYE MUHTARLIK BİNASI

7 MAHALLEYE MUHTARLIK BİNASI

Isparta

Belediye Başkanı Başdeğirmen, ilk etapta 2019 sonuna kadar 7 mahallede muhtarlık binası yapımının gerçekleştirileceğini sözlerine ekledi.

Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Muhtarlar Toplantısının ikincisini Ayazmana Mahallesinde gerçekleştirdi. Ayazmana Mahallesi Muhtarı Süleyman Kocaer’in ev sahipliğinde gerçekleştirilen ve Ayazmana ile birlikte Halıkent, Sidre ve Vatan Mahallelerinin sorunlarının ele alındığı toplantıda istek, talep ve öneriler alındı.

Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen ile birlikte belediye başkan yardımcıları ve daire müdürlerinin de yer aldığı toplantıda muhtarlar kendilerine gösterilen yakın ilgi ve değerden dolayı teşekkür ettiler.

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Isparta Muhtarlar Derneği Başkanı Gökhan Büyükleblebi, muhtarlar olarak Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in öncülüğünde gerçekleştirilen toplantıdan duydukları memnuniyetlerini ilettiler.

Ayazmana Mahallesi Muhtarı Süleyman Kocaer, Sidre Mahallesi Muhtarı Hacer İnci Özbey, Vatan Mahallesi Muhtarı İzzet Yıldırım ve Halıkent Mahallesi Muhtarı Abidin Yorgancı mahallelerine bugüne kadar yapılan çalışmalardan dolayı Başkan Başdeğirmen’e teşekkür ederken, taleplerini ilettiler. Muhtarlar, “Bizlere önem verdiğiniz, hizmeti ayağımıza kadar getirdiğiniz için sizlere teşekkür ediyoruz. Sorunlarımız kısa sürede çözüme ulaşıyor. Bu toplantılar faydalı oluyor” dediler.

Muhtarlar Toplantısının ilkini Temmuz ayı içerisinde Emre Mahallesinde düzenlediklerini dile getiren Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, bu toplantıların hem belediye hem de muhtarlara faydalı olduğu görüşlerinde olduklarını belirtti. Emre Mahallesinde yapılan toplantıda kendilerine bildirilen taleplerin yerine getirildiğini kaydeden Başdeğirmen, bununla birlikte aynı toplantıda diğer mahalle muhtarlarının acil ihtiyaçlarının da ele alındığını ve çözüme kavuşturulduğunu aktardı.

Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, yaptıkları çalışmalar, hazırlanan projeler hakkında da bilgiler verirken, 2019-2020 eğitim öğretim yılı öncesinde 20 okulun bakımının yapıldığını, asfaltlarının tamamlandığını dile getirdi. Milli Eğitim Müdürlüğünce yapılan taleplerin yerine getirildiğini ifade eden Başkan Başdeğirmen, “Yeni bir ekip kurarak tüm mahallelerimizdeki camilerin de sürekli olarak temizliklerini yapıyoruz. 117 camimiz temizleniyor” dedi.

Geçen toplantıda 8 mahalle muhtarı tarafından muhtarlık binalarının olmamasından dolayı talepte bulunulduğunu hatırlatan Başkan Başdeğirmen, “Bu muhtarlık binaları ile ilgili mimari projelerini ve statiklerini hazırladık, yerlerini tespit ettik. Önümüzdeki günlerde de muhtarlarımızın yeni yerlerinde hizmet vermelerini de sağlamış olacağız” şeklinde konuştu.

Isparta Belediyesi olarak yapmış oldukları çalışmalara ilişkin genel değerlendirmelerde de bulunan Başkan Şükrü Başdeğirmen, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’u şehirde ağırladıklarını ve önemli kazanımlar elde ettiklerine değinirken, tüm mahalleleri ilgilendiren çok sayıda çalışmalar olduğunu ifade etti. Başdeğirmen, Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum tarafından verilen sözlerin tamamının yerine gelmek üzere olduğunun müjdesini verdi. Başdeğirmen, sosyal konut çalışmaları, Millet Bahçesi, Damgacı Sokak, arıtma tesisi kapasite artışı, Kaymakkapı Meydanı projesine ilişkin bilgilendirmelerde bulundu.

Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, “Muhtarların yüzünü ağartan ekibiyle beraber belediye başkanıdır, belediye başkanı ve ekibinin de yüzünü ağartan muhtarlardır. Bizler birbirimizle iyi diyalog içerisinde ihtiyacı layıkıyla anlatabildiğimiz sürece sorunların kalması diye bir şey olmayacağı inancındayız” görüşlerinde bulundu.

Devletin, Türkiye’de vermiş olduğu birer megavatlık güneş enerjisi santrallerinden birisinin Isparta’ya verildiğini kaydeden Başdeğirmen, kurulacak yer ile ilgili tahsisin kendilerine yapıldığını kaydetti. Yeni Otogar ve Kolçelik Kavşağına kavşak yapılması taleplerinin bulunduğunu kaydeden Başdeğirmen, “Sayın milletvekillerimiz bu saydığım tüm çalışmaların içerisinde var. 3 milletvekilimizin, üçü de devamlı bizimle beraber. Ankara’da bu konularla ilgili sürekli istişareler içerisindeyiz” şeklinde konuştu.

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

ÜNİV MRZUNU İŞ SAHİBİ OLUR. ATAMA OLSUN

15 Eylül 2019 Pazar 16:51

BOŞ MUHTAR YİNE BOSTUR. MAHALLEDE KEDİ SÜRÜSÜ VAR NE ARAYAN VAR NE SORAN MAHALLEDE KEDİ EVİ OLURMU EGER OLURSA BENDE BÜYUKBAŞ TUTACAGIM HİÇ DEGİLSE ETİ SÜTÜ YENİR BUNLARIN BAŞIBOŞ KEDİ VE KÖPEKLERİN ACABA BARINAKLARI YAPILACAK BİRYER YOKMU BİRYER YAPILMADIMI. ARABANIN KAPUTUNA GİRMİŞ OLACAKYA YAGINA BAKTIMKİ GORDÜM YOKSA . PİSERDİ .KİMTOPLUYORSA . MUHTARA SOYLENMİS İLGİLENEN YOK ONDANSONRA BU MUHTARLAR NE İŞ YAPAR BİR ARAŞTIRIN. GERÇEKTEN MUHTARLIKLAR İPTAL EDILSİN. VEYA HEPSİ BİR İŞTE CALIŞIYO.

Vatandaş

15 Eylül 2019 Pazar 12:46

Bu muhtarlara maaş veriyorlar o kadar gitsin hepsi mahallesinden dükkan tutsun parasıyla ekonomiye can versinler bence

Halk

15 Eylül 2019 Pazar 10:10

Sehirlerde Muhtarlık sembolik hale gelmiş artik 40 yasindayim muhtara en son ne zaman gittiğimi hatırlamıyorum...Israf olacaktır...Daha gerekli yatırımlara paralar harcanmalı...

VATANDAŞIN BİRİ

14 Eylül 2019 Cumartesi 23:39

sedat yorumcuya..valla haklısın kardeşim ne desen ne arabası eşimle ben öğretmenlik bi koopratif evi nerde araba vs... sarayda salınıyorlar kepçeden atıyorlar böyle devletin parasıyla zengin olup kasımpaşa günlerini unutanlar işte bizde 3 araba var sanıyor neden mi ? halktan haberi yokki nereye saray yaptırsınlar... dertleri bu... somkullanma tarihi geçmiş eski akp lileride iştişareci yapsınlar 60 bin ödesinler canımız çıkmış kimin umrunda makarna yiyor saraya seviniyor birileride

Sedat

14 Eylül 2019 Cumartesi 21:55

Bu memlekette harabe sokak tadilat ına 4 milyon tl bütçe ayırıyor bu zihniyet millet açlıktan kıvranıyor kimin umurunda neymiş her evde 3 araba varmış fakirlik diye bişey yokmuş sen at gözlüğü nü çıkarda insanlara bi sor bakalım ne sıkıntın var diye herkez bi çeşmenin başını tutmuş gariban kimin umurunda Allah bunun hesabını sorar onun için muhtarın çokta umurunda değil ama onun kendine ait bi binası olacak tabi çok yoruluyorlarya dinlenmeleri lazım

Weryu

14 Eylül 2019 Cumartesi 20:37

Muhtarlık binası nedir ya saçma sapan kimi zengin edeceksiniz bilemiyorum ama sacmalsmışsınız muhtarlık bimssıymış peh

Tolga

14 Eylül 2019 Cumartesi 16:14

Muhtar gereksiz ne işe yarar haaaaa güzel maaş çeker bankadan başka da bi ,,,, yaramaz devletin sırtına yük bide saray da yer içerler gereksiz

SELİM

14 Eylül 2019 Cumartesi 16:05

mahallelerde muhtar ne yaparda yeni bina yapılacak israfı bırakın iş yerleri fabrikalar açın

VATANDAŞIN BİRİ

14 Eylül 2019 Cumartesi 15:44

muhtar ne iş yapar halenm bilen yok ama maaş tıkır tıkır asgari alanb çalışır aldığı l400 lira çogu muhtar zaten berberlik yapıyor senede bi ikametgah gelirse basıyor mührü olay bu seçimdersen zaten seçim kurulu basıyor evrakı bi dagıtmasımı kaldı bu kadar masrafa okul yapın okulllllllllllllllll artık teknoji var muhrara ne gerek var oy devşirme aracıları bide ispanyaya gittiler bunlar yaw delirecek insan....30 yıl çalıştımda tatile bile gidemedim

kemal

14 Eylül 2019 Cumartesi 15:02

çok lazımdı ..... muhtarlara makam yapacağına verdiğin sözleri tut büyük projelere başla....

MUHTAR NE İŞE YARAR???

14 Eylül 2019 Cumartesi 14:11

Muhtar bedavadan para alan... daha mahallesinin sokaklarını bile bilmeyen.... mahallesindeki çocuk parkını komple yenileteceğine eski parklardan sökülüp kullanılmayan salıncakları parka yerleştirten.... mahalledeki cenazeye bile sahip çıkmayan adama denir

Htb

14 Eylül 2019 Cumartesi 14:07

Zafer mahallesine ortaokul yapılacaktı çocuklarımız zorluk içindeler sayın yetkililer duyun sesimizi

Isparta halkı

14 Eylül 2019 Cumartesi 13:54

Sn belediye başkanımız Çünür yeni otogar yapılacak ve projede olduğu gibi değişmeyecek demiştir.Sn başkanımıza milli iradeye verdiği önemden dolayı teşekkür ederiz

Mahalle sakini

14 Eylül 2019 Cumartesi 13:42

Madem müteahhitlere para kazandıracaksınız bari zafer mahallesine bi ortaokul yaptırın. Koskoca mahallede ortaokul yok. Çocuklar hep diğer mahallelere gidiyor. Allah aşkına biri söylesin muhtar binasına gidip hangi işimizi göreceğiz?

DENİZHAN GÜRORDU

14 Eylül 2019 Cumartesi 13:31

MUHTARLIKLAR ARTIK SİYASİ DESTEKTEN BAŞKA HİÇ BİR İŞE YARAMAMAKTA, ÜLKEYE MAHALLE MUHTARLIKLARININ KATKISI NEDİR Bİ ZAHMET AÇIKLAYIN, ANCAK VE ANCAK SEÇİMLERDE İŞE YARARLAR, SOSYAL GÜVENCE SİLAH RUHSATI VE DE MAAŞLARININ TOPLAMI DEVLETE BAYA BİR YÜKTÜR, KÖY MUHTARLIKLARININ DIŞINDA KALAN MAHALLE MUHTARLIKLARI KALKMALIDIR, BU KADAR İSRAFZADELİĞİN ÜZERİNE BİR DE MUHTARLIKLAR YAPILACAK VAY BEEE ALLAH AKIL FİKİR VERSİN, YAZIK BU MASRAFLARA YAZIK.

Isparta halkı

14 Eylül 2019 Cumartesi 13:24

Sn belediye başkanımız Çünür yeni otogar yapılacak ve projede olduğu gibi değişmeyecek demiştir.Sn başkanımıza milli iradeye verdiği önemden dolayı teşekkür ederiz

Siyah Sancak

14 Eylül 2019 Cumartesi 13:01

Bir muhtar sigorta giderleri hariç 1800 TL maaş alıyor devlete maliyeti 2500 TL Ne iş yaparlar hiç. kendi işyerlerinde işlerini yapmaya devam + muhtar maaşı ohhh ne ala şu sistemde hiç bir görevleri yok. Muhtarı seçimden seçime görürsünüz. Oda maaş gitmesin diye.

Mahallede Muhtara Gerek Yok

14 Eylül 2019 Cumartesi 12:35

Muhtar köye lazım, mahallelerde ne gerek var muhtara? Ödenen maaşlara yazık.

Esnaf

14 Eylül 2019 Cumartesi 12:29

Yahu Ne Gerek Var Bu Sistemde Muhtarlar Son Kez Seçildi Onun Yerine Sosyal Tesis Yapın Düğün Salonu Fiyatlarını Düşürün Böcüzade, İsperlos, Iyaş Kongre Merkezi, Moda Park Karaağaç Mah Sosyal Tesisleri Hepsi Belediyenin Ama Peşkeş Çekmişsiniz Böcüzadenin Ruhsatı yok Fiyatlar Ateş Pahası

Duman

14 Eylül 2019 Cumartesi 12:29

Para çoksa okul tuvaletlerini yenileyin,500 öğrencinin barındığı yerler

Alpago

14 Eylül 2019 Cumartesi 12:27

Teknolojinin dijitalleşmenin bukadar ön planda olduğu bu çağda muhtarın ne iş yaptığını bilen biri varsa söylesin

Ak

14 Eylül 2019 Cumartesi 12:25

Biraz tasarruf ya hu,ne işe yarayacak bu binalar nefeslerini tatminden başka,56 yaşındayım muhtar kim onu bile bilmem,zaten Isparta büyükşehir olacak merkezde muhtara ihtiyaç kalmayacak,devlete maddi zarar vermekten başka bir şey değil,ayıp yahu her taraf borç zaten

KOMİKSİNİZ

14 Eylül 2019 Cumartesi 11:56

Mahelle muhtarlıkları kaldırılsın Belediye kendi içinde bölge bölge görev dağılımı yapsın.. Muhtarlar ne işe yarıyor bilmiyorum. 43 yaşındayım 1 kere muhtara gitmedim son 15 yıldır. Onlara harcanan masraflar daha yararlı yerlerde kullanılabilir. Köy muhtarlıklarına da köy de ki imamlar baksın aldıkları maaşı hak etsinler.. Ülke olarak hiç iyiye gitmiyoruz tasarruf adımları atılmalı artık. Ne yazık ki Çocuklarımıza kaldıramayacakları yükleri bırakacağız miras olarak

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR