28 Mart 2024 Perşembe

81 İle yeni genelge gönderildi

81 İle yeni genelge gönderildi

Isparta

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca, 81 ile gönderilen 'Atık İthalatı İşlemleri' konulu genelge ile plastik atık ithalatı yapacak tesislerin teknik şartlarına yeni düzenlemeler getirildi.

Bakanlıktan 81 ildeki Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerine gönderilen genelgeye göre; Gümrük Tarife İstatistik Pozisyonlu (GTİP) plastik atıkların ithalatını yapacak tesisler, gerekli şartları sağlayarak 2021 yılı belgelerini yenileyecek. Kayıt belgesi alınabilmesi için sanayici tarafından tesisin bulunduğu il müdürlüğüne başvurularak, atık ithalatçısı tesis inceleme raporu alınacak. Ayrıca, tesislerin asgari olarak farklı plastik polimerlerini ayırma/ayrıştırma, plastik atıkların içerdiği plastik dışı atıkları ayırma/arındırma, boyutlandırma, temizleme, mamul haline getirme proseslerine sahip olmaları gerekiyor.

Genelgenin yürürlüğe girmesiyle birlikte GTİP'li plastik atıkların ithalatı için yapılacak Atık İthalatçısı Kayıt Belgesi başvuruları atık ithalatçısı tesis inceleme raporu, atık ithalatçısı kayıt belgesi bedeline ait banka dekontu, banka teminat mektubu ile çevre ithalat ve ihracat izinleri üzerinden yapılacak. Atık ithalatçısı kayıt belgesi başvuruları, İl Müdürlüğünce hazırlanmış atık ithalatçısı tesis inceleme raporu ve ekleri üzerinden değerlendirilecek.

Öte yandan başvurular, rapor formatında gösterilen açıklamalar dikkate alınarak değerlendirilip, hazırlanan rapor ekleri ile bir bütün olacak şekilde imzalanarak talep eden tesise verilecek. (DHA)

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Ah

27 Temmuz 2021 Salı 07:21

Komşumuzun köpeği dün bizim balkondaki mangal etlerini yemiş, etleride konu komşu getirmişti.

açlıktan ölsede akp diyen zavallı

26 Temmuz 2021 Pazartesi 22:07

kinaye mi yaptın bilmiyorum fakat. bu gidişle açlıktanda ölürsünüz zaten ölmezsenizde sürünmeye devam. ampül sizin ışığınız basın ampüle yansın dursun orda böyle düşünceye sahip, çaresizlik içinde kalmış çaresizlikten ona buna verecek halimiz yok a kadar düşmüş bir türk olamaz. Türk milleti cesurdur, türk milleti zekî dir, türk milleti çağdaş ve ileri görüşlüdür sizlerin türklükle bir alakanız olduğunu düşünmüyorum artık. rezaletin dibisiniz. allah ıslah etsin. ezan sesi 2x, oylar 2x. zeka -10x

AÇLIKTAN ÖLSEK DE AKP

26 Temmuz 2021 Pazartesi 19:26

YETER Kİ EZANLAR DİNMESİN BAYRAK İNMESİN VATAN BÖLÜNMESİN VARSIN ÜLKEMİZ ÇÖPE BULANSIN, AFGANI SURİYELİSİ AKIN AKIN GELSİN, REİSİMİZ YAPIYORSA VARDIR BİR BİLDİĞİ DEYİP SANDIKTA AMPULE BASIP GEÇMEKTEN BAŞKA ÇAREMİZ YOK CEHAPEYE VERECEK DEĞİLİZ YA

...

26 Temmuz 2021 Pazartesi 16:38

Bizi kıskanan Avrupanın çöpünü alıyor gelmesini istemedikleri mültecilere bakıyoruz. Alın size başkanlık sistemi

hüloğ

26 Temmuz 2021 Pazartesi 14:49

ülke zaten orta doğunun atıklarıyla dolup mülteci kampına dönmüş,,çöpten ne olacak.

moonlight

26 Temmuz 2021 Pazartesi 14:22

Bunlardan önce her çöpün yanına bir geri dönüşüm kutusu yapın da insanlar atıkları çöpe atmasım

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR