20 Nisan 2024 Cumartesi

AÇLIKTAN ÖLDÜLER

AÇLIKTAN ÖLDÜLER

Isparta

Isparta'nın Sütçüler ilçesi ve köylerinde yoğun kar yağışı dolayısıyla açlıktan 7 yılkı atı telef oldu. 6 yılkı atı da köylüler tarafından açlıktan ölmek üzereyken bulundu.

Geçen hafta Sütçüler ilçesi ve köylerine yağan yoğun kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Sarımehmetler Köyü Yuvalı yaylasındaki yılkı atları kar yağışından dolayı yaşamsal döngülerini devam ettiremedikleri için tek tek telef olmaya başladı. Yuvalı Yaylasına çıkan köylüler atların açlıktan telef olduğu gördü. 6 yılkı atının da açlıktan ölmek üzere bulunduğu öğrenilirken, yetkililere haber verildi. Sütçüler Kaymakamlığı ve İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri ise yaylada çalışma başlattı. 

JANDARMA EKİPLERİ YEMLEME ÇALIŞMASI YAPIYOR

Sütçüler Kaymakamlığı tarafından Jandarma ekipleri tarafından geçen hafta Zengi Yaylası mevkiinde bulunan yılkı atları için yemleme çalışması yapıldı. Yoğun kar yağışı dolayısıyla jandarma ekipleri yem bulmakta zorlanan atlar için belirli noktalara saman yerleştirdi.

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Hayvan sever

06 Şubat 2019 Çarşamba 10:31

Hayvan severler kedi , köpek , kuş diye ayırmıyor bu nasıl bir zihniyet

ÜZÜLMEMEK ELDE DEĞİL

05 Şubat 2019 Salı 15:42

Kedi ve köpekle hayvan haklarını savunan hayvan sever kişi ve sivil toplum kuruluşlarına (Dernek vb) sesleniyorum; Yılkı Atlarının zor zamanlarda yanında olmanız gerekmez miydi? sahip çıkmazlar anlamıyorum.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR