19 Nisan 2024 Cuma

ATABEY OVASINA BÜYÜK YATIRIM

ATABEY OVASINA BÜYÜK YATIRIM

Isparta

Isparta'da başta Atabey Sulaması olmak üzere tarımsal sulama anlamında devrim niteliğindeki proje için Dünya Bankası'ndan beklenen kredinin onaylandığı bildirdi. Müjdeyi veren Atabey Belediye Başkanı Tevfik Atasoy, Milletvekili Recep Özel’e teşekkür etti.

Sulama Sistemlerinin Modernizasyonu kapsamında Dünya bankası tarafından finanse edilecek olan toplam 249 milyon dolar bedelli kredi onaylandı. DSİ tarafından, Başta Atabey Sulaması, Ereğli-İvriz, Alaşehir ve Uzunlu sulaması olmak üzere toplam dört proje 50.000 hektardan büyük bir alanı kapsayan sulama sistemlerinin yeniden yapımına ve iyileştirilmesine yönelik ihale süreci çok yakında başlayacak.

Başkan Tevfik Atasoy açıklamasında ise: ‘Bu kapsamda Atabey Sulaması Sulama Birliği Başkanlığı’nın çalışma alanları olan Isparta İli Atabey İlçesi; İslamköy köyü, Penbeli köyü, Harmanören köyü, Bayat köyü, Gönen İlçesi; Senirce köyü, Eğirdir İlçesi; Beydere köyü, Sevinçbey köyü, Merkez İlçesi; Kuleönü kasabası, Büyükgökçeli köyü, Küçükgökçeli köyü, Bozanönü köyü, Aliköy köyü, Büyükhacılar köyü olmak üzere Toplam 15 yerleşim biriminde net 13.715 hektar alanda çiftçilik yapan vatandaşlar faydalanacak. Projenin herhangi bir ödenek ve para problemi olmayacak, finansın ödeneğin tamamını Dünya Bankası karşılayacaktır. Proje tamamlandığında özellikle şu anda yeteri kadar sulama hizmetlerinden faydalanamayan veya hiç sulanamayan Merkez ilçemizin Kuleönü, Bozanönü , Büyükhacılar, Aliköy ile Gönen ilçemiz ile Senirce köyünün arazileri de modern basınçlı kapalı sistem sulama sistemine kavuşmuş olacak. Bu sistemle çalışmaları tamamlanmış olan projeye GES ( güneş enerjisi ) projesinin de eklenmesini de sağlayarak çiftçilerimizin daha düşük bedelle sulama hizmetlerinden faydalanmasını sağlamış olacağız. Projenin Ispartamıza ve çiftçilerimize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

ANKARALI

11 Mart 2019 Pazartesi 23:28

Pek kıymetli başkanım, hakkınızda söylenen kötü yorumları şiddetle kınıyorum. Devlet dairelerinde memleketiniz için döktüğünüz terleri, verdiğiniz emekleri bizzat bizler görüyoruz. Sizin nazik tavrınız ve güzel hatrınız ile DSİ , TOKİ ve diğer tüm kamu kuruluşları Atabeyinize destekte bulunuyor. Siz giderseniz kimse yatırım yapmaz, kimse devlet dairelerinin kapısını çalamaz. ATABEYE OLAN SEVDANIZ DAİM OLSUN, SAĞLICAKLA TEVFİK BEY..

tebrikler

08 Şubat 2019 Cuma 11:45

ünal beye hayırlı olsun

Ünal turgut

07 Şubat 2019 Perşembe 21:38

Yorum yapmayı bile beceremiyorsunuz şahsi düşmanlıklarınızın burada ne yeri nede mantığı var bizler hizmeti konuşalım egolarınızı gidin başka yerde tatmin edin

Vatandaş

07 Şubat 2019 Perşembe 15:13

Seçim zamanı geldi herhalde 5 yıl kendilerine yatirim yapanlar şimdi memleket akıllarına geldi herhalde

jilet

07 Şubat 2019 Perşembe 12:37

Atabeyimize genç dinamik bir isim olan AZİZ başkan yakışır.

ŞAHİN

07 Şubat 2019 Perşembe 10:02

ATABEYE YAPILAN BARAJADA BÜYÜK YATIRIN DEMİŞTİN NE OLDU

kadim medeniyet

07 Şubat 2019 Perşembe 08:51

İşte Recep vekilim ve işte Tevfik başkan; Recep beye yetki verildikçe Isparta uçuşa geçecek.Bomba 32 den böyle iç açıcı haberler bekliyoruz.

suuuuu

07 Şubat 2019 Perşembe 08:36

bu işle ilgili 2018 yılında ihaleye çıkılıp başlanmıyordu, bu işe

Hantal

07 Şubat 2019 Perşembe 07:55

Dünya bankasından gelecek para hibemi kredimi hibe ise afferim ama kredi ise bunun geri ödemesi devletin bütçesinden çıkacak bu durumda kredi almak yerine bunu ya belediyenin yerli milli imkanları ile yapmak lazım ya da bu kredi şu kadar yılda ödenecek biz de bu suyla şu tarım ürünlerinden şu kadar miktar yetiştirip şu kadar dolardan satıp ödeyeceğiz demek lazım ama bu başkan devlet memurluğundan geldiği için kafa basmayabilir zaten türkiye cumhuriyeti de böyle memurların yüzünden hantallaşıyor

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR