25 Nisan 2024 Perşembe

BAKAN YARDIMCISI TAM NOT VERDİ

3 yıl öncesi Orman Genel Müdürlüğü ile Garantili Alım Sözleşmesi kapsamında Eğirdir Belediyesi'nin tüplü olarak yetiştirdiği binlerce orman fidanı toprakla buluşturuluyor.

Isparta

Kemerköprü civarında kapatılan Hayvan Barınakları alanında Eğirdir Belediyesi’nin ve bağlı kuruluşu Gölbelde işçilerinin itina ile 3 yıl önce başlayıp naylon tüpler içinde yetiştirdikleri Orman Fidanlarının çevre il ve ilçelere nakli devam ediyor. 2 milyon civarında tüplemenin yapıldığı fidanlığı gezen Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Dr. Nurettin Akman, fidan parsellerinin düzgünlüğü ve sulama sistemi ile fidanların süslediği büyük bir yeşil alanı görünce “yetiştirilen Orman fidanları çok canlı ve bakımlı. Başkan Bey sizi kutluyorum. Güzel, faydalı ve örnek bir çalışma yapmışsınız. İnşaallah bu fidanların hepsi toprakla buluşur.” Diyerek Bakanlık adına Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral’i tebrik etti. Eğirdir Belediyesi Orman Fidanlığı’nı Bakan Yardımcısı Nurettin Akman ile birlikte gezen Isparta Milletvekili Recep Özel, Isparta’dan Orman Bölge Müdürü Mehmet Sait Yorulmaz, Burdur’dan VI. Bölge Müdürü Adnan Yılmaztürk ve beraberindekiler, gördükleri yeşilliği büyük bir halıya benzeterek hayranlıklarını belirttiler. Milletvekili Recep Özel “Gördüğünüz gibi Belediye Başkanımız her sahada çalışıyor. Bu fidanları Türkiye’nin her tarafında toprakla buluşturup geleceğin ormanları meydana gelecek. Başkanımız tüketici değil üretici olmuştur. Gerçekten örnek bir çalışma yapmış. Bende yürekten tebrik ediyorum ve kutluyorum.” Dedi.

Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral “Sağolsun Orman Su İşleri Bakanımız Prof. Dr. Veysel Eroğlu en zor günlerimizde bize yardım etti ve sahip çıktı. Garantili alım sözleşmesi kapsamında tüplü orman fidanlarını işçilerimizle en güzel şekilde yetiştirdik. Vazifeye başladığımızda 500 çalışanı olan ve çalışanlarına aylardır maaş ve ücretlerini ödeyememiş, icra muameleleri, hacizler, bir taraftan, şahıs alacakları, bir taraftan, her tarafı borç ve iflas etmiş, batmış şekildeki aşırı israfın kol gezdiği Eğirdir Belediyesi’ni Allah’a şükürler olsun şimdi belli bir noktaya getirdik. Böyle zor günlerde, çalışmalarımızı tüplü fidan dikimine yönlendirerek tüketen değil üreten olduk. Biz şimdi bu fidanlarımızın hepsinin toprakla buluşturulmasını istiyoruz.” Diyerek Bakan Yardımcısı Dr. Akman’a, Milletvekili Özel’e, Bölge Müdürlerine fidan sahasında yaptıkları inceleme ve ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.

Belediye’nin yetiştirdiği orman fidanları arasında İbreli orman fidanlarından Ardıç, Karaçam, Sedir, Mavi Ladin, yapraklı fidanlardan ise ahlat, yaban elması, dut, çınar yapraklı akçaağaç, çıtlık, erguvan, sarı salkım yetiştirilmiş olup dikime hazır halde bulunmaktadır.

 
 
 
 
 
 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR