28 Mart 2024 Perşembe

BAŞKAN BAŞDEĞİRMEN'E 7,5 MİLYONLUK BORÇLANMA YETKİSİ

BAŞKAN BAŞDEĞİRMEN'E 7,5 MİLYONLUK BORÇLANMA YETKİSİ

Isparta

Isparta Belediye Meclisi’nin Eylül ayı son toplantısında cadde ve sokaklarda asfalt çalışmaları için bitüm sıcak asfalt ile asfalt malzemesi alımı için İller Bankasından 7.5 milyon liralık borçlanma talebi görüşüldü.

Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda cadde ve sokaklarda kullanılacak olan bitüm asfalt ime asfalt malzemesi için İller Bankasından 7.5 milyon liralık borçlanma talebi görüşüldü.

Borçlanma talebi ile ilgili komisyonun yaptığı çalışmayı aktaran Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Fahretdin Gözgün, 7,5 milyon liralık borçlanmayı uygun gördüklerini açıkladı.

            Isparta belediyesi olarak belediye sınırlarımız içerisinde halkımıza daha iyi bir hizmet verebilmek yollarımızın İSG ve trafik kurallarına göre daha kullanılabilir hale getirmek şehrimizi yaşanabilir kent sıralamasında ilk sıralardaki yerini korumak için şehir içi mahallelerimizdeki eskimiş yıpranmış olan asfaltların son teknolojiye göre yenilenmesi gerekmektedir. Bu nedenle yollarımızın yeniden asfaltlanması için ihtiyacımız olan bütüm bedelinin nakit olarak Tüpraş hesaplarına yatırılması 7,5 milyon TL iller bankasına borçlanması komisyonumuzca uygun bulunmuştur.  

MHP Belediye Meclis Üyesi Oğuzhan Göker, uygun faizli kredi talebine şerh koymadıklarını açıkladı. Şerh koymadıkları için MHP grubuna teşekkür eden Başkan Başdeğirmen de “bu işlerde devamlılık esastır. Bizde 2018 yılından gelen asfalt malzemelerinin parasını ödüyoruz” dedi.

            Daha önce de borçlanma yetkisi istenilmişti 30 milyonluk ama bu kullanılacak kredinin düşük miktarda olduğunu ve ödemesinin güzel olduğunu söylediler bizlerde teknik olarak daha önceki 30 milyonu bozup bunun üzerine ilave edebilir miydik ama bu kredi sadece 7,5 milyonla sınırlıymış ondan dolayı sıkıntı yaşamayız diye düşünüyorum. Daha önceki borçlanmalara red verilmiş olmasına rağmen bizler 7,5 Milyona şerh koymadık evet diyoruz ve inşallah iyi yerlerde kullanılsın.    

Yapılan konuşmaların ardından borçlanma talebi oybirliği ile kabul edildi.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

ısparta sakini

15 Eylül 2020 Salı 14:20

belediye yetkiilerince okunuyorsa şunu istirham ediyorum şu çünür otogarını tamamlayın Yusuf ziyayı pek sevmem ama hiç değilse onun yaptığının yarısını yapın

VATANDAŞIN BİRİ

15 Eylül 2020 Salı 01:22

yine hiç birşey yapılmayacak kaymakkapı yok efendim millet bagı bahçesi iki gün sonra çıkacxak asvalt paralar sokaga dökülecek hepsi bu çünki hangi başkan şu şehri güzelleştirsi allahaşkına siyaset olarak düşünmeden yazın ne çirkin bir şehir haline getirdiler güzelim şehri hele ziyanın yaptıgı o tepesindeki anlamsız demir yıgınlarının oldugu kuleler heran tepenize düşecek hissi veren kiraz agacı anlamsız taş heykeller diyecegim bu parada biter ve hiççççç bişey yapılmaz neden bozdunuz bu şehri

ISPARTALI

14 Eylül 2020 Pazartesi 21:31

Yeni otogar inşaatının tamamlanması İçin Nisa’n ayında ihaleye çıkacaktı, çıkarınadır, Mayıs’ta denildi olmadı, Haziran ayında denildi olmadı, Temmuz ayında denildi olmadı, Ağustos ayı da geçti, velhasıl Eylül ayınızda yarı ettik. Merak ediyoruz, acaba ikinci bir ITKM’ mi geliyor diye.

Ispartali ziya

14 Eylül 2020 Pazartesi 20:49

Bos beleş işler pesindesiniz bu borçlanmayı şu kötü günde calisamayan çöpten ekmek toplayanlar için yapsan ölürmusunuz arkadaş

Kokuşmuş

14 Eylül 2020 Pazartesi 20:48

Tabakhane Koku sorunu ne oldu acaba

Akvarist

14 Eylül 2020 Pazartesi 20:21

Belediye alacaklarını toplasa hiç borçlanmaya gerek duymayacak. Mali hizmetleri gelir müdürlüğü uyuyor mu? Her yere vezne açıyor sanki millet para yatırmak için sıraya giriyor. Sen önce borçlulara yazı gönder. Arada kalan dürüst vatandaş her zamanki gibi..

Raylı hortum düzeni

14 Eylül 2020 Pazartesi 18:40

Sengetli kardeş otobüsleri 3. 25 TL yaptık ne gerek var raylı sisteme..koparatife pandemide destek verildiği halde yapılan zam bu başkan açıklama bile yapamadı sağ olsun bomba32 tepkileri yazamıyor..galiba onunda çekindiği birileri var..ak belediye bu memlekete ihanettir..

mehmet

14 Eylül 2020 Pazartesi 16:32

gülevler 4011 sokak ve etrafındaki bir kaç sokak asfaltı çok kötü durumda vatan mahallesi bitince geleceklerini söylediler gelen giden olmadı üç dört sene öncede üst sokağı yaptıklarında yarın gelip burayı da yapacağız dediler o yarın hala gelmedi sokak ilk dökülen asfalt ile duruyor tarla gibi

sengetli

14 Eylül 2020 Pazartesi 14:40

başkan noldu raylı sistem noldu.seçim zamanı raylı sistemle ilgili vaatler vardı.nere gitti.

Vatandaş

14 Eylül 2020 Pazartesi 13:43

Hızırbey mahallesi asri mezarlık tarafları yollar da asfalt kalmamış bilginize

Karakavaklı

14 Eylül 2020 Pazartesi 13:09

İşte gönül belediyeciliği sök kaldırım yap kaldırım

tönge-çünür

14 Eylül 2020 Pazartesi 12:39

Mehmet tönge ve çünür mahallelerinin ortak caddesi olan yusuf yavuz (222) caddenin asfaltıda çok kötü durumda. Yıllardır yenilenmiyor. YZG gider ayak seçime 1 hafta kala bir şeridini yama gibi yeniletmişti ama bu onu kurtarmaya yetmedi. Şehrin bu tarafı unutuluyor maalesef. Vatandaşta seçimde onları unutmasa bari.

VATANDAŞ

14 Eylül 2020 Pazartesi 10:39

kaldırım taşlarına para yetmiyor desene insanlar işşiz borcsuz belediye borca batacak gönül belediyeciliği bu yaşaşın taşlar

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR