18 Nisan 2024 Perşembe

BAŞKAN GÜNAYDIN’A YILIN BELEDİYE BAŞKANI ÖDÜLÜ

BAŞKAN GÜNAYDIN’A YILIN BELEDİYE BAŞKANI ÖDÜLÜ

Isparta

Isparta Belediyesi Gül Fuarı ve Uluslararası Gül Festivali kapsamında Isparta’da Güller Diyarı 2.Uluslarararı Türk Dünyası Kültür ve Sanat Buluşması gerçekleştirildi. Buluşmaya Türkiye’nin değişik illeri başta olmak üzere KKTC, Azerbaycan,  Türkmenistan, Özbekistan, Kırgızistan ve Kazakistan’dan 68 sanatçı katıldı. Programda Avrasya Sanat Kültür Edebiyat ve Bilim Federasyonu (ASKEF) tarafından, Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’a Türk dünyası kültür ve sanatına yaptığı katkılardan ve Türk Belediyeciliğindeki üstün hizmetlerinden dolayı Yılın Belediye Başkanı ödülü verildi.

Isparta Belediyesi Kültür Sinemasında gerçekleştirilen Güller Diyarı 2.Uluslarararı Türk Dünyası Kültür ve Sanat Buluşmasında konuşan ASKEF Başkanı Savaş Ünal, Isparta Belediyesi ve Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ın kültür ve sanata büyük katkılar sağladığını söyledi. Türk dünyasında birlik, beraberlik içerisinde olunmasının öneminden bahseden Ünal, “Birlik ve beraberlik her zaman bizlere güç veriyor. Burada bulunmaktan dolayı büyük mutluluk duyuyoruz” dedi.

ASKEF olarak her yıl bir milletvekili ve bir belediye başkanına ödül verdiklerini aktaran Savaş Ünal, bu yıl Irak Türkmen Cephesi Başkanı ve Kerkük Milletvekili Erşat Salihi ve belediye başkanı olarak da Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ın yönetim kurulu kararıyla ödüle layık görüldüğünü aktardı. Belediye Başkanı Günaydın’ın kültüre ve sanata büyük önem verdiğine değinen Ünal, “Isparta bizim için her yönüyle önemli” şeklinde konuştu.

Programda ödülünü ASKEF Başkanı Savaş Ünal’ın elinden alan Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’da, Türk dünyasının Isparta’da bir arada olmasının kendilerini mutlu ettiğini belirtti. Isparta’da Türk dünyasını ilgilendirecek önemli çalışmalara imza attıklarına değinen Başkan Günaydın, Etnografya Müzesi kurduklarını tarihi ve kültürel faaliyetlere ağırlık verdiklerini kaydetti. Şu anda Ergenekon Müzesinin inşaatının tüm hızıyla sürdüğünü yine Dede Korkut Müzesinin ihalesinin de yapılmak üzere olduğunu aktaran Günaydın, “Ergenekon Türklerin en büyük destanıdır. Dünyanın neresinde bir Türk varsa onu Isparta ilgilendirecek. Hedefi büyük tuttuk, bir sonraki gelişinizde inşallah Ergenekon ve Dede Korkut Müzelerinde gezme imkanı bulacağız. Bu müzeler Türk dünyasının birlik ve beraberliğine katkı sunacak bir damlası olacaktır. Yüce Rabbim Türk milletini dünya sahnesinden eksik etmesin” şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, ödülünü ASKEF Başkanı Savaş Ünal’ın elinden alırken, “Bu ödüle layık görülmek beni duygulandırdı. Bu ödüle layık olmayı istiyorum ve var gücümle çalışacağım” dedi.

Programda ayrıca konuşmacılar tarafından bilgilendirmeler yapılırken, Türkiye’nin çeşitli illerinden ve KKTC, Azerbaycan, Türkmenistan, Özbekistan, Kırgızistan ve Kazakistan’dan gelen şair, halk ozanı, halk dansları topluğu gibi guruplarda gösterilerde bulundu.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

yılın başkanına tebrikler

16 Mayıs 2018 Çarşamba 09:09

birinci başkanım.. sokakta tulumba imalatı yapıp satanları örnekmi köy garajı karşısı- örnekmi müftülük ilerisi civarı vs. bi el atarsanıuz seviniriz.

vaad et ,itibar gör.

15 Mayıs 2018 Salı 16:28

ıspartanın lale devri

İzobims

15 Mayıs 2018 Salı 11:48

Haber yapın kardeşim, espri yapmayın:))

Yusuf Ziya

15 Mayıs 2018 Salı 11:44

Kendin çal kendin oyna, Ödülü duyunca gülmek geldi birden.

Ahmet Doğrusöz

15 Mayıs 2018 Salı 07:30

Körler sağırlar birbirini ağırlar.

Ne KALABALIKTI AH HADİSE ÖMÜRSÜN

15 Mayıs 2018 Salı 05:52

SAYIN BAŞKANIM BU BİSİKLET YOLUNU KARŞI YKLADA YAPSAK OLMAZMI. BIKTIK BU ARCLARDAN. NASRETTİN HOCANIN 2 FİL İSTEMESİ GİBİ OLACAK AMMA.. ITKM KALDIRIP YIK. YERİNE 2 KATLI ARAC PARKI YAPSAN BUNDAN GÜZEL OLUR. VE ISPARTANIN HAVA ALACAK YERİ OLUR. BAŞKAN YIK BURAYI OYLAR SANA. SENİN YAPTIGIN YERLERİ UNUTMADIYSAM BİR ZAMAN YIKTILAR. BİTMEYECEK BURASI YIK HİÇ DEGILSE.

ali.

14 Mayıs 2018 Pazartesi 21:00

sokaklar pis pazarlarda konrol yok.ötobüs duraklarına araçlar park eder.adam kaldırımı bırak yola masa atar.cadde ve sokaklar esnafa kalmış.aman zabıtaya talimat vermiş vatandaşa karışmayın diye yaptığı otaparklardan su akar.çünürü kimlerin yaptığı belli.biri sormuşsiz ısparta içi gelecek nesil içinmi çalışıyorsun diye hayır seçim için öalışıyorum demiş.alın size başkan.

Vay be

14 Mayıs 2018 Pazartesi 20:41

Gidinde eskişehire belediyecilik görün yatırm gelişne görün şimdi bilerek başka yer demedim orada ikdidar partisi var dersiniz diye biz de zıfır zıfır be yatırım var ne gelişme sıkıştık kaldık aynı yerde derdimiz de ufkumuzda bisiklet yolu işte yapıcak bişey yok gene çöpler toplanıyo şükür antalya 5 yılda 5 e katladı afyon desen öyle burdur bile fark atar bize eli kulağında

Ahmet

14 Mayıs 2018 Pazartesi 16:49

Ispartalılar ne kadar farkında bilmiyorum ama 15 yıldır Ispartada yaşayan bir Kütahyalı olarak şunu söylemeliyim; Yusuf Bey gerçekten donanımlı bir Başkan. Isparta için kafa yorup, sürekli proje üretmeye çalışması takdire şayan. Kendisine hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyorum.. Ispartaya başka büyük projeler kazandırmasını heyecanla bekliyoruz.

ooo şahane

14 Mayıs 2018 Pazartesi 16:17

ıspartadaki festivalde, ısparta belediyesi birinci:) süper valla çok sevindim buna

Çok gezen bilir

14 Mayıs 2018 Pazartesi 15:29

Son 9 yılın en rezil belediye başkanı olmalı bence. Ispartaya gram yatırım yapılmadı. Konserlerle ağaç dikmekle koca yıllar geldi geçti. Diğer illerden çok geride kaldık. Bizim ıspartalı başka burdurdan başka il görmeyince buraya hizmet yapıldığını sanıyor ama ah bi gitseler diğer illeri görseler. yıllardır aynı yerde saydığımızı görecekler.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR