29 Mart 2024 Cuma

BAŞKAN TURAL'DAN TBMM BAŞKANVEKİLİ BİLGİÇ'E TEŞEKKÜR

BAŞKAN TURAL'DAN TBMM BAŞKANVEKİLİ BİLGİÇ'E TEŞEKKÜR

Isparta

Isparta Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ahmet Tural, TBMM Baskanvekili Süreyya Sadi Bilgiç'e Pandemi sürecinin başından bu yana Isparta esnafına verdiği desteklerden dolayı teşekkür etti

Başkan Tural, Esnafına Sahip Çık Kampanyasına ilişkin yaptığı değerlendirmede "ilimizin milletvekilli TBMM Başkanvekilimiz Süreyya Sadi Bilgiç’e sadece bu kampanyada değil pandemi sürecinden bu yana bizlerle yakından ilgilenmesi, sorunlarımızın takibi, çözümü ve desteği konusunda bizlerin yanında olduğu için özellikle altını çizerek teşekkür ediyorum." dedi. Başkan Tural değerlendirmesinde şu ifadelere yer verdi " Küresel COVİD 19 salgınından ülkemizde en çok etkilenen kesim olan esnafımız,  yeni normalleşme dönemiyle birlikte işinin başına dönmüş, devletimizin verdiği önemli desteklerle bir nebze olun nefes almıştır. Ancak küçük sermayesi ve kapasitesi ile halen zor durumda olan esnaf ve sanatkarımızın uzun dönemde işini idame ettirebilmek için daha çok desteğe ihtiyacı vardır. 

Esnafımız,  sosyal güvenlik primleri ödemelerinin bu yıl için devlet tarafından karşılanmasını, işyeri kira stopajı uygulamasına son verilmesini, doğrudan nakit desteği sağlanmasını, vergi ve sosyal güvenlik primi borçlarında yeni bir yapılandırma getirilmesini bekliyor. Her zaman söyledik esnaf ve sanatkar ülke ekonomisinin omurgasıdır. Bu nedenle devletimizin,  esnafımızın yaşadığı ekonomik sekteye yardım elini bir kez daha uzatacağına inancımız tamdır. Çünkü esnaf güçlü olursa, devlet güçlü olur Türkiye gücüne güç katar.

Bizler de esnaf ve sanatkarımızın,  ekonomiye katkı sağlayacağı, ticareti canlandıracağı, yeniden üretmeye başlayacağı tam da bu dönemde desteklenmesi gerektiği inancıyla, sadece devletimizin değil,  kadirşinas halkımızın da desteğini almak üzere, Kurban Bayramı öncesi Isparta, Antalya Burdur illerimizde Esnafına Sahip Çık Kampanyası başlattık. Halkımızdan, bu zor dönemde alışverişlerini yerel esnaftan yapmalarını istedik. Gün birlik günü, gün esnafa sahip çıkma günü dedik.

Kampanyamıza start verdikten sonra bir çok kurum, kuruluş ve sivil toplum örgütünün desteğini aldık. Ispartamızda başta Sayın Valimiz Ömer Seymenoğlu olmak üzere, kardeş kuruluşlarımız Ticaret Sanayi Odası’nın Başkanı Mustafa Tutar ve yönetimi ve Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Adar ve yönetimi, çok sayıda sendika, dernek, meslek odası temsilcileri ‘esnafımızın yanındayız’ dediler. Esnafımızdan ve halkımızdan da kampanyaya ilişkin çok olumlu tepkiler aldık. Ayrıca ilimizin milletvekilli TBMM Başkanvekilimiz Süreyya Sadi Bilgiç’e sadece bu kampanyada değil pandemi sürecinden bu yana bizlerle yakından ilgilenmesi, sorunlarımızın takibi, çözümü ve desteği konusunda bizlerin yanında olduğu için özellikle altını çizerek teşekkür ediyorum. Yine ilimiz İyi Parti Milletvekili Aylin Cesur’a bu süreçte bize gösterdiği ilgiden dolayı teşekkürlerimi sunuyorum. Ayrıca pek çok ilin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanları, kredi kefalet kooperatif başkanları bizleri arayarak tebrik ve teşekkürlerini ilettiler. TESK Genel Başkanımız Sayın Bendevi Palandöken ve TESKOMB Genel Başkanımız Sayın Abdülkadir Akgül’ün de desteğini her zaman olduğu gibi bu süreçte de güçlü şekilde hissettik. Esnafımızı bu zor dönemde yalnız bırakmayarak, desteğini esirgemeyen tüm esnaf dostlarına teşekkürlerimi iletiyorum. Kampanya kapsamında her biri 100 TL değerinde toplam 2500 adet alışveriş çekini, kampanyaya destek veren kurum ve kuruluşlar aracılığıyla dağıtarak,  halkımızın yerel esnaftan alışveriş yapmasını sağladık. Vatandaşlarımızın bu çek dışında yaptığı harcamayla birlikte 500 bin TL değerinde esnafımıza ve Isparta ekonomisine girdi sağladık.

Esnafına Sahip Çık Kampanyamız devam ediyor. Esnafımız mahallemizin kültürel bir değeridir. Esnaf bu şehrin ışığıdır. Işığınız sönmesin diyoruz. Esnafımıza yerelde ne kadar çok sahip çıkarsak paramızın o kadar ilimizde kalmasını sağlar böylece yerelden ekonomiye destek vermiş oluruz. O yüzden çağrımızı yeniliyoruz.  Gelin alışverişinizi sizden biri olan, cenazenizde düğününüzde yanınızda olan yerel esnaftan yapın. Halkımızı bir kez daha esnafına sahip çıkmaya davet ederken; esnaf ve sanatkarın yanında olan herkese teşekkürlerimi sunuyorum.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Yalvaclı seyyal tuhafıyecı

16 Eylül 2020 Çarşamba 18:45

sayın Bakan bız seyyar tuhafıye esnafıyız bıze kımse destek vermedı verıldı ıse bızm haberımız yok galıba el altından faln desek verıldıyse duymadık bız de hakkımızı ısterız

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR