29 Mart 2024 Cuma

BAŞKAN TÜTÜNCÜ ACI GERÇEĞİ ANLATTI

BAŞKAN TÜTÜNCÜ ACI GERÇEĞİ ANLATTI

Isparta

Yalvaç Belediye Başkanı Halil Hilmi Tütüncü, geçtiğimiz haftaya kadar 1 tane vakamız yokken. Gerek Avrupalı gurbetçilerimizin gerekse İstanbul, Antalya, Ankara'da yaşayan hemşerilerimizin yaz tatili geçirmeleri nedeniyle ilçemize gelmesinin ardından gün geçtikçe artan koronavirüs belası karşı karşıyayız dedi.

Yalvaç Belediyesi, koronavirüs salgınının Türkiye’de görüldüğü ilk günden itibaren tedbirlerini üst düzeyde alıyor. Kentin her noktası koronavirüse karşı dezenfekte ediliyor. Yalvaç Belediye Başkanı Halil Hilmi Tütüncü, kent genelinde alınan koronavirüs tedbirlerinin detaylarını anlattı.

Başkan Tütüncü; "Mart ayının başından bugüne kadar koronavirüs belası ile tüm dünyanının uğraştığı gibi biz de elimizden geldiğince hem yayılmaması hem ilçemize Covid-19'un gelmemesi için yoğun gayret göstermekteydik. Geçtiğimiz haftaya kadar 1 tane vakamız yokken.  Gerek Avrupalı gurbetçilerimizin gerek İstanbul, Antalya, Ankara'da yaşayan hemşerilerimizin yaz tatili geçirmeleri nedeniyle gün geçtikçe artan koronavirüs belası karşı karşıyayız. Bu sebeple bütün tedbirleri elimizden geldiğince artırmaya çalıştık. Sağlık Bakanımızın dediği gibi herkes kendi tedbirlerini almak zorunda. Tıp bile bu virüsün nasıl geliştiğini çözememişken, vatandaşın bana gelmez, bir şey olmaz mantığıyla hareket etmesini üzülürek söylemekteyiz. Elimizden gelen tedbirlerini artarak halkımızın sağlık problemleri ile karşı karşıya gelmemesi için tüm önlemleri alsakta, vatandaşların kendi tedbirlerini almasını istiyoruz. Herkes kendisinin doktoru olmak zorundadır" diye konuştu.

200 Bin civarında maske dağıttıklarını belirten Başkan Tütüncü. ayrıca dezenfektan ve ilaçlama çalışmalarını düzenli olarak yapmakta olduklarını söyledi.

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Yalvacli

01 Ekim 2020 Perşembe 10:27

Sayin halil hilmi tütüncü , yurt disindan veya istanbul, ankara, antalyadan insanlar yalvac a geliyorda , yalvac ta yasayan halk yalvac sinirlarini disari cikmiyormu ?

Yalvacli

01 Ekim 2020 Perşembe 10:19

isi olmayanlar ortalikta dolanmasin. Maske,mesafe,hijyen. Toplulukla yapilan islemler en az bir ay sureli yasaklansin. Denetimler artirilsin ve bilincli bir sekilde,insan kayirmadan hak icin yapilsin. Mutlaka farkli olacaktir.

Mehmet Demir

30 Eylül 2020 Çarşamba 20:58

geçen gün Yalvaç ilçe tarım müdürlüğüne gittim Dosya almak için millet doluşmuş bir bir üstüne kimi maskeli kimi maskesiz hiç bir görevli yok uyaran corona bulaşır elbette insanlar bilinçsiz.

Yalvaclı

30 Eylül 2020 Çarşamba 16:12

Hukumet Ipın Ucunu salıverdı kalan saglar bıze yeter dedı Vatandasda Ekonomı yonunden sıkısınca Vakalar cogaldı Cenabı Allah hakkımızda hayırlısını versın

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR