28 Mart 2024 Perşembe

BATI AKDENİZ LOJİSTİK MERKEZİ VE ENTEGRE TAŞIMACILIK ÇALIŞTAYI SONA ERDİ

BATI AKDENİZ LOJİSTİK MERKEZİ VE ENTEGRE TAŞIMACILIK ÇALIŞTAYI SONA ERDİ

Isparta

Keçiborlu Belediyesinin katkılarıyla Süleyman Demirel Üniversitesi tarafından düzenlenen "Batı Akdeniz Lojistik Merkezi ve Entegre Taşımacılık Çalıştayı" Keçiborlu Belediyesi Sinema ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.

TBMM Başkan Vekili Süreyya Sadi Bilgiç de lojistik konusunun dünyanın en önemli alanlarından biri olduğunu söyledi. Böyle bir organizasyonun hayata geçirilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Bilgiç, Türkiye Cumhuriyeti’nin Lojistik Master Planı hazırladığını belirterek Keçiborlu’nun da bu değere kavuşması halinde Batı Akdeniz’in dünyaya açılan kapı olacağını öngördü. Antalya’yı İstanbul ve Ankara hattına bağlayacak olan otoban projesi üzerinde çalışıldığını belirten Bilgiç, “Yakında otobanda Keçiborlu’dan geçecek. Biliyorsunuz Yüksek Nitelikli Hızlı Tren (YHT) de Keçiborlu’dan geçecek. 40 dakika içerisinde limana (Antalya körfezi) inmiş olacağız. Kara Havacılık Okulu geldi. Havalimanı var. Uçak boyama, bakım, onarım hangarı var. Burada bu alanlarda özel müteşebbisler var. Biz Isparta’yı havacılıkta bakım üssü yapmak istiyoruz.Keçiborlu’da konuşlandırılacak olan Batı Akdeniz Lojistik Merkezi Projesi de havacılık hedeflerini destekleyecektir." diye konuştu.

Bilgiç, Batı Akdeniz Lojistik Merkezi’ni sadece ulusal olarak düşünmediğini kaydetti. Bunun uluslararası ayağı olmasını isteyen Bilgiç, “Her şeyin esası güvendir. Güçlü bir mevzuat oluşturacağız. Avrupa, Afrika, Uzakdoğu ile daha güçlü ticaret, turizm ve dünya ile daha sağlam bir entegrasyon sağlamış oluruz. Keçiborlu’yu da bütün dünyaya entegre etmiş oluruz" dedi.

Çalıştay, protokol konuşmalarının ardından bilimsel oturumlarla devam etti.

 

 

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

ısparta keçiborlulu

20 Mart 2019 Çarşamba 18:10

yusuf başkanımı tebrik ediyorum... çok farkla kazanacağı seçimi etrafındaki kişiler yüzünden fark kapanıyor. yusuf başkan memleketimiz için büyük şans bence.

KEMAL

20 Mart 2019 Çarşamba 13:52

Bakım üssünün de sonu dereboğazı yolu veya hızlı tren gibi olmaz umarım.

.

20 Mart 2019 Çarşamba 13:05

Keçiborluda 3690 oy la Yusuf başkan kazanır

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR