29 Mart 2024 Cuma

BİZ GECE DE ÇALIŞIYORUZ, SİZDE HİÇ OLMAZSA GÜNDÜZ ÇALIŞIN

Isparta Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğünün Emre Mahallesindeki çalışmalarını inceleyen Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, çalışmaların programlanan süreden önce tamamlanacağını kaydederken, şehirde elektrik direklerinin kötü görünümü, enerji hatlarının yer altına alınmaması ve bundan dolayı asfaltların tekrar kazılmasına tepki gösterdi.

Isparta

Şehirde hem görüntü kirliliğine hem de milli servetin heba edildiğine değinen Başkan Günaydın, “Biz hızlı çalışıyoruz, siz neredeydiniz. Şimdi arkamızdan asfaltlarımızı açıp elektrik şebekelerini yer altına almak istiyorlar. Neredeydiniz. Şimdi de benden ağaç kesme müsaadesi istiyorlar. Elektrik tellerine değiyor diye. Ben o ağaçları 16 sene önce diktiğimde ‘üç sene sonra elektrik hatları yeraltına alınacak’ denildi. Fakat 16 sene geçti, kasabalar dahi alındı, Isparta alınmadı” diyerek tepki gösterdi.

‘Neden bu şirket, bu memlekete yatırım yapmıyor’ diyen Başkan Günaydın, “Isparta’da neden geç kalındı. Ama elektrik paralarını alıyorsunuz, para kazanıyorsunuz, şirket cebine kazanç dolduruyor. İyi de yatırım yap, kardeşim” derken, “Siz hala paslı demir direkleri kaldırmıyorsunuz. Burası Isparta şehri, bir düzen şehri. Isparta bugün ileri adımlar atan bir şehir. Biz bu kadar emek veriyoruz, çalışıyoruz. Sizde gelin çalışın. Biz gece de çalışıyoruz, siz de hiç olmazsa gündüz çalışın. Yatırım için para yok deniyor, tüm Türkiye’ye yapılıyor da Isparta’mı böyle olacak. Isparta’mıza yakışır bir şekilde elektrik tesisatlarınızı döşeyin. Isparta’ya yakışır bu yatırımların derhal yapılması lazım” görüşlerinde bulundu.

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, Fen İşleri Müdürlüğü ve Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğünce Emre Mahallesinde devam eden çalışmaları yerinde inceledi. Fen İşleri Müdürlüğünce mahallede gerçekleştirilen gece asfalt çalışmalarını denetleyen Başkan Günaydın şunları söyledi:

“Tüm ekibimiz gece bu saatte çalışmalarını Emre Mahallesinde devam ettiriyor. Mahallemizde gece ve gündüz çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Bu çalışmalar sayesinde Emre Mahallesini kısa zamanda bitireceğiz. Biz diyoruz ki, ‘Yaptığımız asfalt çok uzun seneler dayanacak’ Şimdi bulunduğumuz bu cadde Şehit Kemal Karabaş Caddesi (Emre Camii önü). Belki hatırlayacaklar buranın 3-4 sene önce asfaltı yapılmıştı. Şimdi diyecekler ki, ‘bu asfaltı yine kazıdılar, yine yaptılar’ Bende yok, öyle milli hatalar yapmam diyorum. Bunu özellikle bahsetmek istiyorum, çünkü bu şekilde tenkit edenler olabilir. Buranın altyapısı tam bitmediği için biz bu yolun üzerine 3-4 sene idare edecek kadar ince asfalt yaptık. O asfaltı da kalıcı asfalt zannedenler olabilir, ancak öyle değil. Bilinçli yaptık, geleceğimizi düşünerek adım atıyoruz. Emre Mahallesi sakinlerimizin burası ana yoludur, halkımız burayı 4 sene güzel bir yol havasında kullanıldı. Şimdi ise yolun kodu, seviyeleri, altyapısı düzeltildi ve dayanıklı asfaltını yapıyoruz. Çünkü Türkiye’nin çok kötü bir hatası yapılanın arkasından sökmek ve tekrar, tekrar yapmak. Biz bu hatalardan nefret ediyoruz, ilk defa Türkiye’de belki de biz bununla ilgili çalışmalarda çok başarılı oluyoruz. Emre Mahallemizde planladığımız süreden önce bitirilecek. Emre Mahallemizde bürüt olarak yol çizgileriyle birlikte tamamlanacak. Bu mahallemizde yenilenmiş oluyor. Emre Mahallemize ve şehrimize bu çalışmaların hayırlı olmasını diliyorum”

Asfalt çalışmaları ile ilgili olarak yaptığı değerlendirmenin ardından, elektrik direklerinin kaldırılmaması, enerji hatlarının yeraltına alınmaması, trafoların kötü görünümü ile ilgili konulara da değinen Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın açıklamalarını şöyle sürdürdü:

“İl koordinasyon kurulu toplantısında da bunu dile getirmiş, valiliğimiz ve ilgili kurumların bu konu üzerinde durması gerektiğini belirtmiştim. Nedir bu? Bu konuda dün Isparta’mızda TEDAŞ’la ilgili yetkili arkadaşlar beni makamımda ziyaret etti. ‘Siz çok hızlı gidiyorsunuz, size yetişemiyoruz’ diyorlar. Halbuki biz 2 senedir çok daha hızlı çalışıyoruz, siz neredeydiniz. Şimdi arkamızdan asfaltlarımızı açıp elektrik şebekelerini yer altına almak istiyorlar. Neredeydiniz. Şimdi de benden ağaç kesme müsaadesi istiyorlar. Elektrik tellerine değiyor diye. Ben o ağaçları 16 sene önce diktiğimde ‘üç sene sonra elektrik hatları yeraltına alınacak’ denildi. Fakat 16 sene geçti, kasabalar dahi alındı, Isparta alınmadı. Siz bana zarar mı vermek istiyorsunuz. Bu milli ekonomiyi yıkmak mı istiyorsunuz. Bu güzelim dayanıklı asfaltları yok mu etmek istiyorsunuz da bunu yapıyorsunuz. Neden bu kamu kuruluşumuz TEDAŞ ve bunun versiyonları özel şirketler bunu almıyorsunuz. Şimdi de çevre yolundan, Kolçelik kavşağına kadar bir yolumuz var. O yoldan şimdi elektrik hattı geçirilmesi için benden müsaade istiyorlar. Benim asfaltımı kesecekler, ben orayı yaptım. Şimdi de diyorlar ki, ‘biraz koordineli çalışalım’ Kardeşim siz neredesiniz. Sizinle koordine için biz defalarca uğraşıyoruz. Kayboldunuz piyasadan. Neden bu şirket, bu memlekete yatırım yapmıyor. Isparta kaymak gibi oldu, yüzde 85’i bitti, sen neredesin. ‘Buraya yatırım parası ayrılmamış’ gibi bahaneler, bunlar bahane değil. Siz, bana uymak zorundaydınız. Bu seferde ‘biz asfaltımızı yardıramayız’ deyince de bize karşı bir cephe, sistem oluşturulmaya çalışılıyor. En üzücü olaylardan bir tanesi bu. Isparta’da neden geç kalındı. Ama elektrik paralarını alıyorsunuz, para kazanıyorsunuz, şirket cebine kazanç dolduruyor. İyi de yatırım yap, kardeşim.

Bunun yanında eski Devlet Hastanesi civarı ve şehrin belli bölgeleriyle yine yaptığımız parkların önünde trafolar, pis, paslı demir direkler var. Bu hangi devirde vardı, siz neredesiniz. Bunların kalkması lazım, ben şehri güzelleştirmeye çalışıyorum. Şehre süsleme sanatı ekliyorum. Kültür şehri yapmaya çalışıyorum. Siz hala paslı demirlerle direkleri kaldırmıyorsunuz. TEDAŞ’ın devlet olarak eski müdürlüğünü yapan Niyazi Beye teşekkür ediyorum. Niyazi bey çok duyarlı, bir şeyler yapmak isteyen müdürümüz. Dün kendisi de geldi, teşekkür ederim, bu konularla ilgili karşılıklı konuştuk. Bu işlerle ilgili büyük çaba gösteriyor. Trafolarımız çok kötü. Şimdi biz bunları süsleyip etrafına sarmaşık gülleri dikmeyi düşünüyorum.

Bu konularla ilgili il koordinasyon kurulunda da bahsetmiştim ve Sayın Valimizden de bu konuda destek istemiştim. Valimizde bu konu ile ilgili çaba göstermişti. Ben istirham ediyorum Sayın Valimizin de bu konuyu takip ve desteğini istiyorum. Burası Isparta şehri, bir düzen şehri. Isparta bugün ileri adımlar atan bir şehir. Isparta yaşanabilir şehirler arasında birinci şehir. Böyle bir şehirde böyle bir teşkilatın, elektrik ve çalışma ayıbın üst seviyesindedir. Lütfen bu konunun üzerine gidelim. Hangi dünyada yaşıyoruz, bunun düzelmesini istiyorum. Sizin yolunuzu kazarız, asfalt parasını öderiz diyorlar. Ya milli servet kardeşim kazıyıp da sen bana bedelini versen ne olur vermesen ne olur. Milli servet yok olduktan sonra. Zannediliyor ki, para aldığımızda her şey bitiyor. Gecenin bir saatinde işte buralardayız çalışıyoruz. Biz bu kadar emek veriyoruz, çalışıyoruz. Sizde gelin çalışın. Biz gece de çalışıyoruz, siz de hiç olmazsa gündüz çalışın. Yatırım için para yok deniyor, tüm Türkiye’ye yapılıyor da Isparta’mı böyle olacak. Isparta’mıza yakışır bir şekilde elektrik tesisatlarınızı döşeyin. Isparta’ya yakışır bu yatırımların derhal yapılması lazım”

Emre Mahallesi Muhtarı Gürcan Suvay da, mahallelerine yapılan asfalt çalışmalarından dolayı Başkan Günaydın ve ekibine teşekkür etti. Suvay, “Isparta’nın 44 mahallesinde altyapı ve asfalt çalışmaları var. Benim mahallemde bugün bu hizmetlerden nasibini almakta, faydalanmakta. Altyapı ve üst yapı çalışmaları tamamlandı. Kapalı olan 22 sokağımız vardı. Başkanımın sayesinde bu sokaklara da doğalgaz girdi. Buradaki işten herkes nasiplendi. Başkanımıza şahsım ve mahalle sakinlerim adına çok teşekkür ediyorum. Mahallemiz pırıl pırıl oldu. Yaşanabilir bir mahalle. Bu saatte bizi ziyaret eden, çalışmaları inceleyen başkanımıza teşekkür ediyor, hizmetlerinin devamını diliyorum” dedi.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Yiğit

20 Ekim 2017 Cuma 23:28

Tedaş hiç yatırım yapmadığı gibi birde şehire bela olan torosgazda aynı boş arsalara hat koymaz. Canının istediği zaman hat döşer. Döşesede yollari köstebek yuvasına cevirir.

Vatandaş

20 Ekim 2017 Cuma 00:01

Tedaş in tek zarar etmediği il İsparta dır.Kayıp kaçak neredeyse yoktur ama yatırım yapmazlar.Merkez mahallelerde korkunç görünen elektrik direkleri vardır.Ayni durum Toros Gaz da vardır.Boş parsellere 3 kuruşluk bir hat koymayip bina yapılınca gazi yoldan baglayana kadar eziyet ederler.Ayrıca yeni asfaltları da yamalı bohçaya çevirirler.Aynen herkes isini düzgün yapsın.Bu paralar hepimizin cebinden çıkıyor.Har vurup harman savurmamak lâzım.

Kurt

19 Ekim 2017 Perşembe 22:32

Çünüre hala elektrık dıreği dıken tedaş ne yapmak ıstıyor anlamak güç! Sankı bılerek yapılıyor herşey!!!

Ali alan

19 Ekim 2017 Perşembe 20:53

Yenişeri unutmayın. Yeni otogardan aşağıya inen yola ilgi istiyoruz. Migros kavşağı yaza kadar bitmez... Okullara ulaşım için başka yol yok.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR