25 Nisan 2024 Perşembe

BİZİ KOMİSYONLARA ALMADILAR

BİZİ KOMİSYONLARA ALMADILAR

Isparta

İYİ Parti İl Genel Meclis Üyeleri Sinan Aydın ve İbrahim Gürler ile CHP’li Selami Öztaş, Meclis komisyonlarına üye olarak alınmadıkları için tepki gösterdiler. Aydın’ın açıklaması şöyle:

“Siyasi Karar seçiminin bu dönemde de uygulandığını gördük. Geçen dönem Meclis de grubu bulunan AK Parti, Milliyetçi Hareket Partisi üyeleri komisyonlarda yer alırken, İYİ Partili 2 üye ve Cumhuriyet Halk Partili 1 üye komisyonlara dahil edilmedik. Aslında bu uygulama meclisin birlik ve bütünlüğüne gölge düşürdüğü kadar, ülke siyasetinin de Isparta İl Genel Meclisin de bir yansıması gibi olmuş. Yani TBMM de muhalefetin konuşma sürelerinin kısılmasına kadar gidilmesinin yanında önerge ve kanun teklifi verilmesinde de sınırlamalara gidilmişti. Hatırlanacağı üzere İl Genel Meclisinin Mevzuatına  göre;  Madde 20 — Meclis, bir yıl görev yapmak üzere, nisbî çoğunlukla en az üç, en çok beş üyeden oluşan ihtisas komisyonları kurabilir. Plan ve bütçe komisyonu ile imar ve bayındırlık komisyonu en çok yedi üyeden oluşur. Meclis, komisyonlara üye seçiminden önce kurulacak komisyonu ve üye sayısını belirler. Plan ve Bütçe Komisyonu, İmar ve Bayındırlık Komisyonu, Eğitim, Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonu ile Çevre ve Sağlık Komisyonunun kurulması zorunludur. Komisyonlar, her siyasî parti grubunun ve bağımsız üyelerin meclisteki üye sayısının meclis üye tam sayısına oranlanması suretiyle oluşturulur. İhtisas komisyonlarına siyasi parti grupları aday gösterebileceği gibi, üyeler de o partiden aday olabilir. Birden fazla komisyonda görev almak mümkündür. (Ek cümle:RG-27/11/2014-29188) (Mülga cümle:RG-8/1/2015-29230)!!! Komisyonların toplam üye sayısının meclis üye tam sayısından fazla olduğu durumlarda komisyona üye veremeyen siyasi partilerin üyeleri ile bağımsız üyeler meclis kararıyla komisyonlarda görev alabilirler!!!

Yukarıdaki hükme rağmen siyasi duruş tanısı ile böyle bir uygulamanın yapılması düşündürücü olduğu gibi şık da olmamış. İçeride söz alarak arkadaşlarımızla birlikte söyledik yapmayın bu olmaz dedik. Ama bizimle dalga geçer gibi isminizi yazdırın arkadaşlar seçerse olur diyen Meclis Başkanı Serkan Keskin'i de bu tutum ve davranışından dolayı kınıyorum. Kendisiyle birkaç kez görüştüm madem ki birlik ve beraberlikten söz ediliyor, bu birlik ve beraberlik sözde kalmasın diye söylememe rağmen, şimdi kalkıp ben hepinizin Meclis Başkanıyım diye sağda solda açıklamada bulunursa, kendisini aldatmaktan başka bir şey yapmış olmaz. Yaptıkları çok ayıptır. Biz buralara para için gelen insanlar değiliz. Bizim de diyeceklerimiz ve önerilerimiz var. Bunun önünü kesmek ise amaçları bunu başaramayacaklarını buradan söylemek istiyorum. Ayrıca buradan Isparta Valimiz Sayın Ömer Seymenoğluna' da seslenmek istiyorum lütfen böyle ayırt edici ve kamplaştırıcı meclis kararını onaylamayınız, milletin oylarıyla gelmiş bizleri yok saymaktır.”

İYİ Partili İbrahim Gürler ve CHP’li Selami Öztaş da bu seçime çok sert bir şekilde tepki gösterdiler.

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

VATANDAŞIN BİRİ

08 Nisan 2020 Çarşamba 16:06

tek basımıza şey ettik dicekler olay bu gerçeklten dayanısma birlik günü vs deyip duruyorya ondanmı ankara istanbul izmir paraları bloke edildi yardım için saray zabıtınden izinmi alınacak herşeyı ben yaptım diyecek olay bu corona fatihi olacak

seyhan

07 Nisan 2020 Salı 13:33

girsen ne yapacaksın komisyona eğitimin ne bilgin ne katkın ne olur ki.otur otur gel işte mecliste kuru gürültü etme

YENİŞARLI

07 Nisan 2020 Salı 08:32

Selami ÖZTAŞ abi pastayı paylaşmak istememişlerdir. Komisyonda olanlar kaçar lira alıyor sen biliyorsun. Hani birlik beraberlik zamanı idi. Yenişar her şeyi biliyor. Seviliyorsun. :)

Berkecan hoca

07 Nisan 2020 Salı 01:57

Ispartanin cahilligi ve geri kalmışlığı ne zaman bitecek , bu insanlar ne zaman uyanacak.

Hasan

06 Nisan 2020 Pazartesi 20:12

Alsalar ne işe yarayacaktınki isabet olmuş

Hakan

06 Nisan 2020 Pazartesi 20:01

Vara yoga hayır deyin siyasi show yerimi komisyonlar çalışma yeri siz oturun yerinizde

Asil Kurt

06 Nisan 2020 Pazartesi 19:20

Sinan Aydın kadar bilgin becerin olsa keşke

Evdekal32

06 Nisan 2020 Pazartesi 18:55

Yalan söylüyorlar tamamen algı operasyonu inanmıyorum komisyon kurulacak bunları komisyona almayacaklar inanmayın

Mustafa

06 Nisan 2020 Pazartesi 17:54

Şu bakkal çırağı Sinan’ın bilgisi feraseti neyde komisyona alaçaklar

SENGETLİ

06 Nisan 2020 Pazartesi 17:33

İmam osurursa, cemaat sıçar (TDK) Bir toplumun ve iş yerinin başındaki yetkili kişiler, küçük bir kusur ve hata işlerse eğer onun buyruğu altındaki kişiler o kusur ve hataların daha büyüğünü işler.

Ali

06 Nisan 2020 Pazartesi 17:20

Çok sevindim. Sizi komisyona alan bulunur. Siz bunların kim olduğunu biliyorsunuz başında h harfi varrrrrrrrr.

Şaşırdık mı?

06 Nisan 2020 Pazartesi 16:06

Şaşırdık mı?

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR